ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2014

Smaidīgas, radošas un garšīgās sacensības!

Tieši tā var aprakstīt Vilciņa kausa 3 posmu -   Kūku mači 2014! Bērnu sacensības kalnu slēpošanā var lepoties ar kuplu un smaidīgu dalībnieku skaitu! Vissjaunākajam dalībniekam Kārlim Gornovam  ir 4 gadiņi (2010. dzimšanas gads), bet viņš bija tik drosmīgs un startēja sacensībās Kaķiškalnā! Meitenēm vissjaunāka dalībniece un arī līderis savā grupā 2008 un jaunākās dalībnieces jau otro gadu pēc kārtas ir Heidija Ciagune! Abi jaunākie dalībnieki par drosmi piedalīties sacensībās saņēma īpašas „BALTIE” balvas – lielus, baltus lāčus ar kūku maču krekliņiem!

AAB_3245.JPG

Šogad Kūku mačos startēja 99 dalībnieki no 9 klubiem (Pantera, Kore, Virsotne, Z-Pols, Travers V, Rīgas Favorīts, Snowfeel, Asi Ski Box, Apex) un vēl no Kaķīškalna slēpošanas skoliņas. Sakarā ar laikapstākļiem šogad sacensības nācās organizēt paralēli lielo bērnu sacensībām, kas tajā pašā dienā norisinājās Pilsētas kalnā, un kluba treneriem nācās būt divās vietās vienlaikus, lai paspētu visur. Tas izdevās, un uz diviem kalniem varēja veiksmīgi risināties sacensības. Bet ne tikai treneriem, arī daudziem vecākiem vajadzēja vienlaicīgi būt divās vietās, jo mazākie bērni startēja stāvajā Kaķiškalnā, bet lielākie dalīja Latvijas Čempionu titulus Siguldas pilsētas trasē!

Galvenais mērķis, organizējot sacensības mazākiem bērniem, ir radīt prieku par sacensībām, par kalnu slēpošanu, par kopā būšanu ar draugiem un vecākiem. Svarīgākais ir smaids! Apskatoties fotogrāfijas, es redzēju daudz bērnu smaidus. Pat stāvot uz starta, bērni smaida! Un arī starters – Kasparas Daugulis (Kasparam šī bija pirmā pieredze strādāt par starteru) smaida, jo atmosfēra sacensībās bija ļoti pozitīva. Par to parūpējās sacensību atbalstītāji –„BALTIE”,  „Gutta” un Guttiņš. Guttiņš pēc pasākuma atzina, ka viņš negaidīja tik lielu bērnu atsaucību! Mūsu mazie sportisti ir aktīvi un gatavi startēt ne tikai kalnu slēpošanas sacensībās, bet visā, ko viņiem piedāvā!

AAB_3154.JPG

Savukārt trases tiesneši – Miks Zveinieks un Katrīna Kupča nodrošināja stingru sacensību tiesāšanu. Kā jau pienākas sporta pasākumā noteikumi ir saistoši visiem dalībniekiem. Izņēmums ir tas, ka apbalvojām visus un, ja ir pieļautas kļūdas vienā trasē, tad var startēt arī otrā!
Tradicionāli Kūku mačos ēdām kūkas! „Staburadze” parūpējās par varen gardām kūkām! Jaunās, speciāli bērniem veidotās banānu kūkas tika notiesātas zibens ātrumā, it īpaši tāpēc, ka vajadzēja vēl paspēt uz nebijušo atrakciju – īsta auto krāsošanu! Šo atrakciju nodrošināja sacensību atbalstītāji un vieni no organizatoriem „BALTIE”. Pēc pirmās trases nācās taisīt lielāku pārtraukumu, jo uz otro startu nevarējām sasaukt dalībniekus. Bērni bija no sirds aizrāvušies ar automašīnu apglezonšanu!

Kuku2014.jpg

Kā nākas kalnu slēpošanas sacensībās bija kādas neveiksmes, kritieni, neizbrauktie mieti, cīņa par simtdaļām un vietām, dažiem tie bija pirmie starti mūžā, citiem pēdēji starti bērnu grupā, jo nākošā gadā atkal būs Vilciņas kauss, bet mūsu lielākie 2004. gadā dzimušie puiši un meitenes jau startēs citur un jau cīnīsies par Latvijas čempionu tituliem.  Savukārt pie mums, bērnu mačos, rūpēsimies, lai bērniem ir prieks, jautrība un jaunas virsotnes.
Kopā ar SK kluba vecākiem „Virsotne”, auto firmu „BALTIE” sacensības organizēja un komentēja Lena Brokāne.



0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv