ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

LSF Ziņojumi

02 • 06 • 2017

Cēsu Sporta skola atgūst līderpozīcijas

Saistītā informācija

Lai arī ziema un sniegs jau tālās atmiņās, slēpošanas sezonas noslēguma pasākums Latvijā jau tradicionāli notiek maijā. Latvijas Slēpošanas savienība Siguldā notikušajā pasākumā sveica labākos individuālajā un klubu vērtējumā gan distanču slēpošanā, gan kalnu slēpošanā. Šoreiz varēja uzgavilēt Cēsu Sporta skolas (CPSS) komanda distanču slēpošanā, pēc gada pārtraukuma atkal izcīnīta 1.vieta klubu vērtējumā. Ja iepriekšējos gados cīņa par pirmo vietu notika starp Cēsu un Madonas sporta skolām, šogad tajā ļoti pārliecinoši iesaistījās sporta skola “Arkādija” no Rīgas. Izrādījās, tieši ar viņiem nācās cīnīties cēsniekiem, jo madonieši šajā sezonā nespēja izrādīt nopietnu konkurenci.

Pirmajos divos Latvijas čempionāta posmos labāki bija “Arkādijas” slēpotāji, CPSS godam turējās otrajā vietā, un viss izšķīrās trešajā posmā, kur slēpotāji sacentās stafetēs un masu startā. Cēsnieki apliecināja savu varēšanu stafešu cīņās, svinot pārliecinošu uzvaru, arī masu startā viņi bija labāki, un ar šo pārsvaru izdevās gūt uzvaru arī visas sezonas kopvērtējumā.

CPSS sezonā iekrāja 7103 punktus, “Arkādijai” – 6058, bet trešajā vietā esošajai Madonas Sporta skolai – 5320 punktu.

Cēsu Sporta skolas trenere Ilze Cekule stāsta, ka pirmajā Latvijas čempionāta posmā nācies sadalīt spēkus divos mačos, jo liela daļa audzēkņu startēja Latvijas kausa izcīņā biatlonā, kas bija arī atlases sacensības: “No mums gandrīz 20 bērnu un jauniešu startēja biatlonā, savukārt skolai “Arkādija” biatlonistu nav, viņi tāpēc tur ieguva daudz punktu, izvirzoties vadībā. Taču uz pēdējo posmu piestrādājām, salikām stafetēm labākos sastāvus, uzlikām pat otro un trešo komandu atsevišķās grupās, kā arī pēdējā dienā – masu startā – startējām maksimāli labi. Tas ļāva iegūt tik vajadzīgo atrāvienu, lai kopvērtējumā iegūtu pirmo vietu.

Pirms sezonas nedomājām, ka galvenā cīņa būs ar “Arkādiju”, bet jau pēc pirmā posma sapratām, ka viņi ir nopietni konkurenti. Kāpēc šoreiz madonieši palika tik tālu, grūti spriest, jo pēdējais čempionāta posms notika tieši viņu trasē. “

Trenere atzīst, ka pietrūkst labu sportistu vidējā posmā. Aug laba jaunā maiņa, ir vecākajās grupās, bet trūkst vidējā posma. Taču mērķis – būt pirmajiem kopvērtējumā – ir sasniegts.

Individuāli tika sveikti seši labākie katrā vecuma grupā, viņu vidū arī sekojoši CPSS audzēkņi: V12 grupā 3. – Rūdolfs Bišers; V16 grupā 3. – Mikus Cimdiņš, 5. – Arvis Jekimovs; V18 grupā 3. – Reinis Upens; V20 grupā 2. – Alvis Šķēps; S12 grupā 1. – Marta Upmale, 4. – Elza Bleidele, 5. – Estere Volfa; S14 grupā 2. – Signe Miķelsone, 5. – Matilde Sproģe; S16 grupā 5. – Marta Priede, 6. – Kristiāna Riekstiņa; S18 grupā 2. – Vineta Pētersone, 5. – Ilona Upena; S20 grupā 3. – Madara Zaķe, 5. – Krista Razgale; SE grupā 3. – Inga Paškovska.

Noslēguma pasākumā tiek apbalvoti arī labākie kalnu slēpošanā, un individuālajā vērtējumā uz apbalvošanu tika saukti trīs mūsu puses pārstāvji. Sievietēm Elites grupā 4.vietā Žanete Gedra, vīriešiem elites grupā 2.vietā Žaks Gedra; juniorēm Žanetei 3.vieta, Žaks junioru grupā – pirmais, bet U16 grupā zēniem otrajā vietā Edgars Žurevskis.

Pēc balvu saņemšanas Žaks Gedra “Druvai” atzina, ka ir apmierināts ar aizvadīto sezonu: “Tika arī Latvijas čempiona tituls caur nelielu veiksmi, bet, kā zināms, arī tā ir jānopelna. Taču jāatceras viena patiesība, ka slēpotājam nekas nekad nebeidzas. Mums nav brīvdienu, vienmēr ir sezona, vai nu vasaras, vai ziemas. Šogad bez treniņiem bija tikai kādas trīs nedēļas.”

Aizvadītajā sezonā Žaks Gedra pirmo reizi izmēģināja arī spēkus pasaules čempionātā, kas deva jaunu un noderīgu pieredzi: “Nākamajā gadā jācenšas atkal iegūt ceļazīme un pašā čempionātā jācenšas parādīt labāku sniegumu. Centīšos sezonas svarīgākajam startam sagatavoties maksimāli labi, lai rezultāti būtu iespējami labāki.”

Kalnu slēpotājs stāsta, ka gatavošanās uz sniega notiek ārpus Latvijas – Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, citur. Gadā apmēram 240 dienas tiek pavadītas ārpus Latvijas. Jautāts, kam jāpievērš lielāka uzmanība, gatavojoties nākamajai sezonai, cita starpā Žaks norāda, ka jāmaina ēšanas paradumi: “Bet tas nāk ar gadiem, ar pieredzi, ar briedumu.”

Fiziskā gatavošanās jau trīs gadus notiek Māra Urtāna vadībā, jo tieši tai ir ļoti būtiska nozīme. Jo slēpotājs fiziski spēcīgāks, jo labāk var pabraukt.

“Nevar gūt rezultātus, ja nav atbilstoša fiziskā forma, tāpēc atlaides nevar būt, vienmēr ir jāstrādā, jātrenējas, jāgatavojas,” uzsver Žaks Gedra.

Avots: EDRUVA.LV

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv