ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 12 • 2020

Par ierobežojumu ieviešanu kalnu slēpošanas trasēs ievērojot valstī ieviestā ārkārtas stāvokļa epidemioloģiskās prasības

Laika prognoze liecina, ka  kalnu slēpošanas trašu atsevišķas nogāzes varētu atvērties jau gaidāmajā nedēļas nogalē, šādu apstiprinājumu esam saņēmuši arī no Latvijas Slēpošanas Trašu Asociācijas, kuras biedri aicinās pie sevis sportot gribētājus brīvā dabā. Lai jaunās slēpošanas sezonas atklāšanas process noritētu koordinēti un veiksmīgi, sadarbojoties trijām galvenajām procesu organizējošajām organizācijām, Latvijas Slēpošanas Federācijai, Latvijas Slēpošanas trašu Asociācijai un Latvijas Slēpošanas Instruktoru Asociācijai, esam izveidojuši noteikumus trašu, treneru un apmeklētāju vajadzībām. Noteikumi izveidoti ievērojot MK noteikumos spēkā esošās prasības, kā arī konsultējoties ar Slimību Profilakses un Kontroles centra speciālistiem.

Lai kalnu slēpošanas trašu apmeklētājus, sportot gribētājus informētu un radītu sapratni par ieviestajiem ierobežojumiem, aicinām iepazīties ar ierosinātajiem noteikumiem, kas kā organizatorisks instruments palīdzēs slēpošanas trasēm realizēt spēkā esošos MK noteikumus.

Par konkrētu kalnu slēpošanas trašu atvēršanos un nosacījumiem aicinām sekot informācijai jau trašu mājas lapās un sociālo tīklu profilos.

Noteikumi kalnu slēpošanas trašu darbībai ārkārtas situācijas apstākļos 

1. Visās trases publiski pieejamajās iekštelpās ir jānodrošina vismaz 15 m2 telpas uz vienu personu. Inventāra nomas telpās jānodrošina vismaz 15 m2 platība uz vienu cilvēku un vienvirziena plūsma. Trasei ir jānodrošina, lai telpās ienāk tikai vienlaicīgi pieļaujamais cilvēku skaits, lai apmeklētāji un apkalpojošais personāls ir maskās vai sejas aizsegos.

2. Vienā trasē nogāzes zonā tiek ierobežots sporta nodarbēs iesaistīto personu skaits līdz 50 cilvēkiem ar aprēķinu, ka vidēji tiek nodrošināts vismaz 30 m2 trases teritorijas vienai personai. Distancei vienam no otra sportistiem slēpojot pa trasi lejā ir jābūt vismaz 8m. Gatavojoties nobraucienam kalna virsotnē slēpotājiem ir jāievēro vismaz 2 m distance.

3. Lai nepieļautu vairāk kā 50 cilvēku atrašanos vienlaicīgi vienā trasē nogāzes zonā vai lielāku slēpotāju blīvumu kā viena persona uz 30 m2, dalībniekiem treniņu vai slēpošanas sesijas nepieciešamais laiks ir jārezervē iepriekš un attālināti. Iegādājoties pacēlāja biļeti trasei ir jānodrošina iespēja to personalizēt, un tas ir jāveic pirms slēpotājs dodas trasē.

4. Ja veidojas rinda pie pacēlājiem, tad slēpotājiem tajā jāatrodas vienam aiz otra kolonnā ieturot vismaz 2 metru distanci, izņemot gadījumus, kad personas ir no vienas mājsaimniecības.
4.1.Slēpošanas trasei jānodrošina norobežoti koridori kā arī personāls rindu kontrolēšanai.
4.2.Slēpošanas trasei ir jānodrošina, lai atrašanās rindā nav ilgāka par 5 minūtēm.

5. Ar vienu pacēlāja āķi ir atļauts pacelties tikai vienai personai, izņemot gadījums, ja personas ir no vienas mājsaimniecības. Starp pacēlāja āķiem ir jābūt distancei vismaz 8 m

6. Trasei ir jānodrošina tas, ka atgrieztais nomas inventārs tiek dezinficēts pēc katras tā lietošanas.

7. Kafejnīcas darbība ir atļauta tikai ēdiena līdzņemšanai. Trasei ir jānodrošina, ka kafejnīcas telpā gaidot vai pasūtot ēdienu vienlaicīgi neatrodas vairāk kā viena persona uz 15 m2 un distancē 2 m vienam no otra. Iespēju robežās trasei jānodrošina ēdiena pasūtīšana attālināti un tā saņemšana ārtelpā caur kafejnīcas loga nišu.

8. Treniņu process iespējams:
8.1. Individuāls, kad iesaistītā persona nodarbojas individuāli, vai kopā ar vienā mājsaimniecībā dzīvojošajiem.
8.2. Individuāls ar treneri / instruktoru, kad treniņš notiek pēc formāta viens pret vienu.
8.3. Individuāls grupā, kad sportojošo dalībnieku skaits nepārsniedz 10 cilvēkus bez trenera, vienā grupā. Šajā gadījumā grupu skaits nedrīkst pārsniegt maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu vienā slēpošanas trasē saskaņā ar šo noteikumu punktu nr. 2.

9. Slēpošanas trases pienākums ir visos veidos informēt sportistus par trases lietošanas noteikumiem un nodrošināt personālu šo noteikumu ievērošanai. Latvijas Slēpošanas Federācija, Slēpošanas Trašu Asociācija, Latvijas Slēpošanas instruktoru asociācija

Latvijas Slēpošanas Federācija, Slēpošanas Trašu Asociācija, Latvijas Slēpošanas instruktoru asociācija.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv