ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

18 • 02 • 2019

Vīgants un Auziņa uzvar Latvijas čempionāta 2.posmā slēpošanā Siguldā

Pagājušajā nedēļas nogalē, 16. un 17.februārī, Latvijas čempionāta otrajā posmā distanču slēpošanā, kas bija arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības un kas norisinājās Siguldā “Fischer” slēpošanas centrā, pieaugušo grupā abas dienas nepārspēti palika Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji Raimo Vīgants un Kitija Auziņa. Ja Raimo jau iepriekš bija uzvarējis pieaugušo grupā, tad Kitijai tās bija pirmās uzvaras pieaugušo grupā, informē rīkotāju “A-Madona” pārstāvis Ivars Bācis.  

Nedēļās nogalē distanču slēpotāji, kuriem “Fischer” slēpošanas centra trase nav sveša, pirmo reizi tur sacentās Latvijas čempionāta ietvaros. Slēpotājus sagaidīja saulains un silts laiks, taču, neskatoties uz pavasarīgajiem laika apstākļiem, sniega netrūka un, pateicoties siguldiešu un A-Madona” pārstāvju centieniem, trases bija labi sagatavotas un Latvijas čempionāta otrais posms tika aizvadīts ļoti labā līmenī. Trases segums rīta pusē bija ciets, radot ātru segumu. Bez Latvijas pārstāvjiem Siguldā startēja arī daži baltkrievu juniori. Sestdien dalībnieki sacentās sprintā brīvajā stilā (jauniešu grupas skikrosā), bet svētdien bija paredzēta vidējā distance klasiskajā stilā ar intervāla startu.

Sieviešu konkurencē labākās distanču slēpotājas Patrīcijas Eidukas prombūtnē, kura jau iemēģina pasaules čempionāta trasi Zēfeldē, pēc divu ar pusi gadu pārtraukuma pie uzvaras varēja tikt kāda cita slēpotāja. Pēc sprinta kvalifikācijas rezultātiem bija skaidrs, ka būs interesantas divcīņas gan par uzvaru starp Ingu Paškovsku (IB Ski team) un Kitiju Auziņu, kuras šķīra viena sekundes simtdaļa, gan par trešo vietu starp Kristu Razgali (CPSS) un baltkrievieti Aļionu Lazerku. Finālā, kuram kvalificējās visas sešas startējušās dalībnieces, lielāko daļu vadībā noslēpoja Paškovska, bet 400m līdz finišam viņu apdzina visu laiku cieši aiz muguras turējusī Auziņa, kura tad arī izcīnīja uzvaru. Trešā finiša līniju šķērsoja baltkrieviete Lazerka, bet ceturto vietu kopējā ieskaitē ieguvusī Krista Razgale saņēma Latvijas čempionāta bronzu.  

Svētdien 5km klasiskajā stilā uz starta izgāja 11 dalībnieces, jo FIS sacensībām pievienojās arī S18 grupas pārstāves, kā tas bija pirmajā posmā Madonā. Tā kā otrajā dienā nestartēja Razgale, kura 2015.gadā negaidīti uzvarēja Latvijas čempionāta pirmajā posmā Priekuļos tieši klasiskā stila distancē, bet pēdējos gados piedalās pārsvarā tikai slidsolī, pieaugušo dāmu skaits bija sarucis līdz trim, līdz ar to visām jau automātiski nodrošinot medaļas iegūšanu. Auziņai izdevās izcīnīt vēl vienu uzvaru. Šoreiz madonietei sīvu konkurenci sastādīja Lazerka, kura pēc pirmā apļa jeb 2,5km madonietei piekāpās 5, bet finišā 8 sekundes. Par iekļūšanu FIS grupas trijniekā un par valsts čempionāta sudraba medaļu līdzīgi cīnījās Paškovska un Paula Bergfelde (Madonas SS). Pēc pusdistances priekš par 5 sekundēm atradās Bergfelde, bet otrajā aplī Inga spēja pielikt ātrumā un iegūt sudraba medaļu otro dienu pēc kārtas, kamēr Paulai tā bija pirmā godalga pieaugušo grupā šogad. Tikmēr piekto rezultātu uzrādīja labākā no S18 grupas Kristīne Brunere (Siguldas sporta skola), kura kopā ar otru labāko S18 grupas pārstāvi Martu Priedi tikko bija atgriezušās no Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla Sarajevā.  

Pretēji sievietēm vīriešu konkurencē nenotika cīņa par uzvaru, jo abas dienas pārliecinoši pirmais bija Raimo Vīgants. Finālā viņš jau no paša sākuma slēpoja ātrā tempā, izveidojot pietiekamu lielu pārsvaru, lai finiša taisnē varētu mierīgi “aizvizināties” līdz finišam. Tā kā Raimo šoreiz bija pieteicies pieaugušo grupā, tad otrs labākais mūsējais pārstāvis sprintā un finiša līniju kā trešais šķērsojušais Ilvars Bisenieks (Madonas BJSS) saņēma pirmās vietas medaļu junioru konkurencē. Kvalifikācijā otro laiku uzrādījušais Ilvars pusfināla braucienā pēc izvirzīšanās vadībā starta taisnē krita pirmā nobraucienā, un patērēja daudz spēka pakaļdzīšanā pēc vietas finālā, līdz ar to finālbraucienā madonietim pietrūka spēka otrajai vietai kopējā ieskaitē, kuru tad ieguva labākais no diviem baltkrieviem Ihars Cvetaus. Cīņā par otro un trešo vietu pieaugušo konkurencē vairs spēka finālam nepietika labi kvalifikāciju un pusfinālu aizvadījušajam Viesturam Eglītim, kuram nācās samierināties ar noslēdzošo sesto vietu finālā, kamēr pie medaļām, šoreiz nepiedaloties trim spēcīgiem talsiniekiem, tika divi citi talsinieki – Jānis Šņoriņš un Andris Robalds.

Svētdien Raimo pēc pirmajiem trim apļiem jeb 7,5km pār tuvāko konkurentu baltkrievu Cvetau bija izveidojis minūtes pārsvaru, līdz ar to pēdējā aplī varēja nedaudz samazināt tempu, finišā apsteidzot kaimiņzemes pārstāvi par to pašu minūti. Cīņā par trešo vietu ar otru baltkrievu Maksimu Duļepku pilnīgi vienādu laiku uzrādīja talsinieks Jānis Šņoriņš, abiem dalot trešo vietu, bet Šņoriņam vēlreiz iegūstot Latvijas čempionāta sudrabu. Kas Eglītim neizdevās pirmajā dienā sprintā, sanāca 10km klasikā, Siguldas A2 klubu pārstāvošajam cēsniekam iegūstot bronzas medaļu, kas viņam ir pirmā pieaugušo grupā. Pārspēdams visus juniorus, sešinieku noslēdza labākais no jauniešu V18 grupas un nupat EJZOF Sarajevā startējušais Aleksandrs Ļūle (SS “Arkādija”), kurš beigās par dažām sekundēm apsteidza pēc dažu gadu pārtraukuma sacensību apritē atgriezušos Valdi Bodnieku. Vēlreiz junioru grupā labāko laiku uzrādīja Ilvars Bisenieks, taču šoreiz viņam astotā vieta. 

Noslēdzošais trešais Latvijas čempionāta posms paredzēts 9. un 10.martā Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis”, kas visiem līdz šim bija zināma kā Priekuļu slēpošanas un biatlona trase. 

1 Komentāri

Kāpēc netika visi dalībnieki informēti par sacensību vietas maiņu ?
18 • 02 • 2019 / 20:04
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv