ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

LSF Ziņojumi

09 • 06 • 2014

Siguldā aizvadīts sezonas noslēguma pasākums

Saistītā informācija

Pagājušajā sestdienā Siguldā Svētku laukumā saulainos un siltos laika apstākļos tika aizvadīts Latvijas Slēpošanās savienības rīkotais 2013./14.gada sezonas noslēguma pasākums, pulcējot Latvijas labākos kalnu un distanču slēpotājus, kā arī snovbordistus. Apbalvoti tika katras disciplīnas labākie seši katrā vecumā grupā, ņemot vērā sezonas rangu. Pirmo reizi šajā pasākumā tik apbalvoti arī Pasaules sniega dienas konkursu uzvarētāji.

Maija beigās, kā jau ierasts, ziemas sportu centrā Siguldā Latvijas Slēpošanas savienība apbalvoja labākos Latvijas sportistus kalnu un distanču slēpošanā un arī snovbordā. Pagājušajā gadā sezonas noslēguma pasākums pirmo reizi notika Svētku laukumā un kopā ar Siguldas novada svētkiem, un šogad šī tradīcija tika turpināta. Pērn apbalvošanas laikā lija stiprs lietus, tāpēc šogad daži klubi bija sarūpējuši telti. Par laimi visa pasākuma laikā pārsvarā spīdēja saule un no lietus nebija ne miņas, taču telts labi kalpoja par piknika vietu, kur gan paši mielojās ar sarūpētiem gardumiem, gan arī citi tika pacienāti.

Šoreiz sākuma daļā tika apbalvoti lielie – juniori, elites grupas pārstāvji un meistaru jeb veterānu grupa dalībnieki distanču un kalnu slēpošanā. Patīkami, ka visi labākie kalnu slēpotāji gan vīriešiem, gan sievietēm, ieskaitot visus piecus olimpiešu, bija klāt, savukārt kā allaž iztrūka vairāki distanču slēpotāji. Kalnu slēpotājiem ir ieaudzināta pareizā attieksme, no kā pārējiem vajadzētu pamācīties, taču “kalniešiem” par labu nospēlē faktors, ka lielākā daļa ir no Siguldas, kamēr distančnieki ir “izkaisīti” pa vairākām vietām Latvijā. Daži šajā laikā atrodas ārzemēs. Patīkams brīdis bija Latvijas klanu slēpotāju izlases dalībnieku pateikšanās izlases trenerim Dināram Doršam. Lai šī labā savstarpēja sadarbība turpinās arī nākamajās sezonās!

Elites grupā kalnu slēpošanā pirmās vietas rangā izcīnīja Kristaps Zvejnieks un Agnese Āboltiņa, bet distanču slēpošanā Jānis Paipals un Inga Dauškāne. Savukārt, junioru grupā sezonas garumā nepārspēti bija Indulis Bikše un Vineta Pētersone distanču slēpošanā, bet kalnu slēpošanā Agnesei Āboltiņai otrais tituls kopā ar Zvejnieku, bet Miku, jo jaunākajam brālim par prieku Kristapam šī ir pirmā sezona elites grupā. Snovbordā slaloma disciplīnā (snovbordkross šosezon sniega trūkuma dēļ nenorisinājās – aut.piez.) labākie bija Gerds Sīmanis un Marta Garā, bet pie junioriem uzvaras laurus plūca Eduards Balodis un Paula Anna Vītola.

Tika apbalvoti arī paši mazākie kalnu slēpotāji no D grupas vecumā no 4 līdz 10 gadiem. Viņiem diplomus un kausus pasniedza sezonas ranga līderi elites grupā Kristaps Zvejnieks un Agnese Āboltiņa, kuri to darīja ar prieku un tai pat laikā arī atbildības sajūtu, sagādājot patīkamus mirkļus jaunajiem kalnu slēpotājiem, kuriem viņi ir piemērs, uz ko tiekties. Klāt bija arī pats Vilciņš, kuram šajos laika apstākļos siltajā kažokā nebija viegli.

Pie balvām tika arī Pasaules sniega dienas konkursa uzvarētāji, kurus nominācijās – par labāko foto, zīmējumu, video un domrakstu, bija izvēlējusies žūrija, kuras sastāvā darbojās Olimpiskajās spēlēs Sočos startējušie Latvijas kalnu un distanču slēpotāji, kā arī sporta žurnālists Dainis Caune un spēkavīrs Raimonds Bergmanis. Balva par labāko video aizceļoja uz Dagdas novadu, bet Preiļu 2.vsk. uzvarēja foto nominācijā, savukārt labāko domrakstu bija sacerējusi Daniela Muižniece no Ādažu vsk., bet pirmo vietu zīmēšanā ieguva Agnija Ignatjeva no Krustpils pamatskolas.

Ivars Bācis

1.jpg


lss pASĀKUMS 2 from infoski.lv on Vimeo.




0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv