ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

05 • 03 • 2022

Siguldā norit Baltijas kausa 4.posms kalnu slēpošanā

Saistītā informācija

Ceturtdien ar FIS ENL (Entry leage) sacensībām slalomā Siguldā Pilsētas trasē sākās Baltijas kausa ceturtais posms kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) un kas turpināsies līdz svētdienai, kad paralēlajā slalomā sacentīsies jaunieši un Master grupas pārstāvji.  

Tieši mēnesi pēc Igaunijā aizvadītā Baltijas kausa trešā posma tagad pie mums Siguldā notiek ceturtais posms. Taču nekāda liekā pauze ar no sacensībām nebija, jo pa vidu LSF februāra otrajā pusē divas nedēļas pēc kārtas Siguldā sarīkoja Latvijas kausa pirmo un otro posmu ar diezgan intensīvu grafiku, proti, katrā posmā bija piecas sacensību dienas.

Savukārt šo trešdien – dienu pirms Baltijas kausa 4.posma – tika aizvadītas papildu sacensības – FIS ENL (Entry league) slaloms junioriem, jaunajiem kalnu slēpotājiem gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē sacenšoties šajā disciplīnā divas reizes. Juniorēm izveidojās līderu trio, kurš tad arī sadalīja godalgotās vietas abos startos. Vispirms uzvarēja Patrīcija Ansonska, kura bija ātrākā abos braucienos, kaut arī Tīna Namsone viņai piekāpās trešdaļu sekundes, bet trijnieku septiņu dalībnieču vidū noslēgusī Samanta Līcīte – pussekundi. Otrajās slaloma sacensībās cīņa par uzvaru bija vēl sīvāka, Līcītei ar Ansonsku apmainoties ar ātrākajiem laikiem braucienos, tomēr divu braucienu summā ar 0,15 sekunžu pārsvaru uzvaru svinēja Samanta Līcīte. Trijnieku šoreiz noslēdza Namsone.

Junioriem pirmajā startā otro vietu ieguvušais Aksels Bergmanis, kuram līdz uzvarai pietrūka 0,44 sekundes, bija ne tikai vienīgais latvietis trijniekā, bet arī pieciniekā no 13 startējušajiem kalnu slēpotājiem. Pirmo un trešo izcīnīja igauņi Hans Markuss Danilas un Armins Ako Raids, bet ceturtajā un piektajā vietā ierindojās lietuvieši. Otrajā startā Bergmanis pēc pirmā brauciena izvirzījās vadībā, bet, otrajā braucienā pieļaujot kļūdu, atkrita kopsummā uz 7.vietu. Taču par Latvijas godalgoto vietu parūpējās Zvejnieks jaunākais. Jurģis, kurš pirmajās sacensībās nefinišēja pirmajā braucienā, otrajās sacensībās ar ātrāko laiku otrajā trasē pakāpās no ceturtās uz pirmo vietu. Nefinišējot otrajā trasē vicelīderim Danilasam, labāko rezultātu ar otro vietu igauņu rindās sasniedza Raids bet pirmo godalgu lietuviešiem ar iegūto trešo vietu sarūpēja Oskaras Karlavičus.

Ceturtdien Baltijas kausa 4.posms sākās ar slalomu, kur junioriem pievienojās arī daži pieaugušie. Vīriešiem 13 dalībnieku konkurencē pārākumu nodemonstrēja šī gada vicečempions šajā disciplīnā Žaks Gedra. Gandrīz divas sekundes cēsniekam zaudēja igauņu juniors Danilas, bet līdzīgajā cīņā par trešo vietu Jurģis Zvejnieks pēc otrā brauciena apsteidza Robertu Kupču. Akselam Bergmanim otrs neveiksmīgais starts pēc kārtas, neizbraucot vārtus un saņemot diskvalifikāciju pirmajā braucienā.

Sievietēm tāpat kā Latvijas kausā juniorēm pieaugušo grupas pārstāves nepievienojās. Pirmajā trasē izstājās Līcīte, līdz ar to par uzvaru sīvi cīkstējās divas – Tīna Namsone un Patrīcija Ansonska. Pirmajā trasē abas pat uzrādīja identisku laiku, bet otrajā braucienā ātrāka bija Namsone. Tādējādi pēc otrās un trešās vietas iepriekšējās divās sacensībās Namsone, kura Latvijas kausa pirmajā posmā izcīnīja daudzas uzvaras, beidzot tika pie pirmās vietas arī Baltijas kausa 4.posmā. Savukārt trešo labāko laiku uzrādījusī Marta Bērziņa tika pie pirmās godalgas.

Piektdien juniori un pieauguši Baltijas kausa 4.posma otrajā dienā sacentās paralēlajā slalomā. Sievietēm finālā pretī stājās sīkstās konkurentes Tīna Namsone un Patrīcija Ansonska, vēlreiz virsroku ņemot Namsonei, tiekot pie otrās uzvaras šajā posmā. Mazajā finālā jeb cīņā par trešo vietu Marta Bērziņa pārspēja Luīzi Suveizdu. Vīriešiem negaidīti finālu sasniedza kvalifikācijā astoto laiku uzrādījušais Rihards Allens, kurš pārspēja spēcīgo igauni Danilsau. Cīņā par trešo vietu Dāvis Mazais izrādījās pārāks par Robertu Kupču. Kvalifikācijas divi labākie Georgs Daukuls un Viļius Aleksandravičus izstājās ceturtdaļfinālā. Paralēlajā slalomā nepiedalījās Žaks Gedra.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv