ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

LSF Ziņojumi

10 • 02 • 2013

Kā iegūt ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm?

Ceturtdien līdz Soču olimpiskajām spēlēm atlicis precīzi viens gads, īstā cīņa par tikšanu uz XXII Ziemas olimpiskajām spēlēm būs nākamajā sezonā, taču jau tagad līdzjutēji provizoriski var prognozēt, kuri Latvijas sportisti varētu būt pārstāvēti nozīmīgajās sacensībās.

Kā portālam "Delfi" norādīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas delegācija Sočos varētu būt viena no lielākajām pēc valsts neatkarības atjaunošanas, taču tas lielā mērā atkarīgs no Latvijas hokejistu snieguma šonedēļ kvalifikācijas turnīrā.

Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu, kā Latvijas sportisti var kvalificēties XXII Ziemas olimpiskajām spēlēm.


Slēpotāju iespējas

Starptautiskās Slēpošanas savienības (FIS) paspārnē esošajos sporta veidos Latvija uz Sočiem tēmē kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un arī snovbordā.

Kalnu slēpošanā piedalīsies 320 sportisti, katru valsti drīkstēs pārstāvēt maksimums 22 dalībnieki (maksimums 14 vīrieši vai 14 dāmas). Katrā disciplīnā drīkstēs startēt maksimums četri sportisti no vienas valsts.

Katru valsti drīkstēs pārstāvēt pa vienam vīrietim un vienai sievietei slalomā vai milzu slalomā, ja sportista sasniegums FIS punktu izteiksmē būs bijis ne augstāks par 140. Savukārt, lai startētu milzu slalomā, nobraucienā vai supergigantā, sacensībās jābūt ne vairāk par 80 FIS punktiem (FIS punkti - jo vairāk, jo sliktāks rezultāts).

FIS ieskaites sacensības noslēgsies 2014.gada 19.janvārī, kad arī paziņos dalībnieku sarakstu.

Šobrīd izpildījuši FIS prasības ir Roberts Rode, Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūne, kuri arī, visticamāk, nākamsezon turpinās cīņu par tikšanu uz Sočiem.

Distanču slēpošanā startēs 310 sportisti, bet katru valsti pārstāvēs ne vairāk kā 20 sportisti. Skaidrs, ka uz Latviju šis nosacījums neattiecas, jo šobrīd nepieciešamās prasības izpildījis Arvis Liepiņš. Ja vēl kādam no Latvijas sportistiem izpildīs FIS prasības (sasniegt 100 FIS punktu robežu), tad viņš arī varētu tikt uz Sočiem.

Vēl Latvija kandidē uz dalību snovbordā, kur startēs 252 sportisti. Sočos sacensības risināsies paralēlajā slalomā (32 vīrieši, 32 sievietes), milzu paralēlajā slalomā (32+32), "half pipe" (40+30), snovbordkrosā (40+24) un "slopestyle" (30+24). Lai kvalificētos olimpiskajām spēlē, savā disciplīnā jābūt starp 30 labākajiem kādā Pasaules kausa posmā vai pasaules čempionātā, vienlaicīgi sasniedzot 100 FIS punktu robežu ("slopestyle" disciplīnā 50 FIS punkti).

Līdzīga kvalifikācijas sistēma ir arī frīstailā, kur jābūt starp labākajiem pasaules čempionātā vai Pasaules kausa posmā. Frīstailā būs sekojošas disciplīnas moguls, kross, "halfpipe" un "slopestyle".

Pagaidām uz Sočiem varētu kandidēt snovbordisti Artūrs Cukunde un Toms Petrusevičs, kuri šogad bija plānojuši startēt Pasaules kausa sacensībās "Big Air" un "slopstyle" disciplīnās, bet frīstaila slēpošanā "slopstyle" disciplīnā kādos divos, trīs posmos šogad bija plānojis startēt Eduards Lansmanis, kurš varētu būt vienīgais Latvijas pārstāvis frīstailā Sočos.

Avots: Delfi.lv (Oriģināli lasāms: http://www.delfi.lv/sports/news/winter_sports/others/ka-iegut-celazimi-uz-socu-olimpiskajam-spelem.d?id=43038512)

1 Komentāri

No raksta var saprast, ka uz OS var tikt, ja izpilda prasību - 100 FIS punkti (mums tādu pagaidām ir trīs). Vai tad tiešām tā ir?

11 • 02 • 2013 / 08:55
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv