ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

20 • 03 • 2014

Ar sacensībām slalomā jauniešu grupas noslēdz Baltijas kausu

Tāpat kā sākuši Baltijas kausu ar supergigantu otrdien arī ceturtdien saulainos laika apstākļos visas trīs jauniešu grupas – U12 (2002./2003.g.), U14 (2000./2001.g.) un U16 (1999./1998.g.) – ar sacensībām slalomā noslēdza savu dalību 2014.gada Baltijas kausā kalnu slēpošanā, ko Suomutunturos rīko Latvijas Slēpošanas savienība.

U16 grupā puišiem šogad Žaks Gedra bija nepārspējams un uzvarēja visās četrās disciplīnās. Slalomā viņš otrās vietas ieguvēju divu braucienu summā apsteidza par 14,4 sekundēm. Sapratis, ka labi nobraucis otro braucienu un ka stabili uzvarēs, Žaks finišā uzmeta daiļslidotāju vienkāršo „Akseli”. Pēc trim ceturtajām vietām beidzot trijniekā tika Klāvs Vorslavs, izcīnot savā spēcīgākajā disciplīnā otro vietu. Klāvs pēc pirmā brauciena bija ceturtais, bet spēja divu braucienu summā pakāpties augstāk un trešajā vietā atstāt vicelīderi pēc pirmā brauciena Kertu Rītsalu no Igaunijas. Kristers Čerņevskis bija tuvu pirmajam pjedestālam, bet ceturtā vieta tāpat ir viņa labākais sasniegums Baltijas kausā šogad. Ar otro laiku otrajā braucienā vēlreiz apliecināja, ka ir trijnieka braucējs, Rūdolfs Daņiļēvičs, kurš pirmajā braucienā krita un līderim zaudēja 20 sekundes. Neveiksmīgs otrais starts pēc kārtas otro vietu ieguvējam supergigantā un Superkombinācijā Jēkabam Baumanim. Pirmajā braucienā izstājās spēcīgais igaunis Jakobs Udras, kurš bija otrais milzu slalomā un uz tādu pašu vietu pretendēja arī slalomā.

Brāļa panākumu atkārtoja arī Žanete Gedra, kas bija nepārspējama slalomā un arī iepriekšējās trīs disciplīnās. Viņa varētu līdzvērtīgi cīnīties ar labākajām juniorēm, bet šis Žanetei ir tikai pirmais gads U16 grupā, tā kā arī nākamajā gadā viņa startēs šājā grupā. Tāpat kā milzu slalomā aiz Žanetes palika igauniete Tūle Laine un Elizabete Šterna, kurai tā bija trešā godalgotā vieta. Arta Irbe, kas bija trijniekā pirmajā divās disciplīnās, gan milzu slalomā, gan slalomā palika ārpus pjedestāla.

Vissīvākā cīņa par uzvaru bija puišiem U14 grupā, kur pēc pirmā brauciena Daniels Loss Mārtiņu Zvīni apsteidza tikai par 0,01 sekundi. Otrajā braucienā Mārtiņš bija par pussekundi ātrāks un izcīnīja pirmo uzvaru Baltijas kausā, atstājot pagājušā gada uzvarētāju otrajā vietā. Lauris Opmanis ieguva vēl vienu trešo vietu, bet Superkombinācijas un milzu slaloma uzvarētājs Tormis Laine no Igaunijas palika  tikai ceturtais. Meitenēm šajā grupā pie ceturtās uzvaras tika Sonija Aškinezere, ejot Gedru pēdās. Pirmo reizi šogad uz pjedestāla kāpa Helēna Mūrniece, kura tāpat kā pērn U12 grupā bija otrā slalomā. Laurai Bērziņai pēc divām otrajām vietām vēl viena godalga – šoreiz trešā vieta. Kritiens otrajā braucienā pirms paša finiša, iespējams, trijniekā iekļūt liedza Betijai Burkovskai.

Jaunākajā jauniešu grupā U12 puišiem bija otra sīvākā cīņa par uzvaru, kur pēc pirmā brauciena pirmos trīs – Hanu Danilasu no Igaunijas un latviešus Emīlu Ģērmani un Mārci Beitānu – šķīra 0,25 sekundes. Otrais brauciens nebija tik līdzīgs vadošo starpā, un pozīcijas palika nemainīgas, pirmo reizi šajā grupā puišiem uzvarai tiekot igauņiem. Ģērmanis ar Beitānu bija vienīgie, kas iekļuva trijniekā visās disciplīnās. Savukārt, trešo reizi tūdaļ aiz goda pjedestāla palika trešās vietas ieguvējs Superkombinācijā Kristofers Gulbis. Meitenēm šajā grupā arī uzvarētāju lauri tika ziemeļu kaimiņiem, jo konkurentēm cerības neatstāja igauniete Johanna Udras, kuras kontā divas uzvaras tāpat kā Karlīnai Lācei, kurai slalomā otrā vieta. Ļoti līdzīgajā cīņā starp četrām dalībniecēm par trešo vietu, kuras šķīra 0,7 sekundes, nedaudz ātrāka bija vēl viena Laura B. (Bišere), otro reizi kāpjot uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Kļūda slaloma braucienā neļāva viņai iekļūt trijniekā Superkombinācijā. Savukārt, pavāja otrā slaloma brauciena dēļ trešo vietu pazaudēja Līva Oliņa, paliekot ceturtajā vietā un trīs sekundes simtdaļas priekšā Elīnai Zalānei.

Jauniešu grupas pabeigušas savu dalību, bet Baltijas kauss vēl turpinās. Piektdien un sestdien pirmo reizi Baltijas kausa ietvaros norisināsies FIS sacensības slalomā, kur Latvijas pārstāvji cīnīsies ar spēcīgiem somiem, norvēģiem, krieviem un citu valstu pārstāvjiem.

img_6217_30c16.jpg
Žanete Gedra

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv