ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

LSF Ziņojumi

07 • 01 • 2016

Oficiāli sākta pieteikšanās Latvijas Skolu ziemas olimpiskajam festivālam

Ar svinīgu pasākumu, kura laikā norisinājās sadarbības līguma parakstīšana un oficiālās dalībnieku reģistrācijas atklāšana, ceturtdien Ērgļos tika ieskandināts Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls. Pašmāju lielākais jaunatnes ziemas sporta kompleksais pasākums norisināsies 5. un 6. februārī septiņos sporta veidos.

Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un Ērgļu novada domes priekšsēdētājs Guntars Velcis ceturtdien Ērgļos noslēdza trīspusēju sadarbības līgumu par pašmāju lielākā bērnu un jaunatnes kompleksā sporta pasākuma – Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla norisi Ērgļu novadā šī gada 5. un 6. februārī. Svinīgā pasākuma laikā ilggadējais pasākuma rīkotājs Juris Titovs informēja par šī gada aktualitātēm, norādot, ka sacensības kopumā norisināsies septiņos sporta veidos. J. Titovs atklāja arī šī gada festivāla saukli – “Tev jāpiedalās!”.

Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla galvenais rīkotājs šajā gadā ir Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar pasākuma ilggadējo organizatoru Latvijas Olimpisko komiteju, Ērgļu novada pašvaldību, Latvijas Biatlona federāciju, Latvijas Kamaniņu sporta federāciju, Latvijas Hokeja federāciju, Latvijas Slēpošanas savienību un Latvijas Slidošanas asociāciju.

Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis: “Mums ir patiess prieks pirmo gadu uzņemties šī pasākuma rīkošanu, saglabājot olimpiskās vērtības, kuras vairāk nekā 20 gadus šeit pat Ērgļos īstenoja mūsu sadarbības partneri, Latvijas Olimpiskā komiteja. Vēlos teikt lielu pateicību Ērgļu novada pašvaldībai, kas ir gatava turpināt tradīcijas, uzņemot pie sevis lielāko ziemas komplekso sporta notikumu bērniem un jauniešiem. Skolu ziemas olimpiskais festivāls ir lieliski piemērots ikvienam Latvijas skolniekam, kurš vēlas pavadīt divas dienas sportiskā un azartiskā atmosfērā. Tiekamies februāra sākumā Ērgļos!”

Ieskandināšanas pasākumā pie Ērgļu vidusskolas, kur ar deju priekšnesumiem uzstājās vietējās vidusskolas skolēni. Tāpat arī tika iemēģināti spēki slidošanā un citos sporta veidos.

No 7. janvāra līdz 2. februārim ikviena Latvijas vispārizglītojošās un profesionālās mācību iestāde ir aicināta pieteikt savas skolas klašu komandu Skolu ziemas olimpiskajam festivālam. Reģistrācija norisinās Latvijas Sporta federāciju padomes mājas lapā www.lsfp.lv, kur atrodama arī visa informācija par gaidāmo notikumu.

Festivāla rīkotāji apbalvos ne tikai pirmo trīs vietu ieguvējus individuālajā, bet arī skolu komandu vērtējumā. Bez sportiskajām aktivitātēm dalībniekus sagaidīs arī krāšņa atklāšanas ceremonija ar Olimpiskā karoga ienešanu un Olimpiskās uguns iedegšanu. Tikmēr pēc sacensību noslēguma gaidāma lielā noslēguma ceremonija.

2015. gada Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē skolu komandu vērtējumā uzvarēja Alūksnes novada vidusskola, apsteidzot Madonas pilsētas 1.vidusskolu un Madonas Valsts ģimnāziju. Kopumā pie medaļām tika 49 skolu komandas. Viskuplāk pārstāvēta bija Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, kas uz Olimpiādi bija atvedusi 53 aktīvākos skolēnus. 

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Sporta federāciju padomes sabiedrisko attiecību speciālists
Tālrunis: + 371 26255435
Elektroniskā pasta adrese: [email protected]

Oficiāli sākta pieteikšanās Latvijas Skolu ziemas olimpiskajam festivālam

Oficiāli sākta pieteikšanās Latvijas Skolu ziemas olimpiskajam festivālam

Oficiāli sākta pieteikšanās Latvijas Skolu ziemas olimpiskajam festivālam

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv