ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 08 • 2017

Pasaules kauss rollerslēpošanā Madonā sākts ar 2.vietu junioriem

Pasaules kausa 3.posmā distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, kas piektdien ar 200m sprintu pret kalnu sākās Madonas centrā Raiņa ielā, junioriem tuvu 2015.gada panākumam un uzvarai bija madonietis Raimo Vīgants, kuru spraigā cīņā finišā tomēr par trešdaļu metra apsteidza Krievijas pārstāvis Dmitrijs Karakosovs. Juniorēm pusfinālā iekļuva un 7.vietu ieguva vecbebriete Patrīcija Eiduka, bet pieaugušo grupā vislabāk nostartēja 9.vietā ierindojusī madoniete Kitija Auziņa, kurai pavisam nedaudz pietrūka līdz pusfināla astotniekam. Pieaugušo grupā uzvaras svinēja divkārtējais pasaules čempions rollerslēpošanas sprintā Emanuels Beki no Itālijas un pasaules čempionāta fināliste un sešas reizes pasaules kausa posmos trijniekā distanču slēpošanā tikusī slovākiete Aļona Prohazkova.

Jau trešo gadu pēc kārtas Madonā norisinās Latvijas Slēpošanas federācijas un madoniešu kopīgi rīkotais pasaules kausa posms rollerslēpošanā, kas pulcēja 11 valstu pārstāvjus, kuru vidū bija arī pasaules kausa posmu uzvarētāji un pasaules čempionātu medaļnieki distanču slēpošanā, kā arī lielākā daļa labāko rollerslēpotāju. Vislielākās izredzes Latvijas pārstāvjiem bija junioru grupā (1997.-2001.g.), kur puišiem ātrākais kvalifikācijā bija Daiņa Vuškāna audzēknis un dienas pirmajā pusē Latvijas čempionātā V18 grupā pārliecinoši uzvarējušais Raimo Vīgants. Taču tas, ka par uzvaru 18 gadus vecajam Ziemeļeiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējam sprintā no Madonas nāksies ļoti pamatīgi pacīnīties, parādījās jau pusfinālā, kur jau krietni ātrāks nekā kvalifikācijā bija un madonieti apsteidza krievs Karakosovs. Finālā, kaut arī Vīgants ļoti centās, tomēr atkārot 2015.gada panākumu diemžēl neizdevās, jo pavisam nedaudz ātrāks bija Karakosovs. Trešo vietu ieguva rollerslēpošanā specializējies dānis Mads Bertelsens. Tikmēr 19 dalībnieku vidū labi nostartēja vēl divi madonieši, visjaunākajam dalībniekam Nikam Saulītim (2001.gads)  iegūstot 5.vietu, bet Ilvaram Biseniekam noslēdzot pusfināla astotnieku.

Podium-junior-men.jpg
Foto: Flavio Becchis

Juniorēm ceturtdaļfināla sešpadsmitniekā iekļuva trīs Latvijas pārstāves, bet pusfinālā izdevās tikt tikai Ingusa Eiduka audzēknei un meitai Patrīcijai Eidukai. Kaut arī pastāvēja nelielas cerības, tomēr kvalifikācijā 5.laiku uzrādījušai Aizkraukles SS pārstāvei pusfinālā bija grūti cīnīties ar rollerslēpošanas sprintā vairāk specializējošajām konkurentēm no Norvēģijas, Krievijas un Itālijas, līdz ar to Patrīcijai paliekot ceturtajai savā pusfināla braucienā un kopvērtējumā ieņemot 7.vietu. Desmitniekā no latvietēm viņa bija vienīgā, jo otra labākā no mūsējām Krista Razgale ierindojās 11.vietā 21 dalībnieces konkurencē.

Alba-Mortagna.jpg
Foto: Flavio Becchis

podium-junior-ladies.jpg
Foto: Flavio Becchis

Pieaugušo grupā lielākās cerības saistījās ar pagājušā gadā juniorēm trešo vietu ieguvušo Kitiju Auziņu. Madoniete kvalifikācijā 20 dalībnieču vidū uzrādīja 9.laiku, saglabājot cerības uz tikšanu astotniekā. Ceturtdaļfinālā, kaut arī Vuškāna audzēkne bija gatavojusies un centās, tomēr līdz galam laikam nenoticēja, ka par otro ceļazīmi no sava brauciena var pārspēt 2013.gadā pasaules čempionātā sprintā distanču slēpošanā 25.vietu ieguvušo Trīni Ojasti un nedaudz piekāpās igaunietei, ieņemot trešo vietu braucienā un 9.vietu kopējā ieskaitē. Kitija bija vienīgā no mūsējām, kurai izdevās iekļūt piecpadsmitniekā, jo 16.vietā palika Anda Muižniece. Mūsu slēpotājas ceturtdaļfināla brauciena uzvarētāja, augstus panākumus guvusī slovākiete Aļona Prohazkova palika nepārspēta arī finālā. Pasaules kausa posma uzvarētāja sprintā distanču slēpošanā no Slovākijas, kura ir arī līdere pasaules kausa kopvērtējumā rollerslēpošanā, finālā apsteidza pašreizējo pasaules čempioni rollerslēpošanas sprintā Olgu Letučevu no Krievijas un rollerslēpošanā specializējušās ātrās itāļu dvīņu māsas Lisu un Annu Bolcanas.

Podium-senior-ladies.jpg
Foto: Flavio Becchis

Vīriešiem nevienam no Latvijas pārstāvjiem neizdevās iekļūt ceturtdaļfināla sešpadsmitniekā, jo ātrākajam no trijiem mūsu pārstāvjiem Ingmaram Briedim, kurš ieņēma 18.vietu, pietrūka 0,7 sekundes. Finālā savu pārākumu apliecināja pēdējo divu pasaules čempionātu rollerslēpošans sprintā uzvarējušais itālis Emanuels Beki, kurš visus konkurentus pārspēja arī iepriekšējos divus gadus Raiņa ielā Madonā. No fināla četriniekā tikušajiem trim norvēģiem uz goda pjedestāla kāpa 2011.gada pasaules čempions rollerslēpošanas sprintā Ragnars Andresens un Kristians Ankersens, bet pagājušā sezonā visas uzvaras junioru sprintos guvušajam Sigurdam Reigstādam nācās palikt 4.vietā. 

Emanuele-becchis-01.jpg
Foto: Flavio Becchis

Emanuele-becchis-04.jpg
Foto: Flavio Becchis

Podium-senior-men.jpg
Foto: Flavio Becchis

Dienas pirmajā pusē notikušajā Latvijas atklātajā čempionātā jauniešu grupās, kur bez mūsējiem sacentās arī Igaunijas, Lietuvas un Krievijas pārstāvji, uzvaras izcīnīja U18 grupā Raimo Vīgants un krāslaviete Šņežana Jegorčenko, U16 grupā Jegors Godarevs no Krievijas un Aiki Jalakas no Igaunijas, bet madoniešiem Uvim Akmentiņam un Kimai Krūmiņai otrās vietas, U14 grupā rīdziniekiem Samantai Krampei un Bruno Krampem, U12 grupā madoniete Madara Veckalniņa un Andrejs Haritonovs no Krievijas, aiz kura otrajā vietā ierindojās madonietis Rainers Upenieks.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv