ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 03 • 2013

2.martā, Siguldas pilsētas tresē, notika Kūku mači, Vilciņa kausa 3. posms.

Galvenais sacensību tiesnesis, kā arī trases autors, Ivars Ciaguns, izmēģinot trasi, teica, ka tā ir ļoti ātra un ledaina, jo iepriekšējā nedēļā kalns bija mīksts un sestdienas rītā bija -10 grādi. Sacensību dienā spīdēja saule, kalns ideāls un 114 bērni 10 grupās 2003.gadā dzimušie un jaunāki bērni stājās uz starta!

Un mirkli pirms bērniem kā iebraucēji, protams, bērnu iemīļotais Vilciņš un arī Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks. Kristaps jutās ļoti pagodināts iebraukt trasi tieši Kūku mačos, kurus savulaik vairāk kā 10 gadus atpakaļ Kristapa vecāki sāka organizēt viņam un citiem mazajiem par prieku.

Trase tik tiešām bija ledaina un priekš daudziem jauniem sportistiem bija sarežģīta.33 bērni vienā vai otrā trasē nokrita, vai neizbrauca pareizi vārtus, līdz ar to bija diskvalificēti kopvērtējumā, bet bērnu sacensībās visi sportisti drīkst startēt arī otrajā trasē. Pēc Vilciņa kausa nolikuma 2007. gada dzimušos un jaunākus bērnus trasē var pavadīt pieaugušie. Dažiem tas bija vajadzīgs, dažiem ne. Ātrākie no jaunākās grupas bija Bērziņa Marta (SK Pantera) no meitenēm un Nils Neo Trapāns (Virsotne) no puišiem. Marta apsteidza otrās vietas ieguvēju Bleideli Stellu par 18.73 sek., savukārt Nils Neo savu komandas biedru Ralfu Smiku par 44,53 sek. Jāsaka, ka daudziem maziem bērniem šīs sacensības bija pirmās un tā bija liela drosme mazajiem stāties uz ledaina starta!

Ja līderi mazāko dalībnieku vidū nemainījās no iepriekšējiem posmiem, tad nākamā grupā (2006.gadā dzimušie)meitenēm parādījās jauns līderis – Laura Ciaguna (Pantera). Vēl jo vairāk - Lauras rezultāts (58.05 sek.)bija labākais starp visām meitenēm un tikai 2003. gadā dzimušais Kristofers Gulbis ( Snowfeel) bijā ātrāks par Lauru. Šīs grupas līdere Saļņikova Frīda (Pantera)  piedzīvoja kritienu pirmajā trasē, tas viņu ierindoja viņai neierastā 6. vietā, kaut gan arī otrajā trasē Frīda uzrādīja tikai otro rezultātu. Laurai bija labākais laiks abās trasēs! Toties Frīdas dvīņu māsa Elza Saļņikova ieņēma otro vietu.

Puišiem (2006.gadādzimušie) līderis jau otro gadu nemainīgi ir Rūdolfs Beķeris (Ziemeļpols), viņa kluba biedrs Ričards Hovalko bija otrais, Bergmanis Ralfs (Kore) trešais.

2005. gadā dzimušo meiteņu grupā Vilciņu kausa iepriekšējo divu posmu līdere Patrīcija Ansonska (Pantera)šoreiz piekāpās savai sīvākajai konkurentei Bleidelei Elzai (Ziemeļpols),zaudējot tikai 0.40 sek. Līdz ar to Elza ieņēma pirmo vietu, savukārt viņas mazā māsiņa Stella (2007.gads) bija otrā! 2005. gadā dzimušie puiši un meitenes bija viskuplāk pārstāvētā grupa. Kopā Kūku mačos startēja 34 puiši un meitenes, dzimuši šajā gadā.Puišiem līderis šajā vecumā bija pārstāvis no Snowfeela- Barinovs Feraponts, un šī viņam ir pirmā uzvara Vilciņa kausā 2013. gadā! Šīs grupas līderis Terlanovs Artēmijs (Ziemeļpols) bija piedzīvojis kritienus abās trasēs, kas ļāva viņam ierindoties tikai 7. vietā, bet Vilciņa kausa kopvērtējumā viņš arī pēc 3. kārtas saglabā līdera pozīciju. Rengards Rihards (Traverss V) gan Kūku mačos, gan kopvērtējumā ir otrais.

2004. gadā dzimušām meitenēm pārsteigumi nebija, Helēna Erenpreisa (Pantēra) ir nepārspējams līderis savā vecumu grupā, kā arī Jekševica Beatrise (Virsotne) ir otrā. Kaut gan otrā trasē Beatrise  bija Helēnai priekšā, un Līcīte Samanta (Rīgas Favorīts) uzrādīja labāko laiku, tas gan neļāva viņai pakāpties augstāk par trešo vietu kopvērtējumā. Jāsaka, ka cīņa meitenēm ir spraiga un katra sekundes simtdaļa ir ļoti svarīga.

Savukārt 2004. gadā dzimušiem zēniem nepārspējams šoreiz bija Valpēteris Reinis (Kore) , atstājot savu dvīņu brāli Gustavu tikai 4. vietā! Otrā vietā palika šogad pirmo reizi startējošais Jansons Ernests (Kore) un trešajā Niks Zemītis (Pantera). 

2003. gadā dzimušo meiteņu grupā jau otro reizi pirmajā vietā ierindojās Lucāna Paula (Pantera), tikai par 0,17 sek. lēnāka par viņu bija Stepiņa  Dārta (Ziemeļpols), lai gan pēc pirmās trases viņa bija priekšā Paulai par 0.14 sek. simtdaļām. Dārta šajā sezonā pirmo reiz apsteidza savu konkurenti Madaru Vinkleri (Apex), kurā šoreiz palika trešajā vietā.

Visātrākais Kūku mačos bija Kristofers Gulbis (Snowfeel), viņš ir līderis gan kopvērtējumā, gan arī šajā reizē. Davidovičs Gustavs (Kore)  šoreiz bija tikai trešais, saglabājot kopvērtējumā otro vietu, savukārt Avotiņš Pēteris (Kore)  bija otrais. Jāsaka, ka tieši šajā vecuma grupā startējušiem vairākiem puišiem īpaši neveicās, jo vairāki piedzīvoja kritienus.

Visi sacensības dalībnieki saņēma gardas balvas no fabrikas „Laima”, treneri kūkas no „Staburadzes”. Katram dalībniekam Vilciņš ar Kristapu Zvejnieku pēc finiša pasniedza TOKO slēpju klipsi ar bērna vārdu, lai mudinātu bērnus rūpīgāk kopt savas slēpes.

Klubs „Virsotne” pateicās visiem dalībniekiem, vecākiem un treneriem par dalību.  Īpaši saviem kluba vecākiem par sacensību organizāciju!

Tiekamies nākamajā Vilciņu kausā!

Jelena Brokāne

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv