ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

10 • 02 • 2022

BK kalnu slēpošanā 3.posmā Igaunijā

Baltijas kauss kalnu slēpošanā ar trešo posmu turpinājās pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijas slēpošanas centrā Otepē, kur jaunieši un Master grupas pārstāvji sacentās super slalomā un slalomā, kur spraigās cīņās ar igauņiem un dažās grupās arī lietuviešiem labākie kopsummās izrādījās Latvijas kalnu slēpotāji.

Baltijas kausa norise Otepē ir jauns sadarbības projekts starp Igaunijas Slēpošanas federāciju, kalnu slēpošanas klubu “Tartu slalom” un Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF). Beidzot tas varēja realizēties, jo pirms tam bija vai nu valstīs uzlikti aizliegumi rīkot sacensības (pagājušajā gadā), vai arī nebija sniega (2020.gada februārī). Pēc viena posma pārtraukuma, nesacenšoties janvāra otrajā pusē Pocā di Fassā, Baltijas kausā atgriezās jauniešu grupu – U12, U14, U16 – un Master grupas pārstāvji. Pirmajā dienā norisinājās superslaloms, bet otrajā – slaloms.

U12 grupā meitenēm pāri par 20 dalībnieču vidū pirmajā dienā superslalomā visu pjedestālu aizņēma latvietes, uzvaru svinot Danielai Annai Livčānei, bet spraigajā cīņā par otro vietu Alesijai Terlanovai par sekundes simtdaļu apsteidzot Nikolu Grīnbergu. Nākamajā dienā slalomā pēc tam, kad otrajā braucienā izstājās līdere no Igaunijas, uzvaras laurus plūca Terlanova. Otro vietu ieņēma igauniete, bet trijnieku noslēdza Līva Putniņa. Pirmās dienas uzvarētāja Livčāne kļūdījās otrajā trasē, taču jau pēc pirmā brauciena viņa atradās 5.vietā.

Puišiem šajā vecuma grupā, kur sacentās 22 dalībnieki, pirmajā dienā superslalomā visu pjedestālu aizņēma mājinieki, bet tikai trīs sekundes simtdaļas līdz godalgai pietrūka Leo Zaueram, kuram pēc otrā brauciena pietuvojās Patriks Ciaguns. Otrajā dienā slalomā savu pārākumu apliecināja Kristiāns Indriksons, kurš bija līderis arī superslalomā, taču kļūda otrajā trasē SSS/Pantera pārstāvim neļāva uzvarēt abas dienas. 

U14 grupā 20 dalībnieču konkurencē aiz lietuvietes un igaunietes ļoti līdzīgajā cīņā par trešo vietu un labākās statusu Latvijas meiteņu vidū Heidija Ciagune apsteidza Justīni Baumani. Superslalomā pirmās dienas uzvarētāja Nerina Stepanauskaite no Lietuvas izvirzījās vadībā pēc pirmās trases, taču kļūme otrajā braucienā atstāja lietuvieti bez rezultāta. Līdzīgs liktenis piemeklēja vicelīderi pēc pirmā brauciena Elzu Zelču. Līdz ar to uzvaru svinēja igauniete Nora Roneta. Trīs dalībnieces, no kurām divas bija latvietes, sīvi cīnījās par atlikušajām divām godalgām. Nedaudz ātrāka no šī trio izrādījās Letīcija Matisone, bet aiz igaunietes ceturto vietu ieguva Annija Biezā, kuru no trijnieka šķīra 0,09 sekundes.

Puišiem U14 grupā superslalomā simtdaļu cīņās par uzvaru Gustavs Gritāns apsteidza Neo Nilu Trapānu. Arī otrajā dienā pēc pirmā brauciena abi bija gandrīz vienādi, tikai šoreiz ieņēma otro un trešo vietu. Tā kā pārliecinošais līderis no Igaunijas otrajā trasē izstājās, bet Gritāns kļūdījās, pirmo vietu ieguva Trapāns, kaut arī uzvara viegli nenāca, jo pavisam tuvu bija lietuvietis Gintaras Strumpfs.  Krietni labāk otrajā dienā nostartēja un trešo vietu ieguva Valters Bērziņš, kurš pirmajā dienā palika noslēdzošajā 15.vietā.

U16 grupā meitenēm superslalomā trijniekā iekļuva divas mūsējās – māsas Saļņikovas, Frīdai svinot uzvaru, bet Elzai ieņemot trešo vietu. Otrajā dienā abas piedzīvoja neveiksmi pirmajā trasē, bet igauniete Emma Tammemegi izstājās otrajā trasē, līdz ar to trijnieks bija pavisam cits. Aiz lietuvietes Liepas Karlonaites otro un trešo vietu ieguva Sofia Fedorova un Kristiāna Hartmane. Puišiem gan lielas izmaiņas nenotika, jo pirmo divu vietu ieguvēji bija tie paši. Ja superslalomā Emīls Indriksons igaunim Markusam Mesilam piekāpās par 0,04 sekundēm, tad slalomā U12 grupas līdera Kristiāna vecākais brālis Emīls igauni apsteidza par vairāk nekā pussekundi un svinēja uzvaru. Līdz ar to brāļiem katram pa vienai uzvarai. Abas dienas trešie bija igauņi.

Ja Master grupā sievietēm pirmais trijnieks abas dienas bija identisks – 1. Ieva Lagzdiņa, 2.Jeļena Brokāne, 3. Ingrīda Sīpola, tad vīriešiem nemainīgi pirmais bija tikai Pauls Stēga, kurš arī iepriekš bijis uzvarētāja godā. Abās disciplīnās Latvijai bija dubultuzvara, par ko pirmajā dienā parūpējās Mārtiņš Knostenbergs, bet otrajā – Andrejs Mihailovs.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv