ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

LSF Ziņojumi

09 • 02 • 2012

Jau rīt Ērgļos sāksies Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiāde

Jau rīt – 10.februārī, Ērgļos sāksies Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiāde, kas noslēgsies sestdien - 11.februārī. Šogad sacensībās piedalīsies rekordliels dalībniek skaits. Sešos sporta veidos startēs 1150 dalībnieki 134 skolu komandās no 41 pašvaldības, kas ir gandrīz par simts dalībniekiem vairāk nekā pērn.

10.februārī olimpiādes atklāšanas ceremonija Ērgļu estrādē notiks, pulksten 19.00, bet pirmās dienas sacensību uzvarētāju apbalvošanas ceremonija noritēs Ērgļu Saieta namā no pulksten 20:00.

Par aizraujošu atpūtu Jaunatnes Olimpiādes atklāšanas pasākumā parūpējušies OKartes skatuve talanti. SavukārtSwedbank Jauniešu programma Open ir uzaicinājusi vienu no Latvijas labākajiem dīdžejiem Tomu Grēviņu uzstāties diskotēkā pēc apbalvošanas ceremonijas.

Jau tradicionāli lielākais dalībnieku skaits sacensībām reģistrēts distanču slēpošanā – 373 dalībnieki, arī biatlonam pieteikti 112 dalībnieki. Kā patīkams šā gada jaunums visiem distanču slēpotājiem ir sarūpētā iespēja distanci veikt arī dienas tumšajās stundās, jo pateicoties Ērgļu novada pašvaldībai un Ērgļu arodvidusskolai slēpošanas trase no 1.februāra ir apgaismota.

Savukārt Gaiziņa pakāje esošajā „Lido kalnā” startēs 231 kalnu slēpotājs un 205 snovbordisti, bet Ērgļu vidusskolas slidotavā spēkiem mērosies 97 ātrslidotāji.

Arī hokeja turnīrā pieteikto komandu skaits nopietni palielinājies. Šogad Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē hokeju spēlēs 24 skolu komandas.

Interesanti, ka Jaunatnes Olimpiādē spēkiem mērosies 802 puiši un 348 meitenes vecumā no 10 līdz 18 gadiem. 

76 medaļu komplektus sadalīs septiņos sporta veidos – kamaniņu sportā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā. Sacensības kamaniņu sportā notiks Siguldā no 8. līdz 10.martam.

Skolu komandām sacensību laikā palīdzēs 80 Ērgļu 6. līdz 12.klašu skolēni, kuri izgājuši LOK Brīvprātīgo palīgu programmas apmācības kursu. Jaunieši Ērgļos iebraukušās skolu komandas iepazīstinās ar dzimto pilsētu, palīdzēs Olimpiādes dalībniekiem orientēties sacensību norises vietās, veiks dažādus organizatoriskus darbus, tai skaitā nodrošinās sacensību dalībniekus ar siltu tēju, kurinās pie sacensību starta vietām ugunskurus, piegādās sekretariātā sacensību rezultātus un palīdzēs dalībniekiem neskaidrību gadījumos. 

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādi jau astoņpadsmito reizi organizē LOK sadarbībā ar Ērgļu novada domi. Tas ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā mūsu jaunā paaudze var izbaudīt olimpisko gaisotni un nostiprināt olimpiskos ideālus. Tās mērķis ir noteikt labākos jaunos sportistus un labākās izglītības iestādes Olimpiskajos ziemas sporta veidos, kā arī sekmēt jaunatnes sporta attīstību Latvijā, veicinot vispārizglītojošo skolu un vietējo pašvaldību iesaistīšanos jaunatnes sporta aktivitātēs un to popularizēšanā.

Finansējumu sacensību norisei nodrošina pasākuma ģenerālsponsors OKarte, LOK ģenerālsponsors VAS Latvijas Valsts meži, LOK sponsori A/S Swedbank, VAS Latvijas Dzelzceļš un A/S Latvijas Gāze. Informatīvi atbalstaLatvijas Televīzija, žurnāls Sports, portāls E-klase, vides reklāmas aģentūra JCDecaux .

Ielūdzam Jūs piedalīties LATVIJAS JAUNATNES ZIEMAS OLIMPIĀDES pasākumos.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv