ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 3m/s

LSF Ziņojumi

16 • 05 • 2014

Olimpieši prezentējuši grāmatu "Latvija Sočos"

Saistītā informācija

13.maijā, Latvijas Olimpiskā komanda aicināja interesentus uz noslēdzošo tikšanos un grāmatas “Latvija Sočos” prezentāciju, kas pielika “simbolisku punktu” XXII ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos.

Grāmata „Latvija Sočos” veltīta 58 Latvijas Olimpiešiem, kuri šā gada februārī pārstāvēja mūsu valsti XXII ziemas Olimpiskajās spēlēs. Grāmatas 288 lapaspuses ir bagātīgi ilustrētas, tās latviešu un angļu valodā stāsta ne tikai par notikumiem Olimpiskajās sacensībās, bet arī kā mūsu atlēti, deviņos sporta veidos, nonāca līdz Olimpiskajiem startiem un kādi sasniegumi šajos sporta veidos gūti iepriekšējās spēlēs.

Uz LOK izdotās grāmatas prezentāciju ieradās vairāki Latvijas Olimpiskās delegācijas pārstāvji – Olimpieši, treneri un komandas medicīniskais un tehniskais personāls, kā arī Olimpiskās kustības atbalstītāju pārstāvji, kuri saņēma LOK piemiņas veltes par ieguldījumu Olimpiskās kustības attīstībā.

LOK_Soči_gram_prez1.jpg

Kā vieni no pirmajiem grāmatu “Latvija Sočos” saņēma tās galvenie varoņi – Soču ziemas Olimpisko spēļu medaļnieki, viņu treneri un apkalpojošais personāls.

Grāmatas “Latvija Sočos” redaktors un sastādītājs Dainis Caune uzsver, ka tā ir vienpadsmitā grāmata par Latvijas sportistu startiem Olimpiskajās spēlēs. “Katrā no izdevumiem cenšamies lasītājiem piedāvāt kaut ko jaunu. Grāmata piesaistīs ne tikai ar aizraujošiem tekstiem, bet arī vēl neredzētām fotogrāfijām, kas katru reizi, atverot grāmatu “Latvija Sočos”, ļaus atcerēties tās patīkamās emocijas, ko sagādāja mūsu Olimpieši. Izdevums ir papildināts ar visiem Soču Olimpiādes rezultātiem, kā arī ar īpašu statistikas sadaļu par Latvijas sportistiem visās ziemas Olimpiskajās spēlēs, kurā mūsējo, arī padomju laiku un ārzemju tautiešu, veikums sagrupēts pa sporta veidiem, radot vieglu pārskatāmību.”

Savukārt LOK prezidents Aldons Vrubļevskis uzrunā atzina, ka Latvijas sportistu starts Sočos bijis ļoti veiksmīgs un mūsu Olimpieši pierādīja, ka ar mērķtiecīgu un strukturētu darbu var panākt daudz. “Bija gan pamatoti gaidīti sasniegumi skeletonā, gan pārsteidzoši un tikai klusībā loloti panākumi kamaniņu sportā un bobslejā. Tie visi tika gūti sporta veidos un disciplīnās, kas prasīja mērķtiercīgu, saliedētu un pašaizliedzīgu komandas darbu vairāku gadu garumā. Protams, kādam arī pietrūka veiksmes. Tādēļ jāuzteic visi mūsējie, kas atdeva cīņai pēdējos spēkus, ieņemot savai meistarībai atbilstošas vietas pasaules ziemas sporta elitē un veroties uz panākumiem nākotnē. To ļaus Latvijas komandas jaunības spars, cīņasgriba un uzkrātā pieredze.”

Grāmata “Latvija Sočos” būs nopērkama lielākajās Latvijas grāmatnīcās un Olimpiskajos centros, savukārt LOK birojā (Rīgā, Elizabetes ielā 49) ar pārskaitījumu, to būs iespējams iegādāties par pašizmaksu.

LOK_Soči_gram_prez2.jpg

Tik īsā laikā grāmata līdz lasītājiem nonākusi pateicoties saliedētam un mērķtiecīgam autoru kolektīvam, kuru veidoja Latvijas Olimpiskā komiteja sadarbībā ar Sporta apgāda fondu un aģentūru DUE.

Grāmatas sastādītājs un redaktors ir Dainis Caune, kurš veidoja arī pirmo izdevumu par mūsu sportistu startiem Olimpiskajās spēlēs pēc neatkarības atgūšanas “Latvija atgriežas”. Tekstus kopā ar Cauni (Sports) veidoja Māris Zembergs (Diena), Artūrs Vaiders, Ingmārs Jurisons (Sporta avīze), Gints Narogs (BNS), Inga Vasiļjeva, Ints Megnis (LETA), Laura Slišāne un Guntis Keisels.

Fotoredaktors Ilmārs Znotiņš grāmatā apvienoja visu piecu spēlēs akreditēto fotogrāfu – Romāna Kokšarova (f64), Aivara Liepiņa (Diena), Viestura Serdāna (Latvijas Avīze) un Zigismunda Zālmaņa labākos darbus.

Grāmatas maketu veidoja aģentūras DUE mākslinieciskā redaktore Inta Bērente-Strenga, mākslinieks Rihards Delvers un tehniskais redaktors Kārlis Jakadels.

Līdz šim izdevumos fiksēti mūsu Olimpiešu starti Albērvilā un Barselonā, Lillehammerē, Nagano, Sidnejā, Soltleiksitijā, Atēnās, Turīnā, Pekinā, Vankūverā un Londonā (nav atsevišķa izdevuma tikai par Atlantas Olimpiskajām spēlēm 1996.gadā). Tās ir vēsturiskas liecības tam, kādi bijām pirms divdesmit gadiem, kā esam attīstījušies un kādi esam tagad.

Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs



0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv