ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

25 • 02 • 2014

Noskaidroti labākie jaunatnes čempionātā kalnu slēpošanā

Saistītā informācija

Nedēļas nogalē, kad liela daļa sekoja līdzi notikumiem Sočos un mūsu kalnu slēpotāju veikumam slaloma disciplīnā, Siguldas Olimpiskajā centrā jeb Pilsētas trasē norisinājās Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā jauniešu grupām – U12 (2002./2003.g.), U14 (2000./2001.g.) un U16 (1998./1999.g.). Divas dienas jaunie kalnu slēpotāji sacentās trijās disciplīnās – supergigantā un milzu slalomā sestdien, bet slalomā svētdien, katrā disciplīnā veicot divus braucienus, kuros uzrādītie laiki summējās. Jaunatnes čempionātā piedalījās pāri par 90 dalībniekiem.

U12 grupā meitenēm vislabāk nostartēja Karlīna Lāce no „Ziemeļpols”, kuras kontā divas uzvaras un viena trešā vieta. Viņa pārliecinoši uzvarēja gan slalomā, gan milzu slalomā, bet supergigantā ieņēma trešo vietu. Divas otrās vietas, kas izcīnītas supergigantā un milzu slalomā, Elīnas Zalānes (Virsotne) kontā, bet slalomā viņa nefinišēja pirmajā braucienā. Līva Oliņa (Pantera/SSS) uzvarēja supergigantā un ieguva trešo vietu milzu slalomā, bet slalomā tika diskvalificēta pirmajā braucienā. Tā kā dažas no līderēm piedzīvoja neveiksmes slalomā, tad pēdējā disciplīnā uz pjedestāla tika jaunas sportistes. Beidzot palikšanu aiz pjedestāla pirmajās divās disciplīnās ar trešo vietu slalomā aizstāja Dārta Stepiņa (Ziemeļpols/SSS), bet viņai priekšā un aiz Karlīnas Lāces otrajā vietā ierindojās Madara Vinklerre no „Apex”.

U12 grupā puišiem supergigantā par uzvaru līdzīgi cīnījās trīs dalībnieki, kuri satilpa 0,3 sekundēs. Uzvaru izcīnīja Marks Truhins (Pantera/SSS), bet otrā un trešā vieta Emīlam Ģērmanim (Pantera) un Viktoram Kokinam no ASI-Skibox. Milzu slalomā Latvijas čempionāta ieskaitē (kopējā ieskaitē 2.vietu ieņēma igaunis Hans Markus Danilas – aut.piez.) visi trīs atkal bija trijniekā, tikai šoreiz savādākā secībā. Pārliecinoša uzvara Emīlam Ģērmanim, bet ļoti sīvajā cīņā par otro vietu divu braucienu summā Kokins par 0,02 sekundēm apsteidza Truhinu. Slalomā no ierastā trijnieka izkrita Kokins. Uzvaru otro reizi svinēja Marks Truhins, bet Emīlam Ģērmanim trešā vieta, jo abiem pa vidu ielauzās Mārcis Beitāns (Rīgas favorīts), kuram milzu slalomā līdz trijniekam pietrūka trešdaļa sekundes.

U14 grupā meitenēm stabilitāti rādīja Katrīna Sadovņikova no „Traverss-V”, izcīnot visās trijās disciplīnās otro vietu. Supergigantā un milzu slalomā viņu apsteidza Sonija Aškinezere (Apex), bet diskvalifikācija slaloma pirmajā braucienā liedza Sonijai tikt pie trešās uzvaras vai vismaz godalgotas vietas. Supergigantā trešo laiku uzrādīja igauniete Karmena Piho, bet latviešu meiteņu cīņā par trešo vietu Betija Burkovska (Virsotne) par 0,007 apsteidza Sintiju Vējiņu (Apex). Milzu slalomā trešā vieta Beātei Abāšinai (Traverss-V). Slalomā nepārspēta palika Sintija Vējiņa, bet trešo vietu ieņēma Agnese Sakoviča (Pantera/SSS). Allaž tuvu pjedestāļam bija, bet nedaudz pietrūka Laurai Bērziņai no „Virsotnes”.

U14 grupā puišiem par uzvaru visās trijās disciplīnās līdzvērtīgi cīnījās trīs dalībnieki – Daniels Loss (International Ski team), Mārtiņš Zvīnis un Lauris Opmanis (abi no Apex), tomēr nedaudz ātrāks visās trijās disciplīnās bija Daniels Loss, izcīnot trīs uzvaras. Lauris Opmanis stabilitāti parādīja vienīgi milzu slalomā, kur ieņēma otro vietu, bet supergigantā un slalomā viņam trešā vieta, pirmajos braucienos šajās divās disciplīnās paliekot ārpus pirmā trijnieka, bet ar labākajiem laikiem otrajos braucienos spējot ielauzties trijniekā. Ar otro vietu supergigantā nedaudz aiz Losa un trešo vietu milzu slalomā Mārtiņš Zvīnis nodrošināja „Apexam” divas godalgotas vietas pirmajā divās disciplīnās, bet kļūda slaloma otrajā braucienā neļāva nosargāt Mārtiņam otro vietu un trešo reizi kāpt uz pjedestāla. Tikmēr otro vietu slalomā izcīnīja „Ziemeļpols/SSS” pārstāvis Kristaps Lazdāns. Jorenam Jēkabsonam atkal bija jāsamierinās ar vietu aiz pjedestāla, divās disciplīnās ierindojoties ceturtajā vietā Latvijas pārstāvju vidū.

U16 grupā puišiem visās trijās disciplīnās triumfēja Žaks Gedra (Ziemeļpols/SSS), uzrādot labākos laikus katras disciplīnas abos braucienos. Toties pārējo godalgoto vietu ieguvēji katrā disciplīnā bija pilnīgi atšķirīgi. Slalomā atkal labi nostartēja Klāvs Vorslavs no „Pantera”, izcīnot otro vietu un aiz sevis trešajā vietā atstājot Rūdolfu Daņiļēviču „Ziemeļpols/SSS”. Supergigantā no Gedras netālu bija otrās vietas ieguvējs Dāvis Zvejnieks (Virsotne), bet trešā vieta Ilmāram Tauriņam (Traverss-V). Milzu slalomā otrā un trešā vieta attiecīgi Jēkabam Baumanim (Snowfeel) un Ronaldam Martinsonam (Traverss-V). Jēkabs Baumanis bija tuvu iekļūšanai trijniekā arī pārējās divās disciplīnās, jo supergigantā viņam līdz trešajai vietai pietrūka 0,04 sekundes, bet slalomā pēc uzrādītā otrā laika pirmajā braucienā (0,7 sekundes priekšā trešajai vietai un 2,5 sekundes ceturtajai – aut.piez.), otrajā braucienā viņš izstājās.

U16 grupā meitenēm izstāšanās milzu slaloma pirmajā braucienā brāļa panākumu atkārtot neļāva Žanetei Gedrai (Ziemeļpols/SSS). Tomēr tik un tā Žanetes kontā divas pārliecinošas uzvaras supergigantā un slalomā. Uzvaru milzu slalomā svinēja Elīna Nežborte (Pantera/SSS), kurai otrā vieta slalomā, bet supergigantā viņu piemeklēja tāds pats liktenis kā Žaneti milzu slalomā. Kaut arī bez uzvaras, tomēr vienīgā, kas tika trijniekā visās disciplīnās šajā grupā, bija Elizabete Šterna no „Merkurs”. Supergigantā viņai tikai par vienu sekundes simtdaļu atpalika no otrā laika uzrādījušās lietuvietes Egles Augustaitites, iegūstot čempionātā otro vietu un aiz sevis trešajā atstājot Artu Irbi no „ASI-Skibox”. Milzu slalomā Elizabetei otrais rezultāts, bet atkal trešā no Latvijas pārstāvēm bija Arta Irbe. Trešo laiku milzu slalomā uzrādīja Augustaitite, kura Artu apsteidza par trešdaļu sekundes. Slalomā Šterna bija stabilā trešā vietā. Jaunākās māsas panākumu, vismaz pēdējā disciplīnā iekļūt trijniekā, neizdevās atkārtot Madarai Stepiņai, kurai ceturtā vieta slalomā un kura tikai pirms diviem gadiem sāka nodarboties ar kalnu slēpošanu.

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv