ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

04 • 02 • 2014

Jauniešu grupu rezultāti Latvijas kausā

Saistītā informācija

Pagājušajā nedēļas nogalē, iestājoties siltākam laikam, Siguldā Kordes trasē sacentās arī visu trīs jauniešu grupas pārstāvji. Daži dalībnieki stāvās trases dēļ izdomāja nestartēt. Bez mūsējiem pirmajā posmā piedalījās arī daži Igaunijas pārstāvji. Meitenēm vidējā grupā U14 (2000./2001.g.) bija viskuplākais dalībnieču sastāvs, savukārt, puišiem lielākais pieplūdums bija pašā jaunākajā U12 (2002./2003.g.) un arī vecākajā U16 grupā (1998./1999.g.).  Kalnu slēpotāji sacentās supergigantā un milzu slalomā sestdien, bet slalomā svētdien. Katrā disciplīnā bija divi braucieni.

Pirmajā disciplīnā supergigantā U12 grupā nepārspējama bija Elīna Zalāne (Virsotne), kas uzrādīja labākos laikus abos braucienos. Un kā izrādījās, diemžēl tas bija viņas vienīgais panākums (milzu slalomā viņa izstājās un slalomā nepiedalījās – aut.piez.). Tik pat stabili otrā un trešā, atpaliekot no uzvarētājas 0,59 un 1,38 sekundes divu braucienu summā, bija attiecīgi Karlīne Lāce (Ziemeļpols) un Līva Oliņa (Pantera/SSS). Milzu slalomā stabili labākā bija Karlīna Lāce, otrās vietas ieguvēju Lauru Bišeri apsteidzot par trim sekundēm. Uz trešo vietu pakāpās Paula Lucāne (Pantera/SSS), jo komandas biedrene Līva Oliņa kļūdījās otrajā braucienā.
Slalomā savu pārākumu atkal nodemonstrēja Karlīna Lāce, kas otrās vietas ieguvēju Dārtu Stepiņu (Ziemeļpols) apsteidza par piecām sekundēm. Trešdaļu sekundes lēnāka par Dārtu bija trešās vietas ieguvēja Karlīna Grāmatniece (Rīgas favorīts), kurai pirmo reizi izdevās iekļūt trijniekā. Arī Lucānei un Stepiņai, kuras no janvāra ir pārnākušas uz U12 grupu, pirmais godalgotais trijnieks šajā grupā.

U14 grupā meitenēm trijām kalnu slēpotājām izdevās divas reizes iekļūt trijniekā, un kaut arī rezultāti trijniekā nebija tik atšķirīgi kā U12 grupā, tomēr katrā disciplīnā uzvara tika citai sportistei. Supergigantā bija visblīvākie rezultāti, kur par godalgām cīnījās četras dalībnieces. Turklāt, otrajā braucienā viņas šķīra tikai 8 sekundes simtdaļas. Uzvaru svinēja Sonija Aškinezere (Ziemeļpols), kura par 0,12 sekundēm apsteidza Katrīnu Sadovņikovu (Traverss-V). Pateicoties ātrākajam laikam otrajā braucienā, Rēzija Krastiņa (Pantera/SSS) pakāpās uz trešo vietu un par 0,01 sekundi no trijnieka izstūma Lauru Bērziņu (Virsotne). Abas uzvarētājai zaudēja trešdaļu sekundi. Milzu slalomā Rēzija ar Soniju samainījās vietām, proti, Krastiņa uzvarēja, bet Aškinezere bija trešā, bet pa vidu viņām otrajā vietā ielauzās Laura Bērziņa, kura bija ātrākā pirmajā braucienā, bet kļūda un sestais laiks otrajā braucienā viņa par 0,09 sekundēm ļāva apsteigt Aškinezeri. Sadovņikova bija trešā pēc pirmā brauciena, bet diskvalifikācijā otrajā braucienā neļāva vēlreiz izcīnīt godalgotu vietu. Slalomā Katrīna Sadovņikova reabilitējās par neveiksmi milzu slalomā un izcīnīja uzvaru, par pussekundi apsteidzot Sintiju Vējiņu, kas bija līderpozīcijās pēc pirmā brauciena. Veiksmīgs slaloms tāpat kā vecākajai māsai padevās arī Līnai Trekterei (Apex), kura pirmo reizi tika trijniekā, izcīnot trešo vietu.

U16 grupā meitenēm dominēja grupas jaunpienācēja Žanete Gedra (Ziemeļpols), kas pirmajās divās disciplīnās tuvākās sāncenses apsteidza vairāk nekā par sekundi, bet slalomā par vairāk nekā četrām sekundēm. Žanete jau iepriekšējos gados ar uzrādītajiem laikiem konkurēja ar labāko U16 grupā Evelīnu Gasūnu, kura šogad jau ir junioru grupā. Vienīgi tuvāk Žanetei bija gaidīts, ka varētu būt Elīna Nežborte (Pantera), kurai pārsvarā supergigants ir bijis labākais, bet reizēm arī abos slalomos viņa ir uzrādījusi labus rezultātus. Milzu slalomā viņa pirmajā braucienā uzrādīja labāko laiku, bet kopsummā stabila otrā vieta tāpat kā arī supergigantā, bet slalomā Elīna palika trešā, jo otro vietu izcīnīja Elizabete Šterna (Merkurs). Savukārt, supergigantā ASI Ski-box komandu iepriecināja Arta Irbe, kura ieguva trešo vietu.

Puišiem U12 grupā bija interesanta tendence. Kaut arī nevienam neizdevās iekļūt trijniekā visās disciplīnās, tomēr tuvu tam bija četru galveno godalgu pretendentu kvartets – Ģērmanis, Truhins, Beitāns un igaunis Danilas. Un kaut arī viņi ļoti līdzīgi savā starā cīnījās, tomēr uzvarētājs pārējiem priekšā gan bija ievērojami. Supergigantā nepārspēts bija Emīls Ģērmanis (Pantera), kurš izšķirošo pārsvaru panāca pirmajā braucienā. Līdzīgā cīņā par otro vietu Marks Truhins (Pantera) par 0,14 sekundēm pārspēja Kristeru Lazdānu (Kore), kuram tā bija vienīgā augstā vieta. Klāvs Beitāns (Rīgas favorīts) pēc pirmā brauciena bija otrais, bet pēc otrā brauciena atkrita uz sesto vietu.  Milzu slalomā Ģērmani un Truhinu par vienu vietu zemāk pabīdīja pārliecinošais uzvarētājs Markuss Danilas, bet abus „Pantera” pārstāvjus šoreiz šķīra  nieka četras sekundes simtdaļas. Atkal otro pozīciju pēc pirmā brauciena nespēja nosargāt Beitāns, kuram līdz trijniekam pietrūka ceturtdaļsekunde. Slalomā Beitāns pēc pirmā brauciena atkal bija otrais, taču beidzot viņam izdevās nosargāt savu pozīciju divu braucienu summā, kaut arī otrajā braucienā uzrādītais ceturtais laiks gandrīz atkal viņu „izstūma” no pjedestāla. Par divām sekundes desmitdaļām tika apsteigts trešās vietas ieguvējs Danilas, bet ar 2,7 sekunžu pārsvaru uzvarēja igaunis Eriks Sume. Truhinam līdz pjedestālam arī trešajā disciplīnā pietrūka 0,05 sekundes, bet vēl trešdaļu sekundes aiz bija Emīls Ģērmanis.

U14 grupā bija divi izteikti līderi – Mārtiņš Zvīnis (Apex) un Daniels Loss (Internatioanl Ski team), vienīgi Daniels izstājās supergigantā pirmajā braucienā. Toties pārliecinoši labākais bija Zvīnis, aiz sevis atstājot divus Ziemeļpols pārstāvjus – Edgaru Žurevski un Kristapu Lazdānu. Milzu slalomā pirmā brauciena vadībā bija Loss, bet otrajā labāko laiku uzrādīja Zvīnis un par cetrutdaļsekundi kopvērtējumā apsteidza Losu. Izstājoties otrajā braucienā Žurevskim uz trešo vietu pakāpās Jānis Jurdžs (Traverss-V). Slalomā abos braucienos labākais bija Daniels Loss, tiekot pie pirmās uzvaras un otrajā vietā atstājot Mārtiņu Zvīni. Pēc divām ceturtajām vietām beidzot trijniekā tika Jorens Jēkabsons, bet visaugstāko rezultātu no visām disciplīnām – ceturto vietu – sasniedza pagājušā gada viens no līderiem U12 grupā Pauls Rubenis.

U16 grupā neapšaubāms favorīts bija Žaks Gedra (Ziemeļpols), kurš izcīnīja divas uzvaras pirmajā dienā supergigantā un milzu slalomā, bet svētdien slalomā izstājās pirmajā braucienā. Supergigantā Žakam pārliecinoša uzvara, bet milzu slalomā pēc kļūdas pirmajā braucienā un ceturtā laika uzrādīšanas viņš ar lielisku otro braucienu spēja iegūt pirmo vietu. Ņemot vērā to, ka vairāki pagājušā gada šīs grupas līderi kā Elvis Opmanis, Klāvs Rubenis, Dans Blūmiņš, Kristaps Zeila no jaunā gada ir pārgājuši junioros, bet Dāvis Zvejnieks startēja tikai slalomā, kur nefinišēja pirmajā braucienā, tad U16 grupā trijniekā parādījās jauni vārdi. Vislabāk veicās Traverss-V, kam pa godalgotai vietai katrā disciplīnā, turklāt pilns godalgu komplekts. Supergigantā otrā un trešā vieta šī kluba pārstāvjiem Ronaldam Martinsonam un Ilmāram Tauriņam, bet milzu slalomā otrs labākais bija Tauriņš. Savukārt, slalomā uzvaru svinēja Vladimirs Sadovņikovs, kuram tā bija ne tikai pirmā uzvara, bet arī pirmā reize trijniekā. Milzu slalomā trešo vietu līdzīgā cīņā ar Rūdolfu Daņilēviču (Ziemeļpols), pārspējot viņu par 0,11 sekundēm, ieguva Snowfeel pārstāvis Jēkabs Baumanis. Supergiganta panākumu neizdevās atkārtot Martinsonam, kurš pirmajā braucienā uzrādīja otro laiku, bet otrajā braucienā pieļāva kļūdu un atkrita uz sesto vietu. Slalomā aiz Sadovņikova otrajā vietā ierindojās pagājušā gada viens no labākajiem U14 grupas slalomistiem Klāvs Vorslavs (Pantera), kas līdzīgā cīņā par divām sekundes desmitdaļām apsteidza igauni Jakobu Udrasu, bet Daņiļēvičam atkal ceturtā vieta. Vēl vienu pjedestālu un, Gedram izstājoties, iespējams, arī uzvaru no rokām izlaida Jēkabs Baumanis, kurš pirmajā braucienā kļūdījās un no līdera atpalika 10 sekundes, tāpēc otrajā braucienā uzrādītais labākais laiks augstāk par astoto vietu neļāva ierindoties.

3 Komentāri

Bildes no sacensibām ir kautkur iespejams apskatīt?
vecais
05 • 02 • 2014 / 09:48
1. Paldies par TIK izmeļošu rakstu! Iesaistītajiem un līdzatkarīgajiem ir, ko uzzināt.
2. 'ļoti skaisti kausi! Paldies !
06 • 02 • 2014 / 12:43
Paldies, Ilzei.
Ivars
06 • 02 • 2014 / 13:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv