ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

LSF Ziņojumi

07 • 03 • 2012

17. martā uz Gaiziņkalna karnevālu iespējams doties ar slēpotāju un tūrisma vilcienu „Sniedziņš”

Gaiziņkalna apkārtne ir īstā vieta, kur vēl šogad var pagūt baudīt pavasarīgus ziemas priekus. Ikgadējie statistikas dati liecina, ka stabila sniega sega Gaiziņa apkārtnē noturas līdz pat aprīļa sākumam. Akciju sabiedrība „Pasažieru vilciens”, sadarbībā ar Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centru šoziem ir atjaunojusi senu tradīciju un noorganizējusi slēpotāju un tūrisma vilciena „SNIEDZIŅŠ” reisus no Rīgas uz Latvijas ziemas galvaspilsētu Madonu. Pasažieru un tūrisma vilciena reiss Nr. 604 "Rīga-Madona-Gulbene" uz Madonu šoziem dosies arī vēl 17. martā, kad brauciens būs pakārtots Gaiziņkalna karnevāla noskaņām.

Vilciena „Sniedziņš” pasažieriem no Madonas dzelzceļa stacijas ir sarūpētas divas ziemas atpūtas programmas, kuru piedāvājumā ir gan slēpošanas aktivitātes, gan klasiska tūrisma ekskursijas programma, gan karnevāla apmeklējums.

Kā pamatprogramma ir slēpošanas vai snovošanas piedāvājums „Slēpošana Gaiziņkalnā”, kuras ietvaros var izvēlēties atpūtu „Golgātā” vai „Lido kalnā”. Neskatoties uz izvēlēto slēpošanas bāzi, programma vakarpusē ir papildināta ar ekskursiju pa „Ķirsona muižu”. Ja ziemas priekus baudīsiet „Golgātā”, tad paralēli slēpošanai varēsiet izjust arī jautro Gaiziņkalna karnevāla atmosfēru. Līdzi varat ņemt arī savas maskas. Jāuzsver, „Sniedziņa” dalībniekiem tiks piemērotas īpašas slēpošanas cenu atlaides – četru stundu pacēlāja karte maksās tikai 2- 4 Ls, ar tādiem pašiem izdevumiem jārēķinās par inventāra nomu. Lai lētāk, līdzi var ņemt arī savu slēpošanas inventāru. Programmas cena, kurā ietilpst autobusa biļete, ekskursija muižā un karnevāls ir 3,50 – 4,50 Ls no personas.

Tiem, kas nav draugos ar kalnu slēpošanu, saturīgai ziemas brīvdienu pavadīšanai tiek piedāvāta ekskursijas programma „Ziema Gaiziņkalna apkārtnē”. Programmā ir ietverts arī distanču slēpošanas vai pastaigu pārgājiens, ko katrs var izvēlēties atbilstoši saviem spēkiem. Ekskursantus pie Madonas dzelzceļa stacijas sagaidīs autobuss ar gidu. Dienas laikā apmeklēsim zemnieku saimniecību „Līvi” ar kaziņām un sierotavu, izbaudīsim jautro Gaiziņkalna karnevāla atmosfēru, apskatīsim populāro „Lido kalnu” un grezno „Ķirsona muižu”, kur dienas noslēgumā varēs noskatīties pašdarbnieku pasaku lugu „Notikums mežā”. Tā kā apkārt valdīs karnevāla gaisotne, savai jautrībai varat ņemt līdzi arī maskas. Programmas cenā ir ietvertas visas ieejas biļetes, pusdienas, gida un autobusa pakalpojumi. Ekskursiju programmu cena ir 6-10 Ls.

Vilciens „Sniedziņš” no Rīgas stacijas dosies plkst. 8.29 un galastacijā atgriezīsies 21.06. Papildus informāciju varat uzzināt, piezvanot uz Madonas novada tūrisma informācijas centru pa tel. 29130437. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, dalība obligāti ir iepriekš jāpiesaka pa norādīto tālruni.

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv