ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 11 • 2019

Baltijas Kausa sacensības turpinās ar jauniešu startiem

Piektdien, 8. novembrī, Snow Arena slēpošanas hallē Druskininkos, Lietuvā, Baltijas Kausa sacensības turpinājās ar jauniešu startiem. Pirmajā dienā jauniešu grupas sacentās superslaloma trasē.

Jau kopš pirmajiem Baltijas Kausa sacensību posmiem šajās sacensībās vienmēr ir plaši pārstāvētas jauniešu grupas U12 līdz U16, t.i. 11 līdz 16 gadus veci jaunieši. Jaunieši Baltijas Kausa ietvaros sacenšas ne tikai slalomā un paralēlajā slalomā, bet atsevišķi arī superslaloma un milzu slaloma disciplīnās. Tā kā jauniešu vecumā sportisti startē atsevišķās vecumu grupās kopā divi dzimšanas gadi, pirmais Baltijas Kausa posms Lietuvā vienmēr ir interesants ar to, ka tiek vērtēti jaunās sezonas spēku samēri un konkurenti, jo grupu sastāvs ir mainījies. Protams, tas ir izaicinājums arī sportistiem, kam bijis jāpāriet uz citu vecuma grupu un tagad jāsacenšas ar gadu vecākiem konkurentiem. Turklāt otrs izaicinājums jaunajiem sportistiem vienmēr ir Lietuvas halles ledus segums, lai gan, no otras puses, tas ļauj nodrošināt vienādus trases apstākļus visiem neatkarīgi no starta numura.

Baltijas Kausa sacensības jauniešiem sākās ar superslaloma sacensībām. Tāpat kā pieaugušo konkurencē, arī jauniešiem šīs ir populāras sacensības, un šodien starta sarakstā 56 meitenes un 73 puiši no 7 valstīm. Jau tradicionāli ar ļoti spēcīgām komandām bija pārstāvēti Krievijas sportisti. Arī mājinieku lietuviešu pārstāvība bija augusi gan kvantitatīvi, gan kvalitatīvi.

U12 grupā meitenēm TOP3 visu Baltijas valstu pārstāves – uzvarētāja Neringa Stepanauskaite no Lietuvas, otrās vietas ieguvēja Maria Jurisaare no Igaunijas un trešajā vietā Latvijas pārstāve Elza Zelča, kam šīs bija pirmās sacensības U12 vecuma grupā un labākais rezultāts gan no Latvijas pārstāvēm, gan jaunākajām sportistēm šajā grupā. Puišu konkurencē U12 grupā Latvijas sportistiem neizdevās pacīnīties par augstām vietām. Uzvarētājs Kirils Borisēvičs no Baltkrievijas, otrā un trešā vieta Lietuvas pārstāvjiem Rapolam Lapienim un Dainiusam Kiškisam. Labākais Latvijas pārstāvis Valters Bērziņš 9. vietā, divu braucienu summā atpaliekot no uzvarētāja 2,26 sekundes. 

U14 grupā meitenēm dominēja Krievijas pārstāves – piecas no sešām augstākajām vietām viņām. Uzvarētāja Aleksandra Skorohodova, kas ir spēcīgākā sportiste Krievijā šajā vecuma grupā. Otrajā vietā lietuviete Liepa Karlonaite un trešā vēl viena Krievijas sportiste Darja Sokolova, kam arī šogad mainījušās vecuma grupas un jāsacenšas ar gadu vecākām sācensēm. Labākais Latvijas sportistu sniegums māsām Saļņikovām – Frīdai 7. rezultāts un Elza 8. vietā. Latviešu puišiem U14 vecuma grupā veicās daudz labāk nekā meitenēm, un sešiniekā iekļuva trīs Latvijas pārstāvji. Turklāt šīs grupas uzvarētājs Emīls Indriksons uzvaru grupā svinēja ar pārliecinoši lielāko pārsvaru pār konkurentiem, apsteidzot otrās vietas ieguvēju no Krievijas Mihailu Cibanovu par 2,20 sekundēm. Jāatzīmē, kas ar šo rezultātu viņš būtu bijis otrais arī nākamajā U16 vecuma grupā. Trešajā vietā U14 grupā Lukass Pušņins, kas bija 2,96 sekundes lēnāks par Emīlu.

U16 vecuma grupā meitenēm vietas sešiniekā līdzvērtīgi sadalīja Latvijas un Krievijas pārstāves. Tomēr divas pirmās vietas Latvijas sportistēm: uzvarētāja Patrīcija Ansonska un otrajā vietā Samanta Līcīte. Arī Patrīcijai šī ir pirmā sezona U16 vecuma grupā. Trešajā vietā Krievijas pārstāve Aleksandra Lebedeva. Šajā vecuma grupā puišiem godalgotās TOP3 vietas trīs valstu pārstāvjiem. Uzvarētājs Oļegs Furajevs no Krievijas, otrajā vietā Oskaras Karlavičius no Lietuvas un trešajā Latvijas sportists Aksels Vītums.

Rīt jaunieši Baltijas Kausa sacensības turpinās, sacenšoties slaloma disciplīnā. Jauniešu sacensības ir skatāmas tiešraidē arī video youtube kanālā – skatīt saiti uz video pie tiešsaistes rezultātiem www.ski.lv. Visi sacensību rezultāti, tiešsaistes rezultāti un foto galerijas pieejamas Latvijas Slēpošanas federācijas tīmekļa vietnē www.ski.lv. 

Autors: M.Gintere

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv