ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

22 • 03 • 2014

Kristaps Zvejnieks pārspēj pasaules junioru čempionu un uzvar slalomā

Vīriešiem FIS sacensībās slalomā otrajā dienā Suomutunturos Latvijai veiksmīgo dienu turpināja Kristaps Zvejnieks, kurš izcīnīja uzvaru, par pussekundi divu braucienu summā apsteidzot 2012.gada pasaules junioru čempionu Santeri Paloniemi no Somijas, bet trešajā vietā soms Juho Dāls, kurš šogad pasaules junioru čempionātā ieguva 17.vietu.

Vīriešiem startēja 46 dalībnieki no sešām valstīm – Latvijas, Somijas, Norvēģijas, Krievijas, Igaunijas un Dānijas. Vakardienas divi labākie – Santeri Paloniemi un Kristaps Zvejnieks – bija galvenie favorīti arī šodien. Somi cerēja, ka šā gada sestais labākais juniors pasaulē Jens Hentinens, kurš vakar tika diskvalificēts pirmajā braucienā, šodien nostartēs veiksmīgi. Zvejnieks ar Paloniemi cīnījās līdzīgi pirmajā braucienā, bet šoreiz ātrāks bija mūsu kalnu slēpotājs, kurš somu apsteidza par 0,21 sekundi. Trešo laiku uzrādīja vakar nestartējušais Juho Dāls.

Pussekundi aiz trijnieka bija Mārtiņš Onskulis, kuram 5.rezultāts (+1,01 sekunde), bet divas sekundes desmitdaļas pietrūka Tomam Sarkanim, lai desmitniekā būtu trīs latvieši. Atkal ceturto rezultātu starp mūsējiem uzrādīja Roberts Rode (+2,85 sekundes), kuram 15.vieta. Savukārt, 9.rezultātu uzrādīja labākais igaunis Tonis Luiks.

Arī otrajā braucienā Kristaps spēja uzrādīt ātrāko laiku, izcīnot pirmo vietu un nodrošinot Latvijas otrajā dienā divas uzvaras. Finišējot Zvejniekam (arī pirms tam Leldei Gasūnai – aut.piez.), Suomutunturi „rībēja” no skaļajām ovācijām. Kristaps nopelnīja 14,99 FIS punktus, faktiski atkārtojot janvārī Eiropas kausā Francijā sasniegtos sezonas labāko rezultātu. Junioru čempions un pagājušā gada pieaugušo čempionāta 16.vietas ieguvējs Paloniemi palika otrais (+0,43 sekundes), bet Juho Dāls nosargāja trešo pozīciju, tūdaļ aiz pjedestāla atstājot somu otru labāko junioru Hentinenu. Līdzīgi kā vakar dāmām šodien vīriem pirmajā sešiniekā bija 5 somi, bet uzvara tika Latvijai.

Mārtiņš Onskulis pēc otrā brauciena atkrita divas vietas zemāk uz septīto (+2,66 sekundes), nopelnot šosezon labākos punktus – 32,75 FIS punkti. Arī Sarkanis pēc diviem braucieniem bija pāris vietas zemāk nekā pēc pirmā. Viņš ieņēma 14.vietu (+4,86 sekundes), bet ieguva ne tikai labākos punktus sezonā, bet arī karjerā – 47,44 FIS punkti, iepriekšējo rekordu uzlabojot par 10 punktiem. Tūdaļ aiz Sarkaņa 15.vietā bija Roberts Rode (+6,22 sekundes), kuram atkal ceturtā vieta mūsējo vidū. Divdesmitniekā vēl no latviešiem iekļuva un 17.vietā ierindojās Daniels Fogelis, uz pozitīvas nots noslēdzot neveiksmīgi sākušos Baltijas kausu.

Igaunis Luiks saglabāja vietu desmitniekā, ierindojoties aiz astoto un devīto vietu ieguvušajiem Viktora Poļinkovskija (Krievija) un Kristiana Spetālena (Norvēģija).

Tehniskais delegāts no Somijas un komandu vadītāji bija patīkami pārsteigti par lielisko organizāciju un veltīja atzinīgs vārdus Latvijas Slēpošanas savienībai un visiem tiem, kas palīdzēja veiksmīgai pirmo FIS sacensību organizēšanai kalnu slēpošanā. Mūsējie prata noorganizēt savas pirmās FIS sacensības labāk nekā lielākā daļa Eiropas kausa organizētāju.

No ziemīgajiem Suomutunturiem,
Ivars Bācis



IMG_5850.JPG
Kristaps Zvejnieks

4 Komentāri

Paldies Ivaram par lieliskiem komentariem 4 valodas! Un ari par rakstiem! Kad Ivars saka komentet sacensibas norvegiski - parsteigti bija visi! Tavas enciklopediskas zinasanas un informacija ir parsteidzosa! Ari aizrautiba, protams!
23 • 03 • 2014 / 22:12
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv