ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

20 • 03 • 2014

Arī „Master” grupa noslēgusi Baltijas kausu

Trešdien sacenšoties milzu slalomā, bet ceturtdien slalomā dalību Baltijas kausā noslēdza arī „Master” grupas pārstāvji, kas ir dzimuši 1979.gadā vai agrāk. Dāmu konkurencē startēja tikai Latvijas pārstāves, bet mūsu vīriem izaicinājumu meta arī Krievijas kalnu slēpotāji.

Milzu slalomā vīriem par uzvaru ļoti līdzīgi cīnījās trīs dalībnieki – Edgars Kupčs, Andrejs Mihailovs un Pauls Stēga. Pirmajā braucienā Kupčs uzrādīja ātrāko laiku, četrām sekundes desmitdaļām apsteidzot tuvākos sekotājus. Mihailovs ar Stēgu uzrādīja vienādu laiku un dalīja otro trešo vietu. Otrajā braucienā Edgars Kupčs abiem sekotājiem piekāpās par 0,1 sekundi un ar to bija pietiekoši, lai nosargātu pirmo vietu un tiktu pie pirmās uzvaras šogad. Arī otrajā braucienā Andrejs Mihailovs ar Paulu Stēgu ārkārtīgi līdzīgi nobrauca, un tikai par vienu sekundes simtdaļu Andrejs bija ātrāks par Paulu, pirmo reizi Baltijas kausā tiekot trijniekā un iejaucoties „Kores” dominancē (Andrejs pārstāv „Pantera” kluba – aut.piez.). Pirmo divu disciplīnu (supergigants un Superkombinācija) uzvarētājam Paulam Stēgam nācās samierināties ar trešo vietu. Netālu no pjedestāla bija arī jubilārs Kārlis Priedītis, kuram līdz trešais vietai divu braucienu summā pietrūka 0,8 sekundes.

Slalomā Paulam Stēgam līdzi turēt spēja tikai Vladimirs Terentjevs no Krievijas, kurš abos braucienos bija par pussekundi lēnāks nekā mūsu labākais „Master” grupas pārstāvis. Līdz ar to, ar sekundes pārsvaru Pauls Stēga varēja svinēt jau trešo uzvaru šogad Baltijas kausā. Terentjevam otrā vieta, bet Edgars Kupčs ceturto reizi kāpa (precīzākā sakot, atraktīvi uzskrēja – aut.piez.) uz goda pjedestāla un otro reizi uz zemākā pakāpiena. Līdzīgā cīņā ar diviem Krievijas pārstāvjiem Dzintars Melvers no sestās vietas pēc pirmā brauciena spēja pakāpties uz ceturto, kurā viņš bija arī pagājušajā gadā. Diemžēl sāpīgs kritiens pirms sacensībām un muguras satraumēšana neļāva par godalgu pacīnīties Jānim Kordem. Pirmo reizi šogad sešiniekā iekļuva vecākais no „Master” grupas pārstāvjiem Andris Krauja.

Dāmām ne tikai milzu slalomā un slalomā, bet visās četrās disciplīnās godalgotais trijnieks izskatījās pilnīgi identisks. Arī pagājušos gadus abos slalomos tā bija, jo Vita Ciesniece tikai šogad uzdrošinājās braukt supergigantu. Tas skaidrojams, ka līmenis viņām ir atšķirīgs. Visās disciplīnās nepārspēta palika Žaklīna Frickausa, aiz kuras otrajā un trešajā vietā kā allaž bija Vita Ciesniece un Jeļena Brokāne. Ceturtā milzu slalomā bija llze Trēziņa, kurai tā bija debija šāda mēroga sacensībās un kura kalnu slēpošanā trenējas pavisam neilgu laiku.

img_5973_052c4.jpg
Žaklīna Frickausa

5 Komentāri

Zaka pat trase smaida!
22 • 03 • 2014 / 15:58
..nevis līmenis, bet personas kods cits....

24 • 03 • 2014 / 14:03
personas kods un līdz ar to ari limenis :)

25 • 03 • 2014 / 10:41
Mēs lepojamies! Tieši Master grupa visuzskatāmāk jauniešiem parāda, ka kalnu slēpošana būs visam mūžam! Paldies par paraugu!
28 • 03 • 2014 / 18:18
Paldies, Jana! Laikam tā arī sanāk - bērniem parādām, ka arī šādā gadu skaitā kustamies gana labi, tik ne vairs tik ātri, tomēr ātrums piedien jaunībai, bet pieredze un šīs pieredzes nodošana - mums. Prieks censties - šis nedēļā iegūtais adrenalīns ļauj skatīties uz priekšu, kalt plānus (attiecībā uz jaunatni) nākamajai sezonai un mums nezaudēt to foršo sajūtu - Kāpēc Slēpojam!
Jana, Tu jau sen solies nākt Pulkā!
28 • 03 • 2014 / 20:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv