ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

22 • 03 • 2018

Smecersila trasē Madonā noslēgusies Latvijas čempionāta sezona distanču slēpošanā.

Saistītā informācija

No Priekuļiem uz Madonu pārceltajā sezonas pēdējā posmā slēpotāji startēja ļoti kvalitatīvi sagatavotā trasē un slēpošanai gandrīz ideālos laika apstākļos, jo nedēļas nogalē Latvijā atkal bija atgriezusies ziema. Temperatūra nedaudz zem nulles un saulains laiks Smecersilā turējās abas sacensību dienas.

Sezonas noslēdzošais posms sākās ar komandu sprinta stafetēm brīvajā stilā, kur FIS kategorijas sacensībās startēja septiņas vīriešu un piecas sieviešu komandas.

Vīriešu konkurencē nepārspēti palika mājinieki – Raimo Vīgants ar Rolandu Pužuli, kuri sešus apļus kopīgiem spēkiem veica 21 minūtē un 26.5 sekundēs.

10.2 kilometru garās distances finišā madonieši par nepilnām 5 un 8 sekundēm apsteidza divas Talsu Pakalnu sporta kluba komandas, kurās startēja Juris Damškalns ar Jāni Šņoriņu, un Kārlis Vanags ar Gintu Lūsi.

Biatlona federācijas komanda, kurā startēja Daumants Lūsa un Edgars Mise, palika ceturtajā vietā - 14 sekunžu attālumā no goda pjedestāla.

Arī sieviešu konkurencē sprinta stafetē sacensībās uzvarēja vietējā Madonas BJSS komanda ar izlases slēpotāju Kitiju Auziņu un 18 gadus veco biatlonisti Ievu Pūci sastāvā.

Madonietes uzrādīja ātrākos starpfiniša laikus visos sešos apļos, un pēc veiktiem 6.6 kilometriem tuvākās sekotājas Paulu Bergfeldi un Lauru Elizabeti Kvāli no „Arkādjas” sporta skolas, finišā apsteidza par 50 sekundēm. Toties „Arkādijas” meitenes uzvarēja Latvijas čempionātā S20 un S18 vecuma grupu apvienotajā ieskaitē.

Bronzas godalgas izcīnīja Cēsu Pilsētas sporta skolas slēpotājas Annija Keita Sabule un Krista Razgale, kuras sīvi cīnījās ar rīdziniecēm, tomēr pēc sestā apļa finišā zaudēja otrās vietas ieguvējām 24 sekundes.

Latvijas čempionāta sprinta stafetēs jauniešu grupās Madonas BJSS slēpotāji izcīnīja vēl 5 uzvaras. Ilvars Bisenieks, Kalvis Kristers Krīgers un Niks Saulītis bija ātrākie V18 grupā, Lauris Kaparkalējs, Uģis Beķeris un Uvis Akmentiņš palika nepārspēti V16 grupā, bet V14 grupā uzvaru izcīnīja trio - Ritvars Raize, Gustavs Sināts un Silvestrs Švauksts.

Meiteņu konkurencē uzvaru Madonai S18 grupā izcīnīja Monika Baduna kopā ar māsām Danu un Agniju Naglēm, bet S12 grupā - Linda Kaparkalēja, Lauma Vīgante un Madara Veckalniņa

Divas uzvaras stafetēs svinēja Cēsu PSS slēpotājas – Matilde Sproģe, Ieva Vaļska un Signe Miķelsone bija labākās S16 grupā, finišā apsteidzot vietējo Madonas komandu par 5,3 sekundēm, bet S14 grupā ātrākais solis trasē bija cēsiniecēm Martai Upmalei, Esterei Volfai un Elzai Bleidelei.

Viens čempionu tituls arī Siguldas Sporta skolas audzēkņiem – Dāvim Kalniņam, Kristapam Paio un Bruno Bilanam, kuri slēpoja ātrāk par visiem V12 grupā.

Paši jaunākie dalībnieki startēja 700 metru distancē ar kopējo startu un V10 grupā zēniem ātrākais bija cēsinieks Henriks Šķēle, kurš cīņā par pirmo vietu apsteidza divus madoniešus Armandu Zālīti un Valtu Vuškānu, turpretīm S10 grupas meiteņu sacensībās divas ātrākās bija madonietes Ance Upeniece un Helēna Roštoka, bet Amēlija Zaķe no Cēsīm ieguva 3.vietu.

Otrajā sacensību dienā Smecersila trasē risinājās FIS kategorijas sacensības klasiskā stila distancēs ar intervālu startu, kurās startēja arī Latvijas olimpiskās izlases slēpotāji Indulis Bikše un Patrīcija Eiduka.

Vīriešu konkurencē mūsu labākajiem slēpotājiem konkurenci sastādīja viens no Lietuvas izlases līderiem – Mantas Strolija, kurš nesen Phjončhanas Olimpisko spēļu sprinta kvalifikācijā piekāpās Indulim Bikšem nieka 0.58 sekundes un kopvērtējumā palika uzreiz aiz mūsu vadošā slēpotāja – 64.vietā. Arī divās citās olimpisko spēļu distancēs - 15 kilometros brīvajā stilā un 50 kilometru klasikā Indulis bija ātrāks nekā Mantas.

Smecersila trasē 32 gadus vecais Strolija slēpoja ar lielu iedvesmu, jo tieši Latvijas čempionāta 3.posmā viņš bija nolēmis pielikt punktu savai sportista karjerai.

21 kilometra distancē Strolija izvirzījās līderpozīcijās jau pirmajā trīs kilometrus garajā aplī un pakāpeniski palielināja atrāvienu līdz pat finišam.

Lietuvietis distanci pabeidza 52 minūtēs un 50 sekundēs, savu galveno sāncensi Induli Bikši apsteidzot par 39 sekundēm.

Trešo vietu izcīnīja 19 gadus vecais Raimo Vīgants, kurš atplaika no Bikšes 1 minūti un 15 sekundes, toties izcīnīja Latvijas čempionāta zeltu V20 vecuma grupā.

Ceturto labāko rezultātu finišā uzrādīja igaunis Martins Nasārs, bet piektais ātrākais bija pieredzējušais talsinieks Juris Damškalns, izcīnot bronzas godalgu Latvijas čempionāta ieskaitē.

Sieviešu konkurencē 15 kilometru klasiskā stila distancē Patrīcijai Eidukai nopietnas konkurences nebija. Latvijas izlases favorīte, kā FIS reitinga līdere, trasē devās ar pēdējo 7.numuru, taču apsteidza visas konkurentes un finišu sasniedza pirmā, izcīnot uzvaru arī Latvijas čempionāta S18 grupā. 

Tuvākā sekotāja Kitija Auziņa katrā trīs kilometrus garajā aplī Patrīcijai zaudēja aptuveni 52 sekundes, un finišā no uzvarētājas atpalika 4 minūtes un 22 sekundes.

Rīdziniece Paula Bergfelde izcīnīja bronzas medaļu un Latvijas čempionāta zeltu U20 grupā.

Latvijas čempionātā jauniešiem V18 grupā otro uzvaru divās dienās izcīnīja - Ilvars Bisenieks. V16 un S16 grupās par Latvijas čempioniem klasiskajā stilā kļuva „Arkādijas” sporta skolas slēpotāji - Aleksandrs Artūrs Ļūļe palika nepārspēts 9 kilometru distancē, bet Samanta Krampe - 7.5 kilometru slēpojumā.

V14 grupā 7.5 kilometrus visātrāk veica Silvestrs Švauksts, bet S14 grupā 5 kilometru distancē uzvarēja Estere Volfa. Otro uzvaru divās dienās svinēja arī Linda Kaparkalēja S12 grupā, bet V12 grupā ātrākais bija Pēteris Lukstiņš no Rīgas.

Autors: Lauris Lizbovskis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv