ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

LSF Ziņojumi

22 • 02 • 2012

Atklājot olimpiskajām spēlēm veltītu izstādi, Saeimā sveiks jaunos olimpiešus

Ceturtdien, 23.februārī, Saeimā tiks atklāta olimpiskajām spēlēm veltīta izstāde, un pasākuma ietvaros tiks godināti jaunieši, kuri likuši Latvijas vārdam šogad pārliecinoši izskanēt pirmajās Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs.

Izstāde Saeimā tiek organizēta, gatavojoties XXX Olimpiādes spēlēm Londonā 2012.gada vasarā, kā arī atzīmējot divas Latvijai zīmīgas gadadienas – šogad aprit 90 gadi kopš izveidota Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), kā arī simts gadi kopš latviešu sportistu pirmā starta 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā.

Izstādes atklāšanas pasākumā aicināti piedalīties arī jaunieši, kuri šogad godam nesuši mūsu valsts vārdu Austrijā notikušajās pirmajās Pasaules Jaunatnes olimpiskajās spēlēs, demonstrējot augstus sasniegumus un izcīnot zelta, sudraba un bronzas godalgas. Pateicībā par augstajiem sasniegumiem Insbrukas olimpisko sacensību dalībnieki, ar kuriem Latvijas sports saista nākotnes olimpiskās cerības, saņems Saeimas Prezidija atzinības rakstus un atzinības vēstules.

Tās apmeklētājiem būs arī unikāla iespēja iepazīties ar Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja, Olimpiskā čempiona kanoe airēšanā Ivana Klementjeva sportiskajiem sasniegumiem un aplūkot daļu no viņa personīgās kolekcijas – Seulā izcīnīto olimpisko zelta medaļu un Barselonā un Atlantā izcīnītās olimpiskās sudraba medaļas, citas godalgas, kā arī olimpisko spēļu suvenīrus. Ekspozīciju bagātinās arī I.Klementjeva olimpisko spēļu sporta tērpi un kanoe laivas airi, ar kuriem izcīnītas olimpiskās medaļas.

Savukārt LOK veidotajā ceļojošajā fotoizstādē „Olimpiskās pamatvērtības – draudzība, cieņa, izcilība”, Latvijas fotomākslinieku tvertajos kadros, iemūžināti spilgtākie Pekinas un Vankūveras Olimpisko spēļu momenti, kas parāda Olimpiskās pamatvērtības. Tas ir stāsts par mūsu olimpiešu sasniegumiem, priekiem, veiksmēm un neveiksmēm.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, piedaloties deputātam un olimpiskajam čempionam Ivanam Klementjevam un LOK pārstāvjiem.

Izstādes atklāšanas pasākums plānots ceturtdien, 23.februārī, plkst.12.00 Saeimas nama Lielajā vestibilā. Izstādes eksponāti būs aplūkojami Saeimas nama Lielajā vestibilā un Sarkanajā zālē.


No Latvijas Slēpošanas savienības Olimpiādē Insbrukā piedalījās:

Agnese Āboltiņa, Miks Zvejnieks un trenere Jana Zvejniece - kalnu slēpošanā
Arnis Pētersons, Zane Eglīte un trenere Ilze Cekule - distanču slēpošanā
Dainis Vuškāns - slēpju serviss distanču slēpošanā un biatlonā
Dinārs Doršs - delegācijas vadītājs
Einārs Lansmanis - Insbruck 2012 jaunais vēstnesis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv