ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

LSF Ziņojumi

02 • 06 • 2012

Punkti saskaitīti, zābaki sadalīti

Lai godinātu labākos pagājušās sezonas sportistus distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, snovbordā un frīstailā, Siguldā sporta kompleksā “Bebri" notika 2011./2012.gada sezonas noslēguma pasākums. Ar to turpinājās tradīcija maija otrajā pusē kopā pulcēt visu Latvijas Slēpošanas savienības apvienoto sporta veidu pārstāvjus. Balvas saņēma arī labākie klubi.

Pie speciālbalvām tika Latvijas Slēpošanas savienības sezonas sacensību kopvērtējuma ranga pirmo trīs vietu ieguvēji. Balvās šoreiz zelta, sudraba un bronzas slēpju zābaki. Apsveicami, ka cēsnieki tika pie daudziem dažāda kaluma zābaciņiem gan distanču, gan kalnu slēpošanā.

Vispirms sportistus, trenerus un līdzjutējus uzrunāja Latvijas Slēpošanas savienības prezidents Vairis Brīze, laba vēlējumus slēpotājiem teica arī Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Einārs Fogelis.

V.Brīze “Druvai” pastāstīja, ka sezona nav bijusi gara, jo sniegs slēpotājus nelutināja, tomēr sportisti parādījuši labu sniegumu visos slēpošanas veidos: “Lai arī sniegs bija tikai apmēram pusotru mēnesi, visu paspējām īstenot. Īpašs prieks par kalnu slēpotāju Kristapu Zvejnieku, kurš ir Latvijas uzlecošā zvaigzne. Redzam, ka arī distanču slēpošanā parādās pēctecība un rezultāti uzlabojas. Arī sacensību rīkošanā esam sevi teicami apliecinājuši. Rīgā notikušajā Skandināvijas kausa izcīņas rīkotāju sanāksmē Madonas posms tika atzīts par labāko no visiem, kas bijuši Skandināvijā un Baltijā. Tika uzteikta sacensību organizatoriskā puse un trases kvalitāte. Par to paldies Madonas novada pašvaldībai, kas izveidojusi šo trasi, un cilvēkiem, kuri māk sarīkot mačus labāk nekā skandināvi. Labi izdevās arī Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kas notiks Somijā. Tas bija kupli apmeklēts, piedalījās apmēram 500 sportistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas.

Nākamais gads arī būs nozīmīgs, jo notiks pasaules čempionāts kalnu, kā arī distanču slēpošanā, kam jāsāk gatavoties jau tagad, lai tie, kuri aizbrauks, būtu atbilstošā līmenī. Protams, nevajag lolot cerības, ka izcīnīsim godalgotas vietas vai sasniegsim spožus rezultātus, bet ja Latvijā atrodas sportisti, kuri godam var sevi parādīt, tas jau ir ļoti daudz. It īpaši ņemot vērā to mežonīgo konkurenci un augsto profesionālismu, kāds ir kalnu un distanču slēpošanas lielvalstīs.”

Kā jau ierasts, noslēguma pasākuma, neiztrūkstoša sastāvdaļa bija sportiskās aktivitātes. Šogad programmā bija iekļauts futbols, kurā piedalījās trīs komandas, ko veidoja no katra sporta veida pārstāvjiem, lai distanču un kalnu slēpotāji, kā arī snovbordisti noskaidrotu labāko šajā viņiem netradicionālajā sporta veidā. Notika arī citas sporta aktivitātes.

Tika sveikti ne tikai sportisti individuālajā, bet arī komandu vērtējumā. Klubu un sporta skolu rangā pārliecinoši pirmajā vietā bija Cēsu Sporta skola, kas saņēma ne tikai zelta slēpju zābaku un diplomu, bet arī 300 latu naudas prēmiju inventāra iegādei. Nākamajās vietās Madonas un Aizkraukles novada sporta skola.

Rangā godalgotajās vietās un pirmajā desmitniekā daudzi Cēsu Sporta skolas audzēkņi un citi mūsējie, kuri pārstāv citus klubus.

Distanču slēpošanā VE grupā 3.vietā Roberts Slotiņš, 5. – Pāvels Ribakovs (Sporta klubs “Arkādija”). V18 grupā pārliecinoši pirmais – Arnis Pētersons, kura rezultāts ir septītais arī VE grupā. Trešais V18 grupā Viesturs Eglītis. V16 grupā labāko trijniekā mūsējo gan nav, bet 5.vietā Toms Budrevics, 7. - Egons Briedītis. 9. – Alvis Kļaviņš, 10. – Reinis Miķelsons. V14 grupā otrais Kārlis Liepiņš, kuram nācās atzīt sava sīvākā konkurenta madonieša Raimo Vīganta pārākumu. Trešajā vietā Alvis Šķēps, 7. – Niklāvs Eglītis, 8. – Rihards Serģis, 10. – Rihards Galiņš. V12 grupā pirmais Reinis Upens, 8. – Mikus Cimdiņš, 10. – Niklāvs Babris. V50 grupā 6.vietā Ivars Sedlenieks (Cēsis).

SE grupā pirmā ir Inga Dauškāne (SBK “Cēsis”), bet ceturtā – Zane Eglīte. S18 grupā pirmā – Z. Eglīte, bet tūlīt aiz olimpiskā sešnieka palika Gunita Gaile un Ketija Sabule. S16 grupā otrā Annija Sabule, bet sestā – Marta Cimdiņa. 7.un 9.vietā Inešu pamatskolas slēpotājas Kate Kļaviņa un Līva Miķelsone. S14 grupā pirmā Vineta Pētersone, kura uzvarēja visās Latvijas čempionāta distancēs. Otrā Krista Razgale, 5. – Nora Osīte, 6. – Madara Zaķe. S12 grupā trešā Rebeka Raiska, 6. – Alise Līce.

Kalnu slēpošanā meitenēm C grupā 1.vietā Sintija Vējiņa (Apex), 5. - Karlīne Lāce (Ziemeļpols). B grupā 2.vietā Žanete Gedra (Ziemeļpols/ SSS). Puišiem C grupā tūlīt aiz labāko sešnieka Edgars Žurevskis, 9.vietā Rodžers Petaks, 11. – Rūdolfs Zvirbulis. Visi pārstāv klubu “Ziemeļpols”. A grupā trešajā vietā Žaks Gedra (Ziemeļpols/ SSS).

Tika apbalvoti arī vismazākie kalnu slēpotāji, kuri cīnījās par Vilciņa kausu. D2 grupā galveno balvu saņēma Elza Bleidele (Ziemeļpols).

Autors: Jānis Gabrāns
Datums: 29.05.2012
Izdevums: Druva
Rubrika: Sports

nor_1102_90fde.jpg


Apbalvo labākos slēpotājus


Aizvadītās nedēļas nogalē Siguldā, kluba “Bebri” sporta kompleksā, notika 2011./2012. gada Latvijas slēpošanas savienības sezonas noslēguma pasākums, kurā apbalvoja arī Aizkraukles novada sporta skolas slēpotājus.

Trešo vietu ar  izcīnītajiem 2100 punktiem 23 komandu konkurencē ieguva Aizkraukles sporta skolas slēpotāji, atpaliekot tikai no Cēsu un Madonas komandām. Aizkraukles komanda saņēma diplomu, kausu un 100 latu naudas balvu.

No Aizkraukles sporta skolas audzēkņiem aizvadītajā sezonā labākie panākumi bija  Patrīcijai un Ralfam Eidukiem, kuri attiecīgi S12 un V16 grupā izcīnīja pirmo vietu. Divatā viņi ieguva gandrīz pusi no komandas kopīgi izcīnītajiem punktiem. Apbalvošanas starplaikos sportisti sacentās futbolā, basketbola soda metienos un pievelkoties pie stieņa, kā arī vizinājās motorlaivā.


Autors: Indulis Burka
Datums: 29.05.2012
Izdevums: Staburags
Rubrika: Sports


1 Komentāri

Lieliski noorganizēts pasākums gan sportistiem ,gan līdzjūtējiem!:)
06 • 06 • 2012 / 10:34
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv