ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

LSF Ziņojumi

20 • 01 • 2016

Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla dalībnieki sacentīsies īpašā kamaniņu braukšanas stafetē

5. un 6. februārī Ērgļu novadā gaidāmajā Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā dalībniekiem Viešūra kalnā būs iespēja sacensties aizraujošajā kamaniņu braukšanas stafešu braucienā, kas šādā veidā mūsu valstī norisināsies pirmo reizi.

 Vairs tikai 16 dienas ir atlikušas līdz ilgi gaidītajam Latvijas Skolu ziemas olimpiskajam festivālam, kas 5. un 6. februārī norisināsies Ērgļos, kā arī to apkārtnē. Festivālā aicināti piedalīties Latvijas mācību iestāžu skolēni no 4. – 12. klasei. Festivāls, kas pārmato Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes nosaukumu, piemērots ikvienam aktīvu atpūtu cienošam jaunietim bez nopietniem sportiskajiem sasniegumiem. 

Kopumā Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā sporta veidā sacensības norisināsies septiņos sporta veidos – biatlonā, distanču slēpošanā, hokejā, kamaniņu braukšanā, kalnu slēpošanā, snovbordā un slidošanā.

Pēc ilga pārtraukuma kamaniņu braukšanas sacensības, no ierastās vietas Siguldā, tiks pārceltas uz Ērgļu apkaimē esošo Viešūra kalnu. Ievērojami mainīts arī šī aizraujošā sporta formāts. Lai padarītu kamaniņu braukšanu pieejamāku plašākai skolēnu grupai, sacensības norisināsies dabīgi izveidotā trasē, kur skolēni sacentīsies paralēlās trasēs. Ierasti individuālo sacensību vietā, gaidāma komandu stafete. Katrā skola komandā iekļaujami seši sportisti neatkarīgi no dzimuma. Sacensības solās būt ļoti aizraujošas un emocijām bagātas dalībniekiem un viegli pārskatāmas līdzjutējiem.

Latvijas Sporta federācijas prezidents Einars Fogelis: “Pārceļot kamaniņu braukšanu uz Ērgļiem, vēlamies šo tik aizraujošo sportu padarīt tuvāku ikvienam Latvijas skolēnam. Sacensības, pateicoties to formātam un pieejamībai, stiprinās katras skolas komandas garu. Aicinu ikvienu Latvijas skolu izveidot savu komandu aizraujošajai kamaniņu stafetei!”

Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla galvenais rīkotājs šajā gadā ir Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar pasākuma ilggadējo organizatoru Latvijas Olimpisko komiteju, Ērgļu novada pašvaldību, Latvijas Biatlona federāciju, Latvijas Kamaniņu sporta federāciju, Latvijas Hokeja federāciju, Latvijas Slēpošanas savienību un Latvijas Slidošanas asociāciju.

No 7. janvāra līdz 2. februārim ikviena Latvijas vispārizglītojošās un profesionālās mācību iestāde ir aicināta pieteikt savas skolas klašu komandu Skolu ziemas olimpiskajam festivālam. Reģistrācija norisinās Latvijas Sporta federāciju padomes mājaslapā www.lsfp.lv, kur atrodama arī visa informācija par gaidāmo notikumu.

Festivāla rīkotāji apbalvos ne tikai pirmo trīs vietu ieguvējus individuālajā, bet arī skolu komandu vērtējumā. Bez sportiskajām aktivitātēm dalībniekus sagaidīs krāšņa atklāšanas ceremonija ar Olimpiskā karoga ienešanu un Olimpiskās uguns iedegšanu. Tikmēr pēc sacensību noslēguma gaidāma lielā noslēguma ceremonija.

2015. gada Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē skolu komandu vērtējumā uzvarēja Alūksnes novada vidusskola, apsteidzot Madonas pilsētas 1.vidusskolu un Madonas Valsts ģimnāziju. Kopumā pie medaļām tika 49 skolu komandas. Viskuplāk pārstāvēta bija Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, kas uz Olimpiādi bija atvedusi 53 aktīvākos skolēnus. 

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Sporta federāciju padomes sabiedrisko attiecību speciālists
Tālrunis: + 371 26255435
Elektroniskā pasta adrese: [email protected]

Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla dalībnieki sacentīsies īpašā kamaniņu braukšanas stafetē


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv