ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

09 • 11 • 2019

Slaloma sacensības Baltijas Kausa jauniešiem otrajā dienā

Sestdien, 9. novembrī, Baltijas Kausa sacensību Lietuvas slēpošanas hallē turpinājumā jaunieši sacentās tehniskākajā no kalnu slēpošanas disciplīnām – slalomā.

Slaloma sacensību starta sarakstos tāpat kā iepriekšējās dienas superslaloma sacensībās 56 dalībnieces meitenēm un 72 puiši no 7 valstīm. Jau ar pirmajiem startējušajiem sportistiem nācās atcerēties sen zināmo – šī tehniskā disciplīna prasa augstu koncentrēšanos un precizitāti un kļūdas nepiedod. Neskatoties uz to, kas sacensību trase Lietuvas hallē nav no garākajām (šodien sportistiem bija jāizbrauc vidēji 30 vārti), trases iegaumēšana apskates laikā problēmas bija sagādājusi salīdzinoši daudziem. Īpaši tas attiecas uz meiteņu trasi, kuras autors bija Igaunijas treneris Koni Ranek un kur pirmajā braucienā diskvalifikāciju, nepareizi izbraucot pēdējos vārtus pirms finiša, saņēma 8 sportistes.

U12 grupā meitenēm arī šodien pārliecinošu uzvaru svinēja Lietuvas jaunā sportiste Neringa Stepanauskaite, otrās vietas ieguvēju divu trašu summā apsteidzot par 2,95 sekundēm. Cīņa par otro vietu daudz spraigāka starp Igaunijas pārstāvi Maria Jurisaare un latvieti Elzu Zelču. Neskatoties uz labāku rezultātu otrajā trasē, Elzai tomēr arī šodien nācās samierināties ar trešo vietu, atpaliekot no igaunietes par nieka 0,03 sekundēm. Arī U12 grupā puišiem TOP3 vietu ieguvēji tie paši, kas vakar. Slaloma trasē mājiniekiem lietuviešiem izdevās parādīt vēl pārliecinošāku sniegumu – pirmā vieta  Rapolam Lapienim un trešā  Dainiusam Kiškisam, Kirilam Borisēvičam no Baltkrievijas ierindojoties otrajā vietā. No latviešiem labākais rezultāts slalomā Nilam Neo Trapānam, noslēdzot godalgoto sešinieku.

U14 grupā meiteņu konkurencē lielisku sniegumu demonstrēja Krievijas sportistes. Pirmā vieta Aleksandrai Skorohodovai, kura divu trašu kopvērtējumā otrās vietas ieguvēju Lietuvas sportisti Liepu Karlonaiti apsteidza par tikai 0,27 sekundēm. Trešajā vietā Polina Zemlianaja no Krievijas. Tāpat kā vakar augstākais rezultāts no Latvijas sportistēm Frīdai Saļņikovai, kurai šodien izdevās izcīnīt 5. vietu. Latvijas puišiem šajā vecumā grupā daudz labāki panākumi, aizņemot četras vietas sešiniekā. Turklāt pārliecinoša uzvara Emīlam Indriksonam, otrās vietas ieguvēju no Igaunijas Renetu Riitsalu apsteidza par 4,80 sekundēm. Tāpat kā vakar, šis rezultāts Emīlam nodrošinātu otro vietu U16 grupā. Trešajā vietā Dāvis Valdovskis, piekāpjoties Renetam tikai par 0,04 sekundēm.

U16 grupā meitenēm cīņa par TOP3 vietām bija ļoti spraiga. Pēc pirmā brauciena līderes bija apsteigušas viena otru tikai par 0,1 sekundi. Konkurentēm pārmaiņus pieļaujot sīkas kļūdiņas, stabilu sniegumu demonstrēja un pirmo vietu ieguva Latvijas sportiste Patrīcija Ansonska, apsteidzot Rene Sabirovu no Krievijas par 0,05 sekundēm. Trešajā vietā arī sportiste no Krievijas Alisa Liaskalo, kas bija vēl 0,07 sekundes lēnāka. U16 grupā puišiem arī šodien nepārspēts palika Krievijas sportists Oļegs Furajevs, uzvaru svinot ar pārliecinošu 3,04 sekunžu pārsvaru pār latvieti Akselu Vītumu, kam otrā vieta. Šodien šajā grupā uz pjedestāla trešā pakāpiena vēl viens Latvijas sportists Georgs Daukuls.

Rīt jauniešu grupas Baltijas Kausa sacensību 1. posmu noslēgs ar paralēlā slaloma sacensībām. Sacensības sāksies ar vienu superslaloma kvalifikācijas braucienu, pēc kura rezultātiem labākie astoņi no katras grupas turpinās cīņu paralēlā slaloma trasē. Jauniešu sacensības ir skatāmas tiešraidē arī video youtube kanālā – skatīt saiti uz video pie tiešsaistes rezultātiem live.ski.lv. Visi sacensību rezultāti, tiešsaistes rezultāti un foto galerijas pieejamas Latvijas Slēpošanas federācijas tīmekļa vietnē www.ski.lv.

 Autors: M.Gintere

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv