ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 11 • 2016

„Amber beverage group” paralēlajā slalomā Baltijas kausā uzvar Latvijas izlases līderi

Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna kļuvuši par uzvarētājiem Baltijas kausā pirmo reizi notikušajā „Amber beverage group” paralēlajā slalomā, ko Lietuvas slēgtajā kalnu slēpošanas hallē „Sow arena” rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija (LSF). Divu braucienu summā finālā pasaules rangā 69.vietā esošais mārupietis Kristaps Zvejnieks pārspēja savu brāli Miku, bet sievietēm abu Soču Olimpisko spēļu dalībnieču starpā siguldiete Lelde Gasūna bija ātrāka par rāmavieti Agnesi Āboltiņu. Uzvarētāji katrs no „Amber beverage group” saņēma 1000 EUR.

Pēcpusdienā pirmo reizi Baltijas kausa ietvaros norisinājās aizraujošās paralēlā slaloma sacensības, uz kurām kvalificējās no FIS ENL slaloma labākie 16 katrā grupā. Dalībnieki sacentās izslēgšanas braucienos viens pret vienu un cīnījās par „Amber beverage group” sarūpēto naudas balvu fondu. Uzvarētāji tika pie 1000 EUR, otrās vietas ieguvēji pie 400 EUR, pusfinālā zaudējušie un trešo vietu ieņēmēji saņēma 200 EUR, pirmo kārtu pārvarējušie, t.i., 5.-8.vieta, kontu papildināja ar 100 EUR, bet 9.-16.vietā palikušie nopelnīja 50 EUR. Tātad visi sešpadsmit, kas kvalificējās, tika pie lielākas vai mazākas naudas balvas. Lieliski izdevās nostartēt Latvijas pārstāvjiem, kuri izcīnīja pirmās trīs vietas vīriešiem un pirmās divas vietas sievietēm.

Miks Zvejnieks (LAT) vs. Elvis Opmanis (LAT) in Baltic Cup 2017 parallel slalom 1/8 final
Miks Zvejnieks (LAT) vs. Elvis Opmanis (LAT) in Baltic Cup 2017 parallel slalom 1/8 final

Dalībnieki, sākot no astotdaļfināla un sacenšoties viens pret vienu pa pāriem, veica divus braucienus – vienu pa vienu trasi, otru pa otru trasi, un labākais divu braucienu summā tika nākamajā kārtā.

Vīriešiem pirmās divas kārtas mierīgi pārvarēja pasaules kausā slalomā 26.vietu ieguvušais Kristaps Zvejnieks, kur viņam pusfinālā sīvu konkurenci, it īpaši pirmajā braucienā, izrādīja Jaunatnes Olimpisko spēļu 16.vietas ieguvējs Alpu kombinācijā Žaks Gedra, kurš ceturtdaļfinālā parūpējās par pārsteigumu, pārspējot pasaules čempionātā divdesmitniekā Alpu kombinācijā iekļuvušo baltkrievu Juriju Daņiločkinu, kurš abas dienas Baltijas kausā bija otrais. Kristaps uzvarēja Žaku un finālā sagaidīja savu brāli Miku, kurš pusfinālā arī spraigā cīņā bija pārspējis mājinieku labāko slalomistu Roku Zavecku, kurš ceturtdaļfinālā bija parūpējies par otru pārsteigumu, „izslēdzot” no cīņas abas dienas trijniekā tikušo beļģu talantu Ksanderu Verkamenu. Brāļu duelis sākās spraigi, Kristapam pirmajā braucienā apsteidzot Miku tikai par 0,06 sekundēm. Otrajā braucienā vairāk izpaudās Kristapa pārākums un viņš svinēja uzvaru. Jāatzīmē arī trešā brāļa Dāvja sniegums, kurš astotdaļfinālā bija pārāks par rīta pusē FIS slalomā 5.vietu ieguvušo čehu Janu Nemecu un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur tikās ar Miku.

Baltic Cup 2017 men PSL podium
Baltic Cup 2017 men PSL podium

Sievietēm nenotika nekādi lieli pārsteigumi pirmajās kārtās, un finālā tikās abas dienas pirmo divu vietu ieguvējas – Lelde Gasūna pret Agnesi Āboltiņu, kuras pusfinālā ne bez grūtībām bija pieveikušas attiecīgi Olimpisko spēļu 29.vietas ieguvēju slalomā Mariju Škanovu no Baltkrievijas un vienu no labākajām krievu jaunajām slēpotājām, pārliecinošo uzvarētāju pagājušajā gadā Baltijas kausā „Snow arenā” slalomā U16 grupā Aļonu Harcizovu. Finālā pirmajā braucienā Lelde ar Agnesi gandrīz vienlaicīgi šķērsoja finiša līniju, siguldietei esot ātrākai tikai par 0,06 sekundēm. Arī otrajā braucienā līdz vidum abas brauca līdzvērtīgi, bet lejas daļā L.Gasūna tomēr bija ātrāka un izcīnīja uzvaru. Tuvu pusfinālam bija arī rīdziniece Liene Bondare un siguldiete Ieva Meldere, kuras ceturtdaļfinālā līdzīgā cīņā piekāpās attiecīgi Harcizovai un Škanovai un beigās ar pasaules kausā startējušo ukrainieti Olhu Knišu un čehieti Zuzanu Zemkovu dalīja 5.-8.vietu.

Baltic Cup 2017 ladies PSL podium
Baltic Cup 2017 ladies PSL podium

Sestdien un svētdien Baltijas kauss turpināsies ar slalomu jauniešu grupām, kur pietiekušies ap 170 kalnu slēpotāju no 6 valstīm.

Ivars Bācis 

6 Komentāri

Hey, I was competing in the parallel-slalom as number 9 and fell down the first round secund run. I'd like to see the video if there is one. Does anybody know where I might find it?
05 • 11 • 2016 / 21:16
Rīgas domes portāls
07 • 11 • 2016 / 10:39
Mārupes dome
08 • 11 • 2016 / 10:35
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv