ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

16 • 09 • 2015

„Skibox balvas 2015” kopvērtējums lielajām grupām

Saistītā informācija

Pagājušo sestdien ar Latvijas čempionātu elitei, masteriem, junioriem un vecākajām jauniešu grupām un vienlaicīgi Skibox balvas 6.posmu bērnu un Fitnesa grupai noslēdzās SK „ASI” un SK ”Apex” rīkotā ikgadējās skrituļslidošanas sacensību seriāls „Skibox balva”. Faktiski šis lielākais un sastāva ziņā spēcīgākais vairāku posmu skrituļslidošanas seriāls noslēdzās pagājušajā otrdienā, 8.septembrī, kad tika aizvadīts 5.posms, jo 12.septembrī notikušā 6.posma rezultāti netiek rēķināti kopvērtējumā. Tāpat kā iepriekšējos gados kopvērtējumā tika rēķināti četri labākie rezultāti, vienīgi ne pa posmu kopumā, bet četri labākie rezultāti katrā disciplīnā, t.i., gan sprintā, gan distancē. Vēl viens nosacījums, lai dalībnieka varējums tiktu ņemts vērā kopvērtējumā, viņam vai viņai bija jāpiedalās ne mazāk kā trīs posmos.

Sestdien pēc sacensībām apbalvošanas ceremonija sanāca samērā gara, pat ilgāka nekā pašas sacensības, jo papildus Latvijas čempionāta un Skibox balvas 6.posma apbalvošanai tika sumināti arī Skibox balvas visu grupu (pavisam kopā 22 grupas – aut.piez.) labākie seši skrituļslidotāji. Tā kā pēc katra posma apbalvošanas ceremonija nesekoja, diplomus dalībniekiem saņemot reģistratūrā nākamā posma laikā, tad šoreiz bija tā reize, kad, stāvot uz pjedestāla pakāpieniem (kāds arī pie pjedestāla, esot priecīgs par iekļūšanu sešiniekā – aut.piez.), varēja izbaudīt ilgi gaidītās gandarījuma sajūtas par grūto darbu treniņos.

Vīriešiem elites grupā atkal cīņa par uzvaru bija starp Reini Znotiņu un Ansi Eljašānu. Trijos posmos – pirmajā, trešajā un ceturtajā – viņi līdzīgi cīnījās, apmainoties ar uzvarām savstarpējā mikromačā, bet krasi atšķirīgais sniegums 2.posmā, kur Reinis izcīnīja divas uzvaras, bet Ansis palika 3. un 4.vietā, kopvērtējuma uzvarētājs jau bija noskaidrojies pirms pēdējā 5.posma. To saprotot un apzinoties, ka divas nedēļas nav sanācis trenēties, 2013.gada uzvarētājs Ansis Eljašāns 5.posmu izlaida, samierinoties ar otro vietu. Neatkarīgi no tā, Reinis Znotiņš, patiesībā būdams vēl pēdējo gadu juniora vecumā, triumfēja elites grupā otro gadu pēc kārtas. Cīņa par trešo vietu, kur iesaistījās hokejists Ronalds Cinks un Lauris Bitenieks, diemžēl sezonas otrajā pusē apsīka, jo Ronalds pēdējos divos posmos nepiedalījās, kā rezultātā stabila 3.vieta nonāca Laura B. kontā. Tikai pēdējos divos posmos parādījās Roberts Pundurs, kurš, startējot visu sezonu, pretendētu uz uzvaru kopvērtējumā. Savukārt, sezonas atklāšanas sacensībās triumfēja Haralds Silovs, kuram ir diezgan noslogots treniņu un starptautisku sacensību grafiks, tāpēc labi, ja Haralds piedalās kaut vai vienā posmā.

Sievietēm nepiedalījās iepriekšējo gadu līdere kalnu slēpotāja Laima Kaufiņa, bet pirms vairākiem gadiem labākā skrituļslidotāja Katrīna Kotello nostartēja tikai vienā posmā. Hokeju spēlējošā Sandra Žebere iesaistījās tikai ar trešo posmu, izlaižot arī sezonas noslēgumu, taču divos startējušos posmos apliecinot savu pārākumu. Neskatoties uz to, pozitīvs fakts ir tas, ka dalībnieču skaits ir krietni pieaudzis, un tas nekas, ka viņas nav tādā līmenī kā iepriekš trīs minētās (pagaidām vēl nav – aut.piez.). Kaut arī 5.posmā dažādu iemelsu dēļ vēl saglabājās neliela intriga, tomēr pelnīti uzvaru svinēja Karīna Ceriņa. Vienīgā, kas startēja visos posmos un visās disciplīnās – Denisa Druka-Jaunzeme, ieņēma godpilno otro vietu. Savstarpējās cīņās kopvērtējuma uzvarētāju pārsvarā pārspējusī Daiga Gavariņa divu izlaisto posmu dēļ augstāk par trešo vietu nevarēja pakāpties.

Master grupā vīriešiem nepiedalījās pagājušā gada uzvarētājs un Powerslide kausā lielisku formu demonstrējušais Dzintars Sarmulis, līdz ar to viņu sprintā labāk startējošajam komandas biedram Agrim Šipkovam tika atvieglota uzvaras izcīnīšana. Stabilu otro vietu ieguva Ivars Vingris, bet uz trešo vietu pretendēja diezgan kupls skaits – četri skrituļslidotāji. Neskatoties uz pirmo divu posmu izlaišanu, vislabākās iespējas bija Aināram Žeberam, bet viņš neieradās arī uz pēdējo posmu, un līdz ar to svītroja sevi no pretendentu loka, līdzīgi kā ar nepiedalīšanos 8.septembrī to izdarīja arī Mārtiņš Āboliņš. Pirmajos divos posmos nestartējušo Gunāru Lauri nevarēja pieskaitīt pie reāliem pretendentiem, jo pat uzvaras pēdējā posmā abos startos neļautu viņam kopvērtējumā ieņemt trešo vietu, jo nedaudz vairāk punktus pirmajos četros posmos bija sakrājis Juris Pencis, kurš tad arī ieņēma trešo vietu, neskatoties uz to, ka izlaida 5.posmu. Vēl viens pretendents bija Armands Petaks, kurš kopā ar dēlu nepiedalījās pēdējā posmā. Taču tas, iespējams, nepatraucētu trešās vietas iegūšanai, ja Armands pirmajā posmā pēc sprinta nebūtu izlaidis 4,8km distanci. Dāmām Andai Zemītei joprojām nav konkurentes, tāpēc atliek neformālā konkurencē sacensties ar divreiz vai pat trīsreiz jaunākām dalībniecēm no junioru un jauniešu grupām.

Junioru puišiem vienīgajiem no lielākajām grupām uzvarētāja liktenis nebija noskaidrots pirms pēdējā posmā, tāpēc viss izšķīrās 5.posmā, jo kalnu slēpotājs Jānis Jurdžs bija tikai 10 punktus priekšā Krišjānim Ceplim. Taču intriga samērā ātri izgaisa, jo Krišjānis ar sāpošām kājām nebija konkurētspējīgs, un Jānis Jurdžs ar divām uzvarām pēdējā posmā triumfēja arī kopvērtējumā, Krišjāni atstājot 2.vietā. Pirmo divu posmu izlaišana Sandrim Šņorem neļāva uzvaras pretendentu loku palielināt līdz trim, tomēr viņš pamanījās par pāris punktiem no trijnieka izstumt visu sezonu stabilitāti rādošo Kristeru Kuģenieku. Juniorēm pārliecinoša uzvara Lainei Kreitālei, bet, pateicoties dalībai nepieciešamajos četros posmos un divu citu konkurentu neregulārajai startēšanai, otrajā vietā bija Dita Bistere, bet trijnieku noslēdza sezonā divas uzvaras izcīnījusī Katrīne Dreimane.

Par pārējām grupām nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

Ski box kauss 2015 ir noslēdzies. Sveicam labākos un visus, kuri ņēma dalību šajā sezonā. Tiekamies 2016. vasaras sezon...

Posted by Sporta klubs "ASI" on Tuesday, September 15, 2015

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv