ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

12 • 11 • 2019

Ar jauniešu un Master grupu paralēlo slalomu noslēdzies Baltijas Kausa 2020 pirmais posms

Svētdien, 10. novembrī ar aizraujošajām paralēlā slaloma sacensībām Lietuvas telpu slēpošanas hallē Druskinkos noslēdzās Baltijas Kausa 2020 pirmā posma sacensības. Jauniešu un Master grupu sportisti hallē sacentās jau trešo dienu, dalībnieku skaitam nemainoties un visiem sportistiem piedaloties visās sacensību disciplīnās.

Svētdiena sākās ar vienu superslaloma braucienu, kas bija kvalifikācijas sacensības dalībai paralēlajā slalomā. Astoņi labāko rezultātu uzrādījušie sportisti visās jauniešu grupās un četri Master grupās turpināja sacensības, sākot ar ceturtdaļfināliem vai pusfināliem.

U12 grupā meitenēm uzvarētāja Lietuvas sportiste Neringa Stepanauskaite, kas svinēja absolūtu uzvaru šajā Baltijas kausa posmā, uzvarot visās trīs disciplīnās un kļūstot par kopvērtējuma līderi savā grupā. Otrajā vietā latviete Annija Biezā, kam iepriekšējās dienās nācās samierināties ar 4. un 5. vietu. Trešā vieta vēl vienai lietuvietei Milenai Juodeškaitei. Latviešu puišiem U12 vecuma grupā paralēlā slaloma rezultāti mazāk sekmīgi nekā meitenēm, un vietas goalgotajā TOP3 sadalīja kaimiņvalstu sportisti. Pirmais Rapolas Lapienis, kam šī bija otrā uzvara šajā posmā. Otrajā vietā Kirils Borisevičs no Krievijas, kurš bija uzvarējis superslaloma sacensības pirmajā dienā. Trešais Igaunijas pārstāvis Ēriks Bergstroms, kam šī bija pirmā godalgotā vieta šajā posmā.

U14 meiteņu grupā arī šodien savu pārsvaru demonstrēja spēcīgās Krievijas sportistes, kam sīvu pretestību izrādīja vien lietuviete Liepa Karlonaite. Rezultātā uzvarētāja Aleksandra Skorohodova, kam arī šī bija trešā uzvara trīs dienās. Otrā vieta Liepai Karlonaitei un trešā vēl vienai Krievijas sportistei Aleksandrai Strakovai. U14 grupā puišiem jau trešo dienu pārliecinoši stabilu sniegumu demonstrēja Latvijas sportists Emīls Indriksons, ar būtisku pārsvaru svinot uzvaru arī paralēlā slaloma sacensībās. Otrā vieta Krievijas pārstāvim Mihailam Cibanovam un trešai Renets Riitsalu no Igaunijas, kam abiem jau bija pa vienai otrajai vietai attiecīgi superslaloma un slaloma sacensībās.

U16 grupā meitenēm paralēlajā slalomā nepārspēta šodien palika Krievijas sportisti Renē Sabirova, kam dienu iepriekš otrā vieta slaloma sacensībās. Šoreiz ar otro vietu nācās samierināties abu iepriekšēju disciplīnu uzvarētājai Patrīcijai Ansonskai no Latvijas. Trešā vēl viena Krievijas sportiste Aleksandra Lebedeva, kurai trešā vieta arī superslaloma sacensībās šī posma pirmajā dienā. Arī puišu konkurencē šajā vecuma grupā divas vietas TOP3 Krievijas sportistiem – uzvarētājs Oļegs Furajevs, kurš svinēja uzvaru visas trīs sacensību dienas, paralēlā slaloma finālā ar ievērojamu pārsvaru apsteidzot savu komandas biedru Sergeju Bezlepkinu. Mazajā finālā par trešo vietu uzvara Lietuvas sportistam Oskaram Karlavičius.

Visas trīs dienas Lietuvas hallē spēkiem mērojās arī Master grupas sportisti. Šoreiz īpaši jāatzīmē spēcīgā un daudzskaitlīgā konkurence šajā vecuma grupā kungiem – sacensību starta sarakstā 21 sportists! Dāmu konkurencē vislabāk veicās Latvijas pārstāvei Ievai Lagzdiņai, kam uzvara gan slaloma, gan paralēlā slaloma disciplīnā un otrā vieta superslalomā. Arī Ļenai Brokānei vieta TOP3 visās disciplīnās – otrā vieta slalomā, trešā vieta superslalomā un paralēlajā slalomā. Kungu konkurencē pirmais četrinieks saglabājās nemainīgs visas trīs dienas, tomēr sīvā cīņā vietu sadalījums mainījās. Superslalomā un slalomā nepārspēts palika Lietuvas pārstāvis Jurgis Janulionis, kuru paralēlajā slalomā tomēr izdevās pārspēt Paulam Stēgam no Latvijas. Iepriekš Paulam otrā vieta superslaloma sacensībās. Kristapam Bergmanim no Latvijas vislabāk šoreiz padevās slaloms, iegūstot otro vietu, bet samierinoties ar ceturto superslaloma un paralēlā slaloma disciplīnās. Vietas TOP3 arī Krievijas sportiskam Aleksandram Cibanovam – trešā vieta visās disciplīnās. 

Baltijas Kausa pirmais posms ir sekmīgi noslēdzies. Lielais paldies pienākas organizatoriem gan no Latvijas, gan Lietuvas. Īpašs paldies Snow Arena, kas sadarbībā ar LSF nodrošināja video translācijas no jauniešu sacensībām. Pateicoties sacensību teicamajai organizācijai un norises nodrošināšanai, Baltijas Kausa sacensības kļūst arvien populārākas, par ko liecina ievērojami pieaugušais dalībnieku skaits un līmenis, dodot iespēju arī mūsu sportistiem mēroties spēkiem ar spēcīgiem konkurentiem. Nākamais Baltijas Kausa posms nākamā gada sākumā  11. un 12. janvārī Igaunijā, Otepē, kur abas dienas norisināsies FIS Entry League kategorijas sacensības slalomā U21 un Elites vecuma grupām, bet jauniešu un Master grupas sacentīsies slaloma un superslaloma trasēs.

Visi sacensību rezultāti, kā arī Baltijas Kausa kopvērtējums pēc pirmā posma un foto galerijas pieejamas Latvijas Slēpošanas federācijas tīmekļa vietnē www.ski.lv

Autors: M.Gintere

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv