ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

07 • 11 • 2019

Baltijas Kausa otrā diena – paralēlais slaloms

Šodien, 7. novembrī, Baltijas Kausa sacensības Lietuvas slēpošanas hallē Druskinikos turpinājās ar FIS ENL slaloma sacensībām, kurās sportisti kvalificējās dienas galvenajam notikumam – paralēlajam slalomam. 

Sacenību otrā diena sākās ar FIS ENL slaloma sacensībām kvalifikācijai paralēlajam slalomam. Dalībnieku sastāvs salīdzinājumā ar pirmo dienu gandrīz bez izmaiņām. Šodienas sacensībās nepiedalījās vakardienas uzvarētāja Čehijas sportiste Martina Dubovska, taču puišu starta sarakstā būtisku izmaiņu nebija. Pirmajā slaloma braucienā TOP3 rezultāti Latvijas sportistēm Evelīnai Gasūnai un Betijai Burkovskai. Tomēr gan pirmajā braucienā, gan kvalifikācijas kopvērtējumā nepārspēta šodien pieredzējusī Baltkrievijas sportiste Marija Škanova. Lai gan pēc pirmā brauciena Evelīna bija tikai 0,02 sekundes lēnāka par Mariju, pēc otrā brauciena zaudētas 0,35 sekundes un otrā vieta šodienas kvalifikācijas sacensībās. Trešā vieta pirms paralēlā slaloma bija vēl viena Latvijas pārstāve Betija Burkovska, kura divu braucienu summā bija 0,96 sekundes lēnāka par uzvarētāju. 

Puišu kvalifikācijas sacensību pirmais brauciens sākās ar līdzīgu scenāriju kā iepriekšējā dienā. Pirmajā braucienā labāko rezultātu sasniedza Latvijas sportists Elvis Opmanis, kurš bija par 0,03 sekundēm ātrāks par austrieti Simonu Breitfusu Kammerlanderu un par 0,27 sekundēm ātrāks par Žaku Gedru. Otrajā braucienā pāris vārtus pirms finiša Žaks, diemžēl, kļūdījās – nepareizi izbraukti vārti un diskvalifikācija. Pirmo vietu ar 0,09 sekunžu pārsvaru pār Simonu divu braucienu summā izdevās nosargāt Elvim. Trešajā vietā pirms paralēlā slaloma Krievijas jaunais sportists Daņila Teniševs, kas bija 1,17 sekundes lēnāks par Elvi.

Dienas spraigākās cīņas norisinājās paralēlā slaloma sacensībās, kas sākās ar 1/16 fināliem. Pamatojoties uz kvalifikācijā sasniegtajiem rezultātiem, sportisti startē pa pāriem, pirmajā kārtā 1. vietas ieguvējam sacenšoties ar 32. vietas ieguvēju, 2. vietas ieguvējam ar 31.vietas ieguvēju, utt. Paralēlais slaloms FIS sacensību apritē ir salīdzinoši jauns formāts, kas strauji iegūst popularitāti, jo ir aizraujošs sportistiem un interesants skatītājiem. Arī Pasaules kausa ietvaros tiek organizētas vairākas šādas sacensības gan individuālajā, gan komandu ieskaitē, un FIS ietvaros tiek lemts par šīs disciplīnas iekļaušanu rangā, piešķirot FIS kategorijas punktus. Ņemot vērā šīs disciplīnas specifiku, šīs sacensības iespējams pilnvērtīgi organizēt arī Latvijā, Siguldā. Paralēlā slaloma sacensības prasa gan lielāku fizisko izturību, gan koncentrēšanos no sportistiem, jo ierasto divu vai trīs braucienu vietā ir fināla dalībniekiem pa trasi ir jānobrauc 10 reizes.  

Šodienas paralēlā slaloma sacensībās pusfinālā izdevās iekļūt pa vienam Latvijas sportistam meiteņu un puišu konkurencē – Evelīnai Gasūnai un Elvim Opmanim. Evelīna „mazajā finālā” piekāpās Krievijas sportistei Sofijai Krokhinai, iegūstot 4. vietu. Puišu finālā par 1. vietu Elvis Opmanis sacentās ar Simonu Breitfusu Kammerlanderu, kurš demonstrēja pārliecinošu sniegumu visos paralēlā slaloma braucienos un svinēja pelnītu uzvaru finālā.  

Baltijas Kausa sacensības Lietuvā jau rīt turpināsies ar jauniešu grupu (U12 līdz U16) startiem. Visi sacensību rezultāti, tiešsaistes rezultāti no sacensībām un foto galerijas pieejamas Latvijas Slēpošanas federācijas tīmekļa vietnē www.ski.lv.

Autors: M.Gintere

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv