ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2018

Latvijas kausa 2.posmā jaunieši un meistari aizvadījuši milzu slalomu un slalomu

Latvijas kausa 2. posms kalnu slēpošanā jauniešiem nedēļas nogalē turpinājās ar sacensībām milzu slaloma un slaloma disciplīnās.

Pēc aizvadītā supergiganta piektdienā, visu jauniešu grupu (U12, U14, U16) un arī meistaru pārstāvji sestdienā un svētdienā stājās uz starta milzu slalomam un slalomam.

Sestdienas milzu slalomā jauniešiem U12 grupā meitenēm uzvaru izcīnīja Elza Saļņikova, kamēr aiz viņas palika Laura Ciagune un Estere Pole. Zēniem šajā pat vecumā grupā uzvaru guva Ričards Hovalko, bet pārējās divas pjedestāla vietas ieguva Pauls Pēteris Prancāns un Rūdolfs Beķeris.

U14 grupā meitenēm visātrākā bija Helēna Ērenpreisa, bet otro vietu ieguva jaunā sportiste no Krievijas Darja Šmida. Trešā finišēja Paula Putniņa. Zēniem pie uzvaras tika lietuvietis Oskaras Karlavičus, tikmēr labākie no mūsējiem bija Roberts Kupčs un Bruno Ģērmanis, kuriem attiecīgi 2. un 3. vieta.

Vecākajā no jauniešu grupām (U16) īsajā milzu slaloma trasē ātrākā divu braucienu kopsummā bija Karlīna Grāmatniece, kura par sekundes desmitdaļu pārspēja Lauru Bišeri. Tikmēr Elīnai Zalānei trešā vieta. U16 grupā zēniem pie diezgan pārliecinošas uzvaras tika Kristofers Gulbis, otrais ierindojās sportists no Lietuvas, bet trešais bija Aksels Bergmanis.

Meistariem milzu slalomā jau atkal ātrākā bija Žaklīna Frickausa, viņai 0,74 sekundes zaudēja Denisa Druka – Jaunzeme, kamēr Jeļena Brokāne bija trešā. Vīriem uzvaru guva Kristaps Bergmanis, kurš otrajā braucienā pārņēma vadību no Matiasa Jansona. Jansons tikmēr finišēja trešajā vietā, bet Jānis Āboltiņš noslēdza Top3.

Svētdienas slaloma sacensībās starp jaunākajām sportistēm (U12 grupa) ātrākās atkal bija māsas Saļņikovas – pie uzvaras tika Elza, kamēr Frīda, ar labāko laiku otrajā trasē, palika otrā. Trešo pjedestālu trīs dienās izcīnīja Laura Ciagune, finišējot 3. Vietā. Zēniem par uzvarētāju kļuva Rūdolfs Beķeris, Pauls Pēteris Prancāns bija otrais, kamēr Georgs Šmalcs tika pie pjedestāla noslēdzošās vietas.

U14 grupā meitenēm, uzvarot abās slaloma trasēs, ātrākā bija Patrīcija Ansonska, bet aiz viņas palika Diāna Daukšte un Krievijas sportiste Darja Šmida. U14 grupā zēniem veiksmīgāki bija Lietuvas sportisti – pirmais Oskaras Karlavičus, bet Povilas Lenkutis otrais. Vienīgais no Latvijas sportistiem uz pjedestāla bija Roberts Kupčs.

U16 grupā savam panākumam supergigantā vēl vienu uzvaru pievienoja Elīna Zalāne, bet aiz viņas palika Laura Bišere un Karlīna Grāmatniece. Puišiem pārliecinošu uzvaru svinēja Aksels Bergmanis, kurš pārspēja Nikolasu Timaku un Rihardu Skrastiņu.

Vispieredzējušāko dalībnieku jeb māsteru grupā slalomā sievietēm ar 10 gandrīz sekunžu pārsvaru uzvaru guva Žaklīna Frickausa, bet Denisa Druka – Jaunzeme un Jeļena Brokāne finišēja pārējās divās pjedestāla vietās. Tikmēr vīru konkurencē jau atkal ātrākais bija Kristaps Bergmanis, kamēr aiz viņa palika Pauls Stēga un Edgars Kupčs.

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv