ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

07 • 11 • 2016

Otrajā dienā Baltijas kausā kalnu slēpošanā mūsu jauniešiem 2 uzvaras

Svētdien Lietuvas slēgtajā kalnu slēpošanas hallē „Snow arena” Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajā Baltijas kausa pirmā posma ceturtajā sacensību dienā sešu jauniešu grupas kalnu slēpotāji otro reizi sacentās slalomā, uz starta izejot pāri par 150 dalībniekiem no sešām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas Krievijas, Polijas un Baltkrievijas. Latvijas kalnu slēpotājiem neizdevās tik labi nostartēt kā sestdien, taču, pateicoties dažām mūsu meitenēm, bez uzvarām un godalgotām vietām nepalikām, kaut arī šoreiz to bija krietni mazāk. Pirmās vietas Latvijai sarūpēja valmieriete Dženifera Ģērmane (SSS/Ziemeļpols) un siguldiete Patrīcija Ansonska (SSS/Pantera), bet vienu otro nopelnīja Elza Saļņikova (SSS/Pantera). Šoreiz izteiktāk izpaudās Krievijas dominance, tiekot pie 13 godalgotām vietām no 18, tajā skaitā trijām uzvarām sešās grupās. Beidzot trijniekā tika mājinieki lietuvieši, turklāt arī pie vienas pirmās vietas.

U16 grupā (2001./2002.g.) visu godalgotu trijnieku aizņēma atkal tie paši spēcīgie Krievijas kalnu slēpotāji no „Stoliza” un „SKA” sporta klubiem, uzvaru atkal izcīnot Denisam Koževņikovam. Labākie no mūsējiem arī otrajā dienā bija Lauris Opmanis un Edgars Žurevksis. Laurim piektā vieta, kaut arī katrā braucienā tikai par trešdaļu sekundi atpalika no trijnieka, bet Edgaram atkal pavisam nedaudz pietrūka līdz apbalvojamajam sešiniekam, jo vēlreiz ieņēma 7.vietu. Desmitnieku 17 dalībnieku vidū noslēdza trešais mūsējais Emīls Ģērmanis. Meitenēm, kur sacentās 30 kalnu slēpotājas, šoreiz Latvijai nācās palikt bez godalgas, jo pēc pirmā brauciena otrajā vietā esošā un sestdien 2.vietu ieguvusī Betija Burkovska, otrajā trasē nefinišēja. Toties otrajā dienā veiksmīgāk nostartēja Karlīna Lāce, kura bija labākā no latvietēm un kurai tikai trešdaļa sekundes pietrūka līdz trešo vietu ieguvušajai krievietei Darjai Trofimovai. Atkal savu pārākumu nodemonstrēja Krievijas labākā kalnu slēpotāja U16 grupā Poļina Meļņikova, kura par sevi nākotnē vēl liks dzirdēt. Otro godalgu lietuviešiem un vienīgo meiteņu konkurencē nopelnīja tikai Meļņikovu sev priekšā palaidusī Smilte Bieļunaite. Spēcīgajā konkurencē pamatā ar Krievijas kalnu slēpotājām desmitniekā iekļuva un devīto rezultātu uzrādīja Laura Bērziņa, bet ļoti līdzīgā cīņā par trešo vietu mūsējo starpā, Elīna Zalāne par 0,14 sekundēm apsteidza Karlīnu Grāmatnieci, ierindojoties 12.vietā.

MELNIKOVA Polina (RUS), Baltic Cup 2017 1st Round
MELNIKOVA Polina (RUS), Baltic Cup 2017 1st Round

U14 grupā (2003./2004.g.) savu dominanci turpināja Dženifera Ģērmane, kura, neskatoties uz saslīdēšanu otrajā braucienā un otrā laika uzrādīšanu 2.trasē, tik un tā uzvarēja ar 2 sekunžu pārsvaru. Atkal otro un trešo vietu ieguva krievietes Anastasija Trofimova un Jūlija Šarikova, bet vēlreiz 4.vietu ieņēma un astotniekā no latvietēm iekļuva Samanta Līcīte, kurai priekš pirmā gada U14 grupā tas ir labs rezultāts, taču otrajā dienā pagājušās sezonas U12 grupas līdere pieļāva kļūdiņas un otrajā dienā pirmajam trijniekam zaudēja krietni vairāk. Ne tikai astotniekā, bet arī sešiniekā varēja iekļūt vēl viena mūsējā, taču pēc kļūdas otrajā braucienā no sestās vietas uz vienpadsmito noslīdēja Diāna Daukšte, kuru par vienu vietu apsteidza un desmitnieku noslēdza Luīze Suveizda. Puišiem svētdien šajā grupā nācās palikt ārpus trijnieka, ko pilnībā aizņēma Krievijas kalnu slēpotāji no kluba “Stoliza”, uzvaru izcīnot Pāvelam Černišovam, kurš sestdienas uzvarētāju Jegoru Melbardu atstāja otro. Ceturto vietu ieguvušais Kristofers Gulbis bija vienīgais no mūsējiem, kuram izdevās iekļūt desmitniekā, aiz kura tūdaļ ierindojās Ernests Janosns ar Tomu Ķelderi un Rihardu Skrastiņu.

ĢĒRMANE Dženifera (LAT), Baltic Cup 2017 1st Round
ĢĒRMANE Dženifera (LAT), Baltic Cup 2017 1st Round

U12 grupā (2005./2006.g.) meitenēm otro dienu pēc kārtas savu pārākumu nodemonstrēja Patrīcija Ansonska, kura, neskatoties uz pieļautajām kļūdiņām, tāpat bija diezgan stabili pirmā. Godalgotajām vietām apmainījās māsas Saļņikovas, šoreiz trijniekā tiekot un otro vietu izcīnīt Elzai, bet sestdien trešo vietu ieguvusī Frīda palaida garām iespēju vēlreiz kāpt uz goda pjedestāla, jo pēc otrā laika uzrādīšanas pirmajā trasē, otrajā braucienā no viņa atkrita uz 4.vietu. Lai arī nenostartēja savu spēju robežās, tomēr vismaz pie rezultāta tika sešinieku noslēdzošā Paula Putniņa. Diemžēl mūsu puišiem pēc teicamā starta sestdien, kur tika iegūtas pirmās piecas vietas, svētdien nācās samierināties ar palikšanu bez nevienas godalgotas vietas. Pirmās dienas uzvarētājs Artemijs Terlanovs krita pirmajā braucienā un pazaudēja vairāk par 10 sekundēm, izstājoties no pretendēšanas uz augstām vietām, taču turpināja cīņu līdz galam, beigās ierindojoties 19.vietā. Otro dienu pēc kārtas ne tika labi pirmo braucienu veica Bruno Ģermanis, kurš ar ātrāko laiku otrajā braucienā pakāpās no septītās vairākas pozīcijas uz augšu, taču līdz trijniekam pietrūka pavisam maz – ceturtdaļsekunde. Līdz ar to labākajam mūsu pārstāvim svētdien ceturtā vieta. Vēl viens Latvijas pārstāvis, kas iekļuva starp apbalvojamajiem sešiem, bija otrajā dienā daudz labāk startējušais pagājušās sezonas vecākās Vilciņa kausa grupas vicelīderis Ričards Hovalko. Kuram piektā vieta, kamēr viņu pērn kopvērtējumā Vilciņa kausā apsteigušais Rūdolfs Beķeris otrajā dienā nenostartēja tik sekmīgi, ierindojoties vien 8.vietā – tūdaļ aiz “Snow arena” apstākļiem ļoti labi pielāgojušos un abas dienas labi startējušā Krista Turauska.

LENKUTIS Povilas (LTU), Baltic Cup 2017 1st Round
LENKUTIS Povilas (LTU), Baltic Cup 2017 1st Round

Vēlot, lai citvalstu pārstāvju spēcīgākā konkurence neliek nokārt degunus, bet tieši otrādi – dod papildu stimulu trenēties un konkurentus apsteigt citas reizes,

šoreiz jau no sniega pilnās Rīgas,
Ivars Bācis   

3 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv