ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

LSF Ziņojumi

23 • 10 • 2017

“Mērķis un motivācija ir zelta medaļa! Ko atvedīsim – tas ir cits jautājums!” Kā Latvija gatavojas ziemas olimpiskajām spēlēm?

23. ziemas olimpiskās spēles nākamgad notiks Phjončhanā, Dienvidkorejā no 9. līdz 25. februārim. Latvija olimpiskajās spēlēs ar savu komandu piedalīsies 11 reizi. Lai arī daudzos sporta veidos kvalifikācija startam četrgades nozīmīgākajām ziemas sporta notikumam vēl tikai priekšā, jau tagad ir skaidrs, ka mūsu delegācija būs mazāka, kā iepriekšējās četrās olimpiskajās spēles. Pagājušajā rudenī kvalifikācijas turnīra finālā zaudējumu piedzīvoja mūsu hokeja valstsvienība, kas izšķirošajā spēlē ar 2 pret 3 piekāpās Vācijai.

Lai arī mūsu sportistu skaits olimpiskajās spēles pirmo reizi šajā tūkstošgadē nepārsniegs 50, ap 30 dalībnieku savu vietu starp visas planētas labākajiem visticamāk izcīnīs, turklāt daļa no viņiem uz Āziju dosies ar visaugstākajiem mērķiem.

Visus ziemas olimpiskos sporta veidus iedalīsim trīs grupās – tādi kur kājās ir slidas – ātrslidošana, daiļslidošana, šorttreks un hokejs. No mūsējiem uz atzīstamiem rezultātiem varētu pretendēt Haralds Silovs un jaunā Latvijas daiļslidošanas zvaigzne Deniss Vasiļjevs.

Otra grupa – kur pie kājām stiprinās slēpes vai dēlis. Latvijas lielākā zvaigzne šeit, protams, būs biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš olimpisko medaļu pagaidām nav izcīnījis, taču pagājušās sezonas pēdējā pasaules kausa posmā lauza savu lāstu palikt ceturtajam un beidzot tika pie godalgas.

Diemžēl distanču vai kalnu slēpošanā meklēt mūsējo vārdus finiša protokola augšgalā diemžēl nevarēsim. Ar naudas grūtībām šobrīd cīnās snovbordists Toms Petrušēvics, tāpēc šobrīd zem jautājuma ir viņa iespēja Pasaules kausā nopelnīt nepieciešamos punktus, jo iespējams vienkārši nebūs naudas par ko aizbraukt. Ziemeļu divcīņā, frīstail slēpošanā un tramplīnlēkšanā neviens no mūsējiem nestartēs.

Atliek vēl viena lielā grupa – renes jeb ledus trases sporta veidi un te nu, pateicoties Siguldas bobsleja un kamaniņu trasei, esam zirgā.

Phjončanas trasē Latviju varētu pārstāvēt pat vairāk kā 20 sportistu un tas būtu aptuveni 2/3 no visas Latvijas delegācijas. Drīz vien arī katrs latvietis iemācīsies, ka sarežģītākās ir 2. un 9 virāža.

Siguldas trasē ir kaltas visas medaļas ko esam izcīnījuši bobslejā, skeletonā un kamanās. Turklāt Vidzemes Šveicē, meistarību slīpē ne tikai mūsējie bet arī galvenie konkurenti. Latvieši ir spēcīgi tehniskākajos no ziemas sporta veidiem – vasarā uzbūvētas jaunas kamanas, skeletoni un bobi.

Visus ziemas sportus trijās grupās sadalīt tomēr neizdevās – nevienam no izvirzītajiem kritērijiem neatbilst kērlings. Mūsu meitenes vēl startēs kvalifikācijas turnīrā, kur 8 komandu konkurencē jāiekļūst finālā un tad jau Latvija būtu pārstāvēta arī komandu konkurencē.

Avots: SKATIES.LV

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv