ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -0°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

27 • 01 • 2011

Noslēgušās sacensības "No rotaļām līdz medaļām"

Saistītā informācija

Pagājušās nedēļas nogalē 22.janvārī Siguldā Olimpiskajā centrā „Sigulda” (Pilsētas trasē) notika kalnu slēpošanas sacensību „Vilciņa kauss” 1.kārta - „No rotaļām līdz medaļām”, kuras paredzētas bērniem no 2 līdz 10 gadu vecumam. Sacensības notiek jau ceturto gadu, un šogad tajās piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – gandrīz 130 bērni. Daudziem no tiem tās bija pirmās sacensības, bet tas neatturēja stāties uz starta blakus pieredzējušākiem sportistiem. 

Sacensības „No rotaļām līdz medaļām” ir vienas no retajām sacensībām, kas paredzētas tik maziem slēpotājiem. Piedalīties tiek aicināti visi mazie kalnu slēpošanas entuziasti - arī tie, kas savam vaļaspriekam kopā ar vecākiem slēpo tikai brīvdienās. Tās ir starptautiskas sacensības, jo tajās piedalās arī dalībnieki no Lietuvas un Igaunijas. Sacensības organizēja sporta klubs „Reflex”, kas specializējas tieši bērnu kalnu slēpošanas apmācībā.

Sacensību nosaukums izvēlēts ar nolūku. Tieši caur rotaļām un spēļu elementiem norit mazo slēpotāju treniņi. Savukārt medaļas vai apbalvojuma saņemšana kalpo kā lieliska motivācija turpināt sportot. Sacensību dienā centāmies radīt ģimenes svētku sajūtu – bērnus rotaļās aicināja, uzmundrināja mazos sportistus un cienāja ar saldumiem Elvi gurķis, jautrais rūķis un, protams, Latvijas slēpošanas savienības vilciņš.

Sacensību starti notika pa vecuma grupām, startējot C, D1, D2 un D3 grupās un veicot 2 trašu nobraucienus - milzu slalomu un kombināciju.

Vismazākie sacensību dalībnieki startēja D3 grupā un distanci varēja veikt kopā ar tēti, mammu, brāli, māsu vai citu pavadošo personu. Par uzvarētājiem vismazākajā - D3 grupā kļuva Sintija Elīza Nežborte (SK „Reflex”) un Edvards Firsts (SK „Pantera”). D2 grupā pirmo vietu ieguva Beatrise Jekševica (SK „Traverss V”) un Mägi Laur – viesis no Igaunijas. Savukārt D1 grupā labākie izrādījās Dženifera Ģērmane (SK „Pantera”) un Rūdolfs Zvirbulis (SK „Aisbergs 06”). Vislielākie dalībnieki sacensībās bija 9-10 gadus veci bērni – pirmo vietu ieguva Luīze Brauere (SK „Pantera”) un Kristaps Lazdāns (SK „Ziemeļpols”). Tika apbalvoti arī visjaunākā sacensību dalībniece – 2007.gadā dzimusī Justīne Brutāne.

Sacensību visātrāko rezultātu uzrādīja Brauere Luīze meiteņu konkurencē, bet zēnu konkurencē visātrākais bija Kristaps Lazdāns. Šie sportisti saņēma Siguldas bobsleja un kamaniņu trases dāvanu kartes izklaides braucienam ar „vučko”.

Visi sacensību dalībnieki saņēma veicināšanas balvas un diplomus.

Sacensības organizatoriski atbalstīja biedrība „A 2”, Latvijas slēpošanas savienība un olimpiskais centrs „Sigulda”. 

3 Komentāri

vispār latviešu val. teiktu noslēgušās....

27 • 01 • 2011 / 20:07
un rez .rāda tikai meitenēm...palaboiet....

27 • 01 • 2011 / 20:32
Paldies par sacensībām, bija jauki.
Lena
28 • 01 • 2011 / 09:37
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv