ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

21 • 03 • 2014

Kristaps Zvejnieks otrais FIS slalomā Somijā

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā, ko Somijas ziemeļu ciematā Suomutuntros organizēja Latvijas Slēpošanas savienība (LSS), vīriešu konkurencē 48 dalībnieku vidū uzvarēja galvenais favorīts soms Santeri Paloniemi, bet Kristaps Zvejnieks izcīnīja otro vietu, no Somijas ziņo LSS preses sekretārs Ivars Bācis.

Vīriešiem bez Latvijas un Igaunijas, kā arī Dānijas, piedalījās arī spēcīgi Somijas, Norvēģijas un Krievijas kalnu slēpotāji, ieskaitot pasaules junioru 2012.gada pasaules junioru čempionu Santeri Paloniemi un 2014.gada 6.vietas ieguvēju junioru čempionātā Jensu Hentinenu (abi Somija). Pirmajā braucienā Hentinens tika diskvalificēts par vārtu neizbraukšanu, bet Paloniemi apliecināja savu meistarību, uzrādot ātrāko laiku – 48,42 sekundes. Vistuvāk somam bija mūsu Kristaps Zvejnieks, kas atpalika 0,63 sekundes un uzrādīja otro laiku, saglabājot iespējas atkārtot Leldes Gasūnas panākumu dažas stundas pirms tam. Trešais bija soms Justus Kūka (+1,07 sekundes). Sesto laiku uzrādīja Miks Zvejnieks (+1,72 sekundes), bet tūdaļ aiz viņa bija Mārtiņš Onskulis (+1,96 sekundes), kurš par 0,02 sekundēm apsteidza labāko norvēģi Sindri Krogu.

Otrajā braucienā Kristaps uzrādīja ātrāko laiku, taču pietuvojās līderim par 0,16 sekundēm, līdz ar to divu braucienu summā soms Paloniemi bija par pussekundi ātrāks un izcīnīja uzvaru, bet K.Zvejniekam otrā vieta, 22. reizi iekļūstot FIS sacensībās trijniekā (pirmo reizi šogad, jo pārsvarā startēja Pasaules un Eiropas kausa posmos – aut.piez.). Trešo vietu saglabāja soms Kūka, kurš bija par sekundi lēnāks nekā Kristaps. Norvēģis Sindre Krogs ierindojās 6.vietā, kurš par 0,02 apsteidza otru labāko Latvijas pārstāvi Mārtiņu Onskuli (+3,14 sekundes). Trešdaļu sekundi Mārtiņam zaudēja trešais Latvijas pārstāvis desmitniekā un 9.vietu ieguvušais Miks Zvejnieks (+3,48 sekundes), bet olimpietim Robertam Rodem, kurš šogad dēļ traumas sezonas sākumā slalomu ir ļoti maz trenējis, uzsvaru liekot uz ātrumdisciplīnām, 14.vieta (+7,76 sekundes), par 0,01 piekāpjoties labākajiem Krievijas pārstāvim Vjačeslavam Suslovam. Labākais no igauņiem bija Raneks Koni, kurš ieņēma 12.vietu (+7,04 sekundes).

Pie godalgotajām vietām Latvijas čempionāta ieskaitē tika Kristaps Zvejnieks, Mārtiņš Onskulis un Miks Zvejnieks. Rīt Suomutunturos kalnu slēpotāji vēlreiz sacentīsies FIS sacensībās slalomā.

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv