ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

LSF Ziņojumi

17 • 12 • 2015

LOK un Coca-Cola izsludina grantu programmu "Par aktīvu dzīvesveidu"

LOK sadarbībā ar “Coca-Cola” izsludina pieteikšanos projektu atbalsta programmai “Par aktīvu dzīvesveidu”, kuras ietvaros pieejams finansējums ir 50 000 eiro.

Grantu programmai  “Par aktīvu dzīvesveidu” pieteikties tiek aicinātas visas Latvijas novadu pašvaldību un pilsētu izglītības iestādes, sporta organizācijas un klubi, kas organizē sporta pasākumus. “Šī ir unikāla iespēja organizācijām un klubiem saņemt finansiālu atbalstu līdz pat 5 000 eiro sava sporta pasākuma īstenošanai vai paplašināšanai. Mēs pateicamies Starptautiskās Olimpiskās komitejas ilggadējiem partneriem “Coca-Cola Foundation” par sabiedrības aktīva un veselīga dzīvesveida veicināšanu. Ceru, ka šogad tiks aizsākta jauna tradīcija un programmu varēsim turpināt arī nākamajos gados,” atzīmē  Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Programmas galvenais mērķis ir veicināt un pilnveidot aktīva un veselīga dzīvesveida popularitāti Latvijas iedzīvotāju vidū, atbalstot gan jaunus, gan jau tradicionālos sporta pasākumus, kurus plānots paplašināt aktivitāšu loka vai mēroga ziņā.Kopumā projektu atbalsta programmas “Par aktīvu dzīvesveidu” ietvaros tiks piešķirti 11 granti dažāda veida un mēroga sportisku aktivitāšu organizēšanai.

“Coca-Cola Foundation kopš 1984. gada ir novirzījusi vairāk nekā 650 miljonus eiro lokālo sporta pasākumu atbalstam, gādājot par aktīva un veselīga dzīvesveida popularizēšanu visos uzņēmuma darbības tirgos. Projektu atbalsta programmai “Par aktīvu dzīvesveidu” kopumā visās Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā esam piešķīruši 153 000 eiro, ar mērķi iesaistīt vismaz 45 tūkstošus iedzīvotāju fiziski aktīvos pasākumos,” stāsta “Coca-Cola HBC” Baltijas sabiedrisko attiecību vadītāja Nele Normaka.

Lai uzzinātu vairāk par pieteikšanos gnantu programmai un veiksmīga sporta projekta neatņemamām sastāvdaļām, Latvijas Olimpiskā komiteja aicina visus interesentus piedalīties informatīvajā seminārā, kas norisināsies 2016.gada 7. janvārī, plkst. 12:00, “Olimpiskajā Sporta centrā” Rīgā, Grostonas ielā 6b. Pieteikties semināram var rakstot [email protected] vai zvanot pa tālr. +371 26423519.

Par projektu atbalsta programmu “Par aktīvu dzīvesveidu” jeb “Wake Your Body Grants”

 Mazkustīgs dzīvesveids ir visas pasaules, tai skaitā, arī Latvijas problēma, kas ietekmē iedzīvotāju veselību un nereti izraisa arī nopietnas slimības. Saskaņā ar LR Veselības ministrijas un Slimības profilakses un kontroles centra datiem vien 33% Latvijas iedzīvotāju brīvo laiku pavada fiziski aktīvi. Turklāt 50% iedzīvotāju vecumā no 24 gadiem ir vērojama aptaukošanās problēma.

 Lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu Latvijā, kā arī tās kaimiņvalstīs Coca-Cola Foundation sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju 2015.-2016. gadā īsteno projektu atbalsta programmu “Par aktīvu dzīvesveidu” jeb  “Wake Your Body Grants”.

 Programmas galvenais mērķis ir veicināt un pilnveidot aktīva un veselīga dzīvesveida popularitāti visu iedzīvotāju vidū, atbalstot gan jaunus sportiskus pasākumus, gan jau tradicionālos sporta pasākumus, kuri ir paplašinājuši savu aktivitāšu loku vai mērogu.

 “Wake Your Body Grants Baltic”programma tiek īstenota visās Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kopumā 2016. gadā fiziskajās aktivitātēs iesaistot vismaz 45 000 cilvēku. Fizisko aktivitāšu atbalstam pieejamā summa Latvijā 2016. gadā ir 50 000 EUR. Konkursa kārtībā tiks izvēlēti 10 labākie  sportiskie projekti, kuriem  piešķirs  līdzfinansējumu.

Galvenie programmas uzdevumi ir:

  • veicināt sportiskas aktivitātes visu iedzīvotāju vidū, tādā veidā popularizējot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī izmantot sportiskas aktivitātes kā lielisku brīvā laika pavadīšanas iespēju;
  • 2016. gadā iesaistīt  vismaz 15 000 Latvijas iedzīvotāju jebkāda veida fiziskajās aktivitātēs;
  • atbalstīt ilgtermiņa uz vietējām tradīcijām balstītus pasākumus;
  • pilnveidot sporta pasākumu organizatoru prasmes, strādājot komandā.
  • piesaistīt sabiedrības uzmanību aptaukošanās problēmai un veicināt iedzīvotāju paradumu maiņu par labu aktīvam un veselīgam dzīvesveidam.

Programmas “Par aktīvu dzīvesveidu”  ietvaros pieteikties grantam tiek aicinātas visas Latvijas novadu pašvaldību un pilsētu izglītības iestādes, sporta organizācijas un klubi, kas organizē sporta pasākumus. Vairāk par pieteikšanos grantu saņemšanai un atlases kritērijiem lasiet Latvijas Olimpiskās komitejas mājaslapā sadaļā:

Coca-Cola Foundation ir  starptautiskā uzņēmuma Coca-Cola “labdarības roka”, kas jau vairākus gadus atbalsta iedzīvotāju dažāda veida fiziskās aktivitātes, cīnoties ar Eiropas un visas pasaules iedzīvotāju pasīvo ikdienu. Pērn uzņēmums bija atvēlējis 22 milj. eiro fizisko aktivitāšu  atbalstam  vairāk nekā 40 valstīs. Pašlaik Coca-Cola Foundation atbalsta vismaz 330 aktīva dzīvesveida programmas 112 tirgos visā pasaulē.

Avots: OLIMPIADE.LV

566839891b8c4_3296805713.JPG


1 Komentāri

"Mēs pateicamies Starptautiskās Olimpiskās komitejas ilggadējiem partneriem “Coca-Cola Foundation” par sabiedrības aktīva un veselīga dzīvesveida veicināšanu." Tā ir ironija? Coca cola un veselīgs dzīvesveids nav savienojamas lietas.

10 • 12 • 2015 / 08:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv