ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

LSF Ziņojumi

23 • 05 • 2011

Lieliski aizvadīts sezonas noslēguma pasākums

Pagājušā sestdienā Raiņa parkā, Siguldā, patīkamā gaisotnē aizritējis Latvijas slēpošanas savienības organizētais  2010./ 2011. gada sezonas noslēguma pasākums, kurā radošu priekšnesumu  un sportisku pārsteigumu pavadīti tika godināti pagājušās sezonas rangā labākie jaunieši un elites grupas pārstāvji kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un snovbordā/frīstaila slēpošanā. Apbalvoti tika arī labākie klubi. 

Nenoliedzami, ka pēc sezonas laikā pavadītajām neskaitāmajām stundām grūtos treniņos, lai varētu sasniegt labus rezultātus sacensībās, ir patīkami, ja netiec aizmirsts. Latvijas Slēpošanas savienības vadība ļoti labi saprot un novērtē sportistu un viņu treneru sezonas gaitā ieguldīto darbu, tādēļ, kā jau tas ir ierasts, organizē sezonas noslēguma pasākumu, kurā apbalvo labākos kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un snovbordā/frīstaila slēpošanā. Sestdien pasākums bija īpašs, jo visām šīm disciplīnām tas bija kopīgs, līdz ar to arī vērienīgāks un krāšņāks.

Laika apstākļi bija tieši kā pēc pasūtījuma – spīdēja saule un bija silts.  Kā pirmie tika apbalvoti D grupas kalnu slēpotāji (3 līdz 9 gadus jauni), kuriem kausus pasniedza pasaules čempions un olimpiskais vicečempions skeletonā Martins Dukurs. Pašiem mazākajiem kalnu slēpotājiem, kas sezonas garumā trīs posmos sacentās Vilciņa kausā, tā bija pirmā šāda veida apbalvošana. Nedaudz vecākos jauniešus visās trīs disciplīnās apbalvoja olimpiskais vicečempions kamaniņu sportā Andris Šics. Cerams, ka tas jaunajiem censoņiem būs labs stimuls, jo viņi ir mūsu nākotne un Latvijas izlases pamats aptuveni pēc gadiem desmit. Šeit der atcerēties, ka mūsu valstij Olimpiskajās spēlēs ziemas sporta veidos ir gan bronza, gan arī sudrabs, bet pietrūkst tikai paša augstākā kaluma medaļas.

Prestižākajā elites grupā sezonas rangā labākie kalnu slēpošanā bija Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, distanču slēpošanā – Jānis Paipals un Līga Glāzere, bet snoveriem un frīsskieriem Slopestyle un Big Air disciplīnās Edvards Lansmanis, Artūrs Cukunde, Ilze Lagzdiņa un Ieva Vīksne. Labākā kluba godu distanču slēpošanā izcīnīja Cēsu pilsētas Sporta skola (direktors Jānis Naglis, treneri Ilze Cekule, Inese Šķēle, Anžela Brice), bet kalnu slēpošanā – SK „Pantera” (Sandra Meldere).

Snoveri un frīskieri ar Edvardu Lansmani priekšgalā viņa brāļa atraktīvo komentāru pavadībā sarūpēja pārsteigumu, šajā karstajā dienā izpildot trikus uz sniega. Savukārt kompānijas „Nordica” oficiālā pārstāvja Latvijā un Lietuvā firmas „DZA” vadītājs Dzintars Lerhis pasniedza speciālbalvu – vienu pāri slaloma un milzu slaloma slēpes un zābakus – labākajai kalnu slēpotājai jauniešu grupā Agnesei Āboltiņai, kas balvu bija pelnījusi ne tikai par labiem sasniegumiem sacensībās, bet arī par labām sekmēm skolā un papildus aktivitātēm mūzikas skolā. 

Latvijas slēpošanas savienība saka paldies visiem tiem, kas sezonas garumā ir sadarbojušies un arī snieguši atbalstu, kā arī sportistiem un viņu treneriem, it īpaši tiem, kas deva ieguldījumu nākotnē, piedaloties pasaules čempionātā distanču slēpošanā Oslo (Norvēģija) – Jānis Paipals, Nauris Biķernieks, Inga Dauškāne, Kristīne Liepiņa, Natālija Kovaļova, Zane Eglīte, Roberts Slotiņš, Rinalds Kostjukovs, Juris Damškalns, Oskars Muižnieks, Arvis Liepiņš, Pāvels Ribakovs, Jānis Teteris un Raivis Zīmelis, pasaules čempionātā kalnu slēpošanā Garmišpartenkirhenē (Vācija) – Roberts Rode, Kristaps Blūms, Roberts Briška, Kaspars Daugulis, Liene Fimbauere un Evija Benhena, kā arī pasaules čempionātā snovbordkrosā Lamolinā (Spānija) – Toms Vasins. 

Novēlam visiem labu atpūtu, kā arī kārtīgu sagatavošanos posmu un veiksmīgu nākošo sezonu! 

3 Komentāri

Pasākums bija labi noorganizēts. Ar laika apstākļiem arī paveicās. Domāju, ka arī sportisti un viņu vecāki bija apmierināti.
rollex
24 • 05 • 2011 / 13:05
Kapec ILoveMaHood neko nezinaja? infas vispar nebija :(
ILMH
24 • 05 • 2011 / 13:52
forši...
patriots
27 • 05 • 2011 / 22:05
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv