ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

10 • 03 • 2015

Latvijas izlases līderi uzvar Latvijas olimpiādē kalnu slēpošanā

Latvijas III Ziemas Olimpiādē klanu slēpošanā gan milzu slalomā, gan slalomā uzvaras svinēja Latvijas izlases līderi, Kristapam Zvejniekam no Mārupes novada uzvarot abās disciplīnās, bet sievietēm siguldietei Evelīnai Gasūnai esot pārākai milzu slalomā, bet rīdziniecei Lienei Bondarei paliekot nepārspētai slalomā.

Sestdien un svētdien Siguldā Kaķīškalnā tika aizvadītas Latvijas III Ziemas Olimpiādes kalnu slēpošanas sacensības. Sestdien dalībnieki sacentās milzu slalomā, bet svētdien sacensību programmā bija otra tehniskā disciplīna slaloms. Nekādu pārsteigumu abas dienas nebija, jo vīriešiem abās disciplīnās uzvarēja izteiktais favorīts Kristaps Zvejnieks, bet sievietēm, kur uz uzvaru pretendēja vairākas dalībnieces, milzu slalomā uzvarēja Evelīna Gasūna, bet slalomā pirmā bija Liene Bondare. Ziemas olimpiādē no vadošajiem mūsu kalnu slēpotājiem nepiedalījās ASV studējošais Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna, kurai pēdējie trīs mēneši ir bijuši diezgan neveiksmīgi, kā arī Norvēģijā pasaules junioru čempionātā startējošie Latvijas pārstāvji ar Agnesi Āboltiņu un Miku Zvejnieku priekšgalā (mūsējiem kopumā diemžēl tur pavāji izgājis, bet par to nākamajā rakstā – aut.piez.).

Milzu slalomā Kristaps Zvejnieks uzrādīja labākos laikus abos braucienus, bet aiz viņa gan pirmajā, gan otrajā braucienā bija un otro vietu likumsakarīgi ieguva siguldietis Roberts Briška, kurš atkal Siguldā izkonkurēja lielu daļu pasaules čempionātā startējušos. Vairāku dalībnieku līdzīgajā cīņā par trešo vietu nedaudz ātrāks bija mājinieks Kaspars Daugulis, kas par 0,09 sekundēm apsteidza un uzreiz aiz pjedestāla atstāja Kristapu Blūmu, kuram trešais laiks otrajā braucienā, bet vēl dažas simtdaļas tālāk bija piektās vietas ieguvējs Roberts Rode. Sievietēm abos braucienos pirmā bija Evelīna Gasūna, kas arī svinēja uzvaru ar četru desmitdaļu pārsvaru. Pēc pirmā brauciena cīņā par sudrabu iesaistījās trīs dalībnieces, kas no līderes atpalika ap divām desmitdaļām un kuras savā starpā šķīra tikai 0,05 sekundes. Otrajā braucienā izstājās trešajā pozīcijā esošā Ieva Meldere, bet Liene Bondare spēja apsteigt vicelīderi Elīnu Nežborti un izcīnīt sudrabu, bet Elīnai tika bronza.

Svētdien slalomā vīriešiem pirmais piecinieks jau bija lielākā attālumā viens no otra nekā milzu slalomā. Pārliecinoši pirmais ar divu sekunžu pārsvaru bija Kristaps Zvejnieks, bet milzu slaloma sestās vietas ieguvējs Daniels Fogelis bija salīdzinoši stabilā otrajā vietā, par pussekundi apsteidzot bronzas medaļas ieguvēju Žaku Gedru, kurš šoreiz stabili veica abus braucienus, uzrādot tajos trešo laiku. Robertam Briškam slalomā nācās samierināties ar ceturto vietu, bet Rīgas pilsētai piekto vietu ieguva Dainis Krauja. Daugulis slalomā nefinišēja pirmajā braucienā. Sievietēm gan bija aizraujošākas sacensības, vismaz pirmajā braucienā, kad vadībā izvirzījās Ieva Meldere, kurai tikai sešas sekundes simtdaļas zaudēja Liene Bondare, savukārt, Evelīna Gasūna tika diskvalificēta. Otrajā braucienā izstājās Ieva Meldere un, tādējādi pazūdot intrigai, pārliecinošu uzvaru svinēja Liene Bondare, nodrošinot Rīgai pirmo uzvaru. Tāpat kā Liene vēlreiz pie medaļas tika Elīna Nežborte, kura šoreiz bija otrā labākā. Savukārt, pirmo medaļu nopelnīja trešās vietas ieguvēja Laima Kaufiņa, bet Elizabete Šterna un Anna Bondare otro dienu cīņā par ceturto vietu apmainījās pozīcijām, slalomā priekšā esot Elizabetei. Starp citu, Annai arī pagājušajā olimpiādē pirms pieciem gadiem bija pa ceturtai un piektai vietai, esot visu laiku tuvumā, bet tā arī netiekot pie medaļas.

2 Komentāri

Kur var bildes apskatīt?

10 • 03 • 2015 / 17:36

10 • 03 • 2015 / 18:09
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv