ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

19 • 03 • 2017

Latvijai trīs uzvaras sešās jauniešu grupās milzu slalomā Baltijas kausā

Šodien pēc divām apmākušām dienām saulainos laika apstākļos ar sacensībām milzu slalomā dalību Baltijas kausa noslēdzošajā trešajā posmā un arī Latvijas čempionātā, kas norisinās Somijas ziemeļu ciematā Pihē un ko organizē Latvijas slēpošanas federācija, pabeidza jaunieši un Master grupas dalībnieki. Sešās jauniešu grupās, kur sacentās pāri par 120 kalnu slēpotāju, pusi jeb trīs uzvaras izcīnīja Latvijas jaunie kalnu slēpotāji, divas reizes pirmajiem esot Krievijas pārstāvjiem, bet vienu uzvaru nopelnot Igaunijai. Arī godalgoto vietu ziņā lielākais loms sanāca mūsējiem, kuri 10 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Krievi un igauņi trijniekā iekļuva attiecīgi sešas un divas reizes, bet lietuvieši šoreiz palika bez godalgām. Master grupā pa uzvarai nopelnīja Latvija un Krievija.

U16 grupā puišiem (2001./2002.g.) vakardienas neveiksmi, kad finišu abos braucienos nesasniedza neviens četriem mūsējiem, neatkārtoja Latvijas kalnu slēpotāji. Elvis Opmanis (Rīgas favorīts) vēlreiz bija labākais no mūsējiem, izcīnot otro vietu un trešo reizi kāpjot uz goda pjedestāla. Līdz ar to Opmanis jaunākais pēdējā posmā nopelnīja visas godalgotās vietas, jo uzvarēja Alpu kombinācija un bija trešais supergigantā. Tikmēr visās četrās disciplīnās trijniekā iekļuva igaunis Karls Sebastians Dremļuga un krievs Vasilijs Paļejevs, Dremļugam izcīnot otro uzvaru, bet slaloma pirmās vietas ieguvējam Paļejevam ieņemot trešo vietu. Otro reizi aiz trijnieka ceturtajā vietā ierindojās Edgars Žurevskis (SSS/Ziemeļpols), kuram sudrabs Latvijas čempionātā. Otro medaļu, šoreiz bronzu, valsts čempionātā nopelnīja Ričards Guļevskis (Snow feel), kuram kopējā ieskaitē noslēdzošā astotā vieta.

Meitenēm U16 grupā otro uzvaru šajā posmā svinēja krieviete Alisa Pusovskaja. Ātrākā no Latvijas pārstāvēm bija pēc pirmā brauciena vadībā izvirzījusies Betija Burkovska (Virsotne), taču otrajā braucienā viņa nepareizi izbrauca pēdējos vārtus, līdz ar to viņas otrais laiks kopējā vērtējumā netika ieskaitīts. Līdz ar to uz otro vietu un trešo vietu pakāpās divas citas Latvijas pārstāves – supergiganta uzvarētāja Sonija Aškinezere (Ziemeļpols), kurai līdz ar to otrā uzvara Latvijas čempionātā, un Helēna Mūrniece (Apex), kurai tā bija pirmā godalgotā vieta Baltijas kausa posmā Somijā. Jau trešo reizi uzreiz aiz trijnieka ceturtajā vietā finišēja Rēzija Krastiņa (SSS/Pantera), kurai bronza Latvijas čempionātā. Aiz piektajā vietā ierindojušās krievietes sešinieku noslēdza Elīna Zalāne (Virsotne), uz septīto vietu nobīdot labāko igaunieti Karmenu Piho.

U14 grupā (2003./2004.g.) pirmais trijnieks bija identisks pirmajai disciplīnai –supergigantam. Pēc divām neveiksmēm Alpu kombinācijā un slalomā tāpat kā supergigantā ļoti labi nostartēja Kristofers Gulbis (Snow feel), izcīnot otro uzvaru un otrajā vietā atstājot igauni Aleksandru Luiku. Vienīgais, kurš šajā grupā iekļuva trijniekā visās četrās disciplīnās, bija Aksels Bergmanis (Kore), Alpu kombinācijas uzvarētājam trešo reizi ieņemot trešo vietu un tikai par piecām sekundes simtdaļām divu braucienu summā apsteidzot igauni Hansu Sebastianu Dremļugu, kuram 4.vieta ir labākais veikums šajā posmā. Sešinieku noslēdza divi lietuvieši, kamēr 7.vietā ierindojās trešais labākais no mūsējiem Georgs Daukuls (Kore). Tikmēr iepriekšējo divu disciplīnu godalgoto vietu ieguvēji šodien nenostartēja veiksmīgi, slaloma uzvarētājam Gustavam Davidovičam (Apex) izstājoties pirmajā braucienā, bet Rihardam Skrastiņam (Virsotne) paliekot 8.vietā.

Meitenēm U14 grupā slaloma kļūdu vairs nepieļāva un atkal savu meistarību nodemonstrēja krieviete Diāna Novikova, izcīnot trešo pārliecinošu uzvaru. Trešo reizi uz pjedestāla un otro reizi uz otrā pakāpiena kāpa cita Krievijas pārstāve Ustinija Kuropatkina, bet vienīgā, kas no Latvijas tika trijniekā, gluži tāpat kā supergigantā bija Helēna Ērenpreisa (Snow feel), kurai šoreiz trešā vieta. Tikmēr kopvērtējuma uzvarētāja Samanta Līcīte otro reizi ieņēma 4.vietu, vienīgo reizi tiekot trijniekā Alpu kombinācijā. Sešiniekā nevienai citai no mūsējām neizdevās iekļūt, jo visās četrās disciplīnās bronzu Latvijas čempionātā izcīnījusī Luīza Suveizda (SSS/Ziemeļpols) ierindojās 7.vietā.

U12 grupā (2005./2006.g.) puišiem tika piedzīvota vislielākā vadošo slēpotāju izkrišana no visām grupām, jo otrajā trasē nefinišēja četri no pirmajā braucienā sešiniekā atrodošajiem kalnu slēpotājiem, kuru vidū bija arī abi līderi, ieskaitot mūsējo Robertu Kupču (Virsotne), kuram pēc otrās vietas Alpu kombinācijā pēdējos divos startos Pihē nācās samierināties ar palikšanu bez rezultāta (pirmajā braucienā izstājās kopvērtējuma vicelīderis Bruno Ģermanis (Snow feel), kurš līdz ar to palaida garām iespēju uzvarēt kopvērtējumā – aut.piez.). Tikmēr otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Artemijs Terlanovs (Ziemeļpols), otrajā vietā atstājot savu sīvāko konkurentu cīņā par kopvērtējuma uzvarētāja titulu Aleksandru Deržnavenko no Krievijas. Iepriekšējās trijās disciplīnās ierindojies no 4.-6.vietai, pirmo reizi trijniekā iekļuva Rūdolfs Beķeris (SSS/Ziemeļpols), bet otro disciplīnu pēc kārtas trešais labākais no mūsējiem bija Jurģis Zvejnieks, kurš kopējā ieskaitē noslēdza sešinieku, nobīdot uz septīto vietu kādu laiciņu sešiniekā turējušos Emīlu Indriksonu (SSS/Ziemeļpols).

Meitenēm U12 grupā vairs nedominēja krievietes, kuras izteikti spēcīgākas ir tieši slalomā. Kopvērtējuma līdere Patrīcija Ansonska (SSS/Pantera), iesākusi trešo posmu ar uzvaru, to arī pabeidza ar pirmo vietu, otrajā vietā atstājot slaloma uzvarētāju Jekaterinu Prudņikovu no Krievijas. Pirmo reizi trijniekā tika Sima Aškinezere (Ziemeļpols), kura sīvā cīņā par vienu sekundes desmitdaļu apsteidza krievieti Kseniju Žogeļevu. Paula Putniņa (Snow feel) bija trešā no mūsējām, no ceturtās vietas pēc pirmā brauciena atkrītot uz sesto. Vairāk ne vienai no Latvijas neizdevās iekļūt desmitniekā, Tīnai Namsonei (Virsotne) ierindojoties 12.vietā no 31 dalībnieces.

Master grupā nepārspēts palika Krievijas pārstāvis Maksims Trošins, bet „Kores” pārstāvji Edgars Kupčs un Kristaps Bergmanis samainījās vietām, šoreiz virsroku ņemot Kristapam. Aiz trijnieka palika trešais labākais no mūsējiem, arī vecākais no visiem šīs grupas pārstāvjiem Jānis Braunbergs (Apex). Šoreiz tikai piektā vieta Dzintaram Melveram (Kore), bet sešinieku noslēdza pēc dažu gadu pārtraukuma Baltijas kausā nostartējušais interesanto sižetu gatavotājs Arnis Tenters (Kore), kurš pirms vairāk nekā 25 gadiem bija viens no vadošajiem Latvijas kalnu slēpotājiem.

Pirmdien vienīgā sacensību diena būs U10 grupas pārstāvjiem, kas sacentīsies milzu slalomā, kā arī komandu sacensībās kopā ar elites grupas pārstāvjiem.

Beidzot saulainos laika apstākļos Pihē,
Ivars Bācis 

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv