ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

LSF Ziņojumi

18 • 01 • 2012

Siltā ziema aizkavējusi slēpošanas sezonu

Šoziem silto laika apstākļu dēļ slēpošanas sacensību organizatoriem nācies pārcelt vairākus šī sporta veida posmus, taču atceltu posmu līdz šim nav pārāk daudz.

"Šī ziema, protams, slikti ietekmējusi slēpošanas sezonu, jo ar daudziem posmiem nezinām, ko darīt," vortālam "Delfi" pastāstīja Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) sekretārs Agris Raugulis. "Šobrīd ieturam nogaidošu pozīciju, nereklamējam paredzētās sacensības, lai nezaudētu finanses."
"Finansiālie zaudējumi sāksies tikai tad, kad vajadzēs sākt atcelt posmus," viņš turpināja.

Līdz šim ir nācies atcelt tikai vienas LSS organizētās sacensības, kuras bija paredzētas decembra vidū. Tikmēr citi posmi pagaidām ir tikai pārcelti.

"Pagaidām nācies atcelt tikai Sniega kausa izcīņas sacīkstes, kas bija paredzētas 17.decembrī. 8. un 9.decembrī bija ieplānotas slēpošanas sacensības, bet tās tagad ir pārceltas uz februāri. Arī 14. un 15.janvārī vajadzētu notikt starptautiskajām slēpošanas sacensībām - tās arī pārceltas uz februāri," skaidroja LSS pārstāvis. "Tāpat arī citas janvārī paredzētās sacensības, visticamāk, notiks februārī."

Šī ziema ir tik silta, ka arī ar mākslīgo sniegu dabīgā sniega trūkumu nevar atrisināt: "Nekur īsti mākslīgais sniegs vēl nav uzpūsts, tāpēc aizvadīt sacensības uz tā arī izpaliek."

Ja Latvijā nav sniega, tad daudziem slēpotājiem nav kur trenēties. Raugulis uzsvēra, ka šī problēma skar tieši jaunos sportistus, kuriem iespējas braukt uz ārzemēm ir daudz mazākas.

"Sniega trūkums īpaši ietekmē jaunos sportistus, jo viņiem nav kur trenēties. Tie, kuri ir jau profesionālāki treniņnometnes var aizvadīt tuvākās ārzemēs, taču arī citur ir problēmas ar sniegu," skaidroja Raugulis. "Neskatoties uz šo visu, ir sportisti, kas mēģina trenēties un kādus posmus aizvadīt ārzemēs."

Tikmēr "Sporlat", kas aizvadītajā gadā aktīvi rīkoja dažādu disciplīnu slēpošanas turnīrus, mārketinga komunikāciju vadītājs Jānis Dreiškins stāstīja, ka ir pārliecināts, ka šoziem sniegs būs.

"Šogad mums ir paredzētas trīs sacensības, no kurām pārceltas ir tikai vienas. Slēpošanas sprints, kas paredzēts Rīgā, Uzvaras parkā, pārcelts uz 27.janvārī, bet tautas slēpojums "Madona" notiks 18.februāri un tautas slēpojums "Alūksne" risināsies 3.martā," par izmaiņām kalendārā informēja Dreiškins. "Esam pārliecināti, ka sniegs būs."

"Madonā, Alaukstā sniegs ir un trases gatavojas. Pesimistiski neesam," viņš turpināja. "Ja Rīgā stabili turētos –4 grādi pēc Celsija, tad varētu uzpūst mākslīgo sniegu, taču temperatūra visu laiku ir plusos."

Arī LSS pārstāvis Raugulis uzsvēra, ka vienīgā vieta, kur pēdējā laikā stabili saglabājies sniegs ir Madona, bet Dreiškinam bija zināms, ka tur ir izveidota divu kilometru trase.

"Madonā ar sniegu ir daudz labāk. Tur jau ir izveidota aptuveni divus kilometrus gara slēpošanas trase un kaut kādas sacensības tur norisināsies 25.janvārī," stāstīja "Sportlat" darbinieks.

Tikmēr, runājot par slēpošanas ekipējuma tirdzniecību, Dreiškins dalījās novērojumos, ka cilvēki ietur saprotamu pauzi.

"Kaut arī pagaidām ir liels sniega trūkums, ir cilvēki, kuri jau pieteikušies uz sacensībām, taču viņu būtu vēl vairāk, ja būtu sniegs. Madonā cilvēki jau esot diez gan aktīvi, bet ar ziemas sportu ekipējumu pārdošanu veikaliem pagaidām neiet tik labi, jo visi gaida pirmo sniegu," viņš atklāja.

Arī Igo Japiņa sporta aģentūra pagājušajā sezonā organizēja daudzus slēpojumus, taču jau pirms šīs ziemas sākšanās tā bija izlēmusi, ka šogad ar sacensību rīkošanu pārāk neaizrausies.

"Kad mēs plānojam rīkot slēpošanas sacensības, tad sniegs būs," teica Igo Japiņš. "Tomēr sniega trūkums kaut kā kaitē, jo tauta tomēr gaida."

"Mēs 25.janvārī plānojam Mātes dabas slēpojumu, kas ir pasākums slēpošanas entuziastiem. Tas notiks Ievacā. Tad sniegam jau vajadzētu būt," viņš izteicās.

Tomēr Japiņš, kurš galvenokārt ir riteņbraukšanas veicinātājs, uzsvēra, ka siltajai ziemai ir arī savi plusi: "Vismaz riteņbraucēji ir ziemā nobraukuši daudzus kilometrus un būs labi sagatavojušies nākamajai sezonai."

Avots: delfi.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv