ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

LSF Ziņojumi

14 • 07 • 2015

13.jūlijā sākusies jauno studentu uzņemšana Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā

Saistītā informācija

No pirmdienas – 13.jūlija, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) sākusi jauno studentu uzņemšanu pilna laika klātienes studijām bakalaura programmās – „Sporta zinātne” un „Fizioterapija” ar specializāciju sporta jomā. Uzņemšana bakalaura programmu nepilna laika neklātienē sāksies mēnesi vēlāk - 17.augustā.

Ikviens, kurš savu turpmāko dzīvi saista ar sportu vai jūt sevī talantu iemācīt mīlēt sportu citiem, aicināts izvēlēties kādu no LSPA piedāvātajām studiju programmām.

Reģistrācija pilna laika klātienes studijām bakalaura programmās – „Sporta zinātne” un „Fizioterapija” ar specializāciju sporta jomā notiks līdz 24.jūlijam LSPA centrālajā ēkā Rīgā, Brīvības gatvē 333, darbdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00, līdzi ņemot uzņemšanai nepieciešamos dokumentus. Par dokumentu noformēšanu un reģistrāciju studijām jāmaksā – 21 Euro.

Papildus informācija par jauno studentu uzņemšanu un dokumentu iesniegšanu pamatstudijām skatāma Internetā: http://uznemsana.lspa.lv/, zvanot pa tālruni: 67543420 vai rakstot e-pastu: [email protected].

LSPA PIRMAJĀ DOKUMENTU IESNIEGŠANAS DIENĀ VISVAIRĀK REFLEKTANTU PIETEIKUŠIES STUDIJĀM BAKALAURA PROGRAMMĀ „SPORTA ZINĀTNE”

13.jūlijā, noslēdzoties pirmajai dokumentu iesniegšanas dienai Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA), vislielākais reflektantu skaits pieteicies studijām bakalaura programmā „Sporta zinātne”. Kā liecina LSPA Studentu uzņemšanas komisijas pieejamā statistika, kopā, pirmās dienas laikā, studijām augstskolā pieteicās 59 studētgribētāji. Pagājušajā gadā, pirmajā dokumentu iesniegšanas dienā, studijām pieteicās 53 reflektanti.

Reflektantu interese par studiju programmām "Sporta zinātne" ir proporcionāli augstāka, saņemti 43 reflektantu pieteikumi. Savukārt studiju programmā „Fizioterapija” saņemti 16 pieteikumi.

Liela motivācija jauniešiem uzsākt studijas programmā "Sporta zinātne" ir piedāvātajai iespējai studēt par valsts budžeta līdzekļiem. Šogad programmā ir vairāk nekā 100 valsts apmaksātas budžeta vietas.

Savukārt bakalaura studiju programma "Fizioterapija" studētgribētājiem ir pieejama tikai par maksu. Tomēr šī specialitāte jauniešu vidū kļūst arvien pieprasītāka un studiju maksa LSPA ir zemāka nekā citās Latvijas augstskolās.

„LSPA īpaši atbalsta arī augstas klases sportistus, kuri Sporta akadēmijā var studēt pēc individuāla studiju plāna, kas paredz iespēju studiju programmu apgūt ilgākā laika posmā nekā to nosaka studiju nolikums,” norāda Akadēmijas rektors, profesors Jānis Žīdens. „Darām visu, lai pēc aktīvo sporta gaitu beigām, mūsu sporta meistari ar savu pieredzi paliek nozarē un savas zināšanas tālāk nodod jaunajiem talantiem. Šobrīd Akadēmijā studē izcilais pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, viens no pasaules vadošajiem biatlonistiem Andrejs Rastorgujevs, Olimpisko spēļu dalībnieks modernajā pieccīņā Deniss Čerkovskis, profesionālais Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš un citi augstas klases sportisti,” informē rektors.

Uzņemšanas rezultāti būs zināmi 27.jūlijā.

Informāciju sagatavoja:
LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne, 29445209

lspa_p.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv