ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

28 • 02 • 2022

Siguldā aizvadīts LK otrais posms un FIS sacensības kalnu slēpošanā

Pagājušajā nedēļā tika aizvadīts Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, kas bija arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem U21 grupā un pieaugušajiem, kuri vairākas reizes sacentās slalomā. Tikmēr jauniešiem un Master grupai bija milzu slaloms un slaloms.

Aizpagājušā nedēļā ar pirmo posmu iesākās Latvijas kauss kalnu slēpošanā. Pagāja tikai dažas dienas un turpat Siguldā Pilsētas trasē tika aizvadīts arī otrais posms. Arī šoreiz sacensību programma bija tādi pati, proti, vispirms tika rīkotas FIS ENL (Entry league) līmeņa sacensības slalomā U21 grupai un pieaugušajiem, bet noslēdzošajās dienās milzu slaloms un slaloms jauniešiem un Master grupā. Vienīgi atšķirībā no pirmā posma šoreiz bija tā, ka četri FIS slaloma starti nebija sadalīti divās dienās pa divi katrā, bet visi četri tika aizvadīti vienā dienā. To varēja realizēt, jo dalībnieku skaits šajās grupās nebija tik liels, proti, sievietēm un juniorēm sacentās tās pašas astoņas kalnu slēpotājas, bet vīriešiem junioru konkurencē bija deviņi, bet kopā ar pieaugušajiem 15 kalnu slēpotāji. Pārstāvētas bija visas Baltijas valstis.  

Vispirms notika divas  FIS sacensības junioriem, bet pēc tam divas FIS sacensības, kur junioru sacentās kopā ar pieaugušo grupas pārstāvjiem. Junioriem abos pirmajos startos uzvarēja igaunis Hanss Markuss Danilas, kuram pirmajā reizē ļoti tuvu bija Aksels Bergmanis, bet otrajā reizē Roberts Kupčs, zaudējot ziemeļu kaimiņam divu braucienu summā nieka četras sekundes simtdaļas. Arī trešajā startā, kad pievienojās pieaugušie, Danilasam izdevās uzvarēt, spraigā cīņā par 0,09 sekundēm apsteidzot ne tik ļoti sekmīgi nobraukušo Žaku Gedru. Otrajā piegājienā Žaks jau nobrauca labāk, svinot uzvaru un pārtraucot igauņa uzvaru sēriju. Abas reizes trešo vietu ieguva Dāvis Zvejnieks, kurš otrajā reizē Danilsam piekāpās nieka četras sekundes simtdaļas. 

Sievietēm tāpat kā pirmajā posmā sastāvs nemainījās, proti, visos četros startos iztika bez pieaugušo grupas pārstāvēm, sacenšoties tikai juniorēm. Ja pirmajā posmā visos četros startos uzvarēja Tīna Namsone, tad tagad viņa tikai vienu reizi izbaudīja uzvaras garšu, knapi apsteidzot Patrīciju Ansonsku, kura bija šī posma līdere, esot nepārspētai pārējos startos un tādējādi izcīnot trīs pirmās vietas. Trīs reizes trešā bija lietuviete Gabija Šinkunaite, bet pa reizei trijniekā no četriem startiem tika Paula Vītuma un Marta Bērziņa. 

Jaunākajā jauniešu grupā U12 milzu slalomā pa uzvarai tika Patrikam Ciagunam un Kristiānam Indriksonam, kurš pirmajā startā jeb piektdien nepiedalījās. Vienīgais, kurš abas dienas iekļuva trijniekā bija Ronijs Doršs, kuram divas trešās vietas. U14 grupā abas reizes nepārspēts palika Nils Neo Trapāns, kuram pirmajā startā ar minimālo starpību jeb 0,01 sekundi piekāpās Arno Pušņins. Iepriekšējā posmā uzvaras izcīnījušais Gustavs Gritāns šoreiz trijniekā tika tikai otrajās sacensībās, ieņemot otro vietu. U16 grupā vispirms pirmo vietu ieguva Dāvis Valdovskis, bet nākamajā dienā Emīls Indriksons, kurš piektdien nepiedalījās. Rezultāti bija ļoti atšķirīgi, trijniekam pilnībā atšķiroties abās reizēs. Master vīriešiem piektdien, sīvā cīņā apsteidzot kluba biedru Daini Krauju, uzvaru svinēja Mārtiņš Knostenbergs, bet sestdien viņš ierindojās 3.vietā, jo nedaudz ātrāki bija uzvarētājs Kristaps Bergmanis un otrās vietas ieguvējs Andrejs Mihailovs. 

Meitenēm U12 grupā piektdien milzu slalomā ar 0,03 sekunžu pārsvaru pār Nikolu Grīnbergu pirmo vietu ieguva Daniela Anna Livčāne, bet sestdien abos braucienos ātrāko laiku uzrādīja un līdz ar to arī uzvarēja Grīnberga, kamēr Livčānei kļūda pirmajā trasē liedza tikt pie godalgotas vietas, ierindojoties kopsummā 8.vietā. U14 grupā ar uzvarām un otrajām vietām apmainījās Estere Jansone un Heidija Ciagune, un tieši tāpat arī U16 grupā Frīda Saļņikova ar lietuvieti Liepu Karlonaiti, kamēr Frīdas māsa Elza abas reizes ieņēma trešo vietu. Master sievietēm pirmajā dienā līdzīgā cīņā ar Ievu Lagzdiņu pirmo vietu ieguva Anda Sproģe-Vāvere, bet otrajā dienā uzrādās Denisa Druka-Jaunzeme, kura neatstāja cerības pārējām. Lagzdiņa vēlreiz ieņēma otro vietu. 

Slalomā U12 grupā puišiem pārliecinošu uzvaru guva Kristiāns Indriksons, bet viņa sīvākais konkurents Patriks Ciaguns otrajā braucienā izstājās. U14 grupā līderi pēc pirmā brauciena Gintaras Stumpfs un Gustavs Gritāns nefinišēja otrajā trasē, līdz ar to pie uzvaras tiekot Nilam Neo Trapānam. U16 grupā otrs panākums Indriksonu ģimenei izpalika, jo grupas līderis un ātrākā laika autors pēc pirmā brauciena Emīls Indriksons otrajā braucienā kļūdījās un atkrita uz 7.vietu. Tas pavēra iespēju citiem tikt pie pirmās vietas. Līdzīgā cīņā Kristaps Morozovs tomēr piekāpās igaunim Renetam Rītsalu, ieņemot otro vietu. Master grupā, šo posmu izlaižot pirmā posma līderim Paulam Stēgam, uzvaru slalomā svinēja Kristaps Bergmanis. 

Meitenēm U12 grupā aprāvās Latvijas kalnu slēpotāju uzvaru sērija, jo līdzīgā cīņā par pirmo vietu iepriekšējās dienas uzvarētāja Nikola Grīnberga piekāpās igaunietei Lindai Zlobinai. Tikmēr otrais stars pēc kārtas nesekmīgs sanāca Danielai Annai Livčānei, tāpat kā vēl vienai godalgu pretendentei Alesijai Terlanovai. U14 grupā ļoti līdzīgā cīņā ar Estere Jansoni un Anniju Biezo pirmo vietu izcīnīja Elza Zelča, bet otrajā braucienā, cīnoties par iekļūšanu trijniekā, vārtus pareizi neizbrauca Heidija Ciagune. U16 grupā pirmajā braucienā neveiksmes piedzīvoja trīs favorītes – Elza un Frīda Saļņikovas, kā arī lietuviete Liepa Karlonaite. Līdz ar to ļoti pārliecinoši uzvarēja Kristiāna Hartmane.

Arī Master grupā sievietēm neiztika bez kļūmēm, proti, iepriekšējās dienas uzvarētāja Denisa Druka Jaunzeme pamatīgi kļūdījās pirmajā trasē, tādējādi pēc otrajām vietām beidzot pirmo ieguva Ieva Lagzdiņa bet Andai Sproģei-Vāverei vēlreiz otrā vieta. 

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv