ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

LSF Ziņojumi

03 • 02 • 2017

Ērgļos sākas Latvijas skolu ziemas olimpiskais festivāls

Šodien Ērgļos sākas tradicionālais Latvijas skolu ziemas olimpiskais festivāls, kas pulcēs vairāk nekā 100 skolu komandas no visas valsts.

Sacensības Ērgļos un Viešūra kalnā notiks 3. un 4.februārī, piedāvājot gan plašu sporta sacensību, gan izklaižu programmu.

Visplašāk festivālā, kurā tika aicināts piedalīties ikviens Latvijas skolēns vecumā no 10 līdz 19 gadiem, būs pārstāvēti Rīgas un Vidzemes reģioni. Īpaši lielu interesi dalībai festivālā organizatori saņēma no Rīgas, Daugavpils un Cēsu skolām. Šogad skolu komandas visaktīvāk pieteikušās distanču slēpošanaskalnu slēpošanas un slidošanas sacensībām.

Festivāla programmā šogad iekļautas gan sacensības vairākos ziemas sporta veidos, gan paraugdemonstrējumi kērlingā, kurā roku varēs iemēģināt visi festivāla dalībnieki, gan Dronu skola, kā arī dīdžeju seti sportiskās noskaņas uzturēšanai. Pirmo gadu festivāla vēsturē notiks Lielā skolu stafete un ziemas orientēšanās sacensības.

Festivāla organizatori aicina dalībniekus piedalīties arī video un DJ konkursos, izmantot iespēju laimēt motivējošas balvas. Festivāla dīdžeja konkursa dalībniekiem būs iespēja uzstāties ar savu setu sacensību laikā, bet uzvarētājskola video konkursā saņems "GoPro" videokameru.

Pasākuma pirmajā dienā skolēni tiks aicināti arī apmeklēt fotogrāfa Ilmāra Znotiņa informatīvo lekciju par sporta foto žanru, specifiku un izaicinājumiem.

Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla mērķis ir popularizēt ziemas sporta veidus, sekmēt jaunatnes sporta attīstību Latvijā, veicināt vispārizglītojošo skolu un vietējo pašvaldību iesaistīšanos jaunatnes sporta aktivitātēs, un motivēt tās atbalstīt jaunatnes sportu.

1992. gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes Olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet pēc diviem gadiem - ziemas sporta veidos. Pirmo reizi skolas vecuma sportistiem bija iespēja piedalīties sacensībās ar atklāšanas un noslēguma ceremoniju, Olimpiskās lāpas aizdegšanu un Olimpiskā karoga pacelšanu.

2013. un 2016.gadā valstī tika pārspēti februāra maksimālās gaisa temperatūras rekordi, tādēļ skolu ziemas olimpiskais festivāls tika atcelts nepiemēroto laikapstākļu dēļ.

2015.gada Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē skolu komandu vērtējumā uzvarēja Alūksnes novada vidusskola, apsteidzot Madonas pilsētas 1.vidusskolu un Madonas Valsts ģimnāziju. Kopumā pie medaļām tika 49 skolu komandas. Viskuplāk pārstāvēta bija Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, kas uz Olimpiādi bija atvedusi 53 aktīvākos skolēnus

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv