ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

19 • 10 • 2016

Pārējo grupu rezultāti Slēpotāju krosā “Jaujās”

Pašas jaunākās jauniešu grupas atkal bija tās, kas veidoja lielāko dalībnieku skaitu Slēpotāju krosā, kas tradicionāli norisinājās pazīstamajā Pļaviņu slēpošanas trasē “Jaujas”. S112, V12 un S14 grupu pārstāvji, kas skrēja 1km, bija kopumā 112, kas veidoja pusi no visu 15 grupu dalībniekiem. Viskuplākā konkurence sanāca V12 puišiem, kur sacentās 50 dalībnieki, kas ir par 19 vairāk nekā pērn. Tikmēr meitenēm sājā vecumā šogad skrēja par 9dalībniecēm vairāk. Ja šāda augoša tendence jaunākajās grupās priecē, tad vidējās un vecākās grupās dalībnieku skaitu gan varētu vēlēties lielāku.

V16 grupā (2001./2002.g.) 3km distancē izteikts favorīts bija pagājušā gada uzvarētājs Kirils Matjuhins no Daugavpils (“Rumbas centrs”). Kirilam izdevās savu pagājušā gada rezultātu uzlabot gandrīz par pusminūti un vienīgajam izskrienot zem 11 minūtēm – 10:38,0, tādējādi svinot pārliecinošu uzvaru otro gadu pēc kārtas. Daugavpilietim izdevās arī pārspēt Induļa Bikšes 2009.gada rezultātu šajā grupā 3km – 10:52. Otro gadu pēc kārtas stabili otrs ātrākais bija arī savu rezultātu par pusminūti uzlabojušais Niks Saulītis Madonas BJSS, kas no uzvarētāja atpalika 50 sekundes un ar tādu pašu starpību bija priekšā trešās vietas ieguvējam Bruno Strupulim no SS “Arkādija”, kurš bija visjaunākais no pirmajā pieciniekā iekļuvušajiem un kurš tikai par pussekundi noskrēja ātrāk un ceturtajā vietā atstāja vairāk nekā par pusotru minūti savu pērno rezultātu uzlabojušo Vairi Stūrīti no Cēsu pilsētas SS (CPSS).

Arī meitenēm šajā grupā rezultāti šogad tika uzrādīti daudz labāki, un uzvarētāja bija pārliecinoši priekšā pārējām. Šo godu izpelnījās iepriekšējā dienā Latvijas čempionātā sudrabu medaļu sājā vecumā izcīnījusī Kristīne Brunere (Siguldas SS), kas vienīgā 2km izskrēja no 8 minūtēm – 7:39,0. Daugavpiliete Inese Golubeva līdzīgi kā pirms precīzi 10 mēnešiem janvārī Latvijas čempionāta pirmajā posmā Priekuļos 2,5km distancē brīvajā stilā ieguva otro vietu (+30 s), bet pagājušā gada septītās vietas ieguvēja S14 grupā Sonora Balode no Aizkraukles spēja uzrādīt trešo labāko laiku (+1:37), no trijnieka izstumjot pagājušā gada otrās vietas ieguvēju Katrīnu Rudus (SS “Arkādija”).

V14 grupā (2003./2004.) pagājušā gada uzvarētājs Kristers Mežinskis, kurš arī sestdien LČ krosā tika pie godalgas, precīzāk, pie uzvaras, tomēr “Jaujās” nespēja atkārtot pagājušā gada panākumu, kaut arī uzlaboja savu rezultātu (7;39) un atkal apsteidza savu sīvāko konkurentu 2015.gadā Bruno Krampi no SS “Arkādija”, tikai šoreiz vairs ne par 0,8, bet gan 8 sekundēm. Abiem šoreiz nācās ieņemt attiecīgi 2. un 3.vietu, jo septiņās ar pusi minūtēs noskrēja un Eiduku ģimenei otro uzvaru atnesa Edijs, pirmo reizi uz goda pjedestāla atrodoties uz augstāka pakāpiena nekā Bruno. Grupas jaunpienācējs un 2.vietas ieguvējs V12 grupā 2015.gadā Gustavs Staņa, apsteidzot par 0,1 sekundi siguldieti Sandiju Suhanovu, šoreiz bija otrs labākais no “Arkādijas” un ieņēma 4.vietu (+34 s), jo Gustavs Lukstiņš šobrīd nav labā formā, paliekot 7.vietā (+53 s). Meitenēm pagājušā gada trešās vietas ieguvējai Līvai Šahno (Madonas BJSS) netika dota iespēja revanšēties abām jēkabpilietēm, kuras šoreiz nestartēja, taču tik un tā prieks par uzvaru un uzlaboto rezultātu bija. Nu vairākām Kusas meitenēm šajā grupā visaugstāk tika un otro vietu (+13 s) ieguva Adriana Bagātā, kas līdzīgā cīņā par nepilnām divām sekundēm apsteidza par gadu jaunāko Līgu Volku, kura šoreiz nebēdāja, jo pērn krāslavieti līdzīga starpība šķīra līdz 3.vietai, kā rezultātā nācās samierināties ar vietu aiz pjedestāla, uz kura šoreiz varēja kāpt. Kaut arī Lība Igaune nebija beigās, bet pa vidu, tomēr arī viņā līdzīgi kā nu jau V18 grupas pārstāvis Reinis Upens daudz labāk nostartē uz slēpēm nekā skriešanā.

S12 grupā, kur sacentās 40 dalībnieces, uzvaru svinēja cēsniece Estere Volfa (3:50,2), kura iekļuva trijniekā vecākajā bērnu grupā pirms nedēļas Siguldas pusmaratonā. Triju meiteņu līdzīgajā cīņā par otro vietu ātrākā izrādījās Evelīna Lazdiņa (Gulbenes BJSS), kas ilgu laiku bija līdere, kamēr nefinišēja Estere, abām vienīgajam spējot noskriet ātrāk par 4 minūtēm. Trešo vietu ieguva Adriana Osmane (SS “Arkādija”), kurai tikai pussekunde pietrūka līdz Lazdiņai un līdz ar to arī pagājušā gada panākuma atkārtošanai, kad tika iegūta otrā vieta. Tikmēr par divām vietām pakāpās vietējā pļaviņiete Krista Stūre, kaut arī divas sekundes viņu šķīra no trijnieka. Puišiem arī sacentās apaļš dalībnieku skaits, tikai par desmit vairāk nekā meitenēm, tātad dalībnieku skaitam šajā grupā sasniedzot 50. Par daugavpiliešu panākumiem arī jaunākajās grupās parūpējās Iļja Zilis, kurš tāpat kā Volfa meitenēm uzlaboja pagājušā gada uzvarētāja laiku puišiem, 1km noskrienot 3:36,1. SS “Arkādijai” arī puišiem šajā vecumā tika godalga, tikai bronzas vietā sudrabs, jo otrs ātrākais bija Tomass Randa. Tikmēr arī Cēsīm tika godalgota abiem dzimumiem šajā vecumā, jo trešo laiku uzrādīja Ričards Lošins, pirmo reizi iekļūstot trijniekā Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajās sacensībās.

Bez 2005. un 2006.gadā dzimušajiem pašā jaunākajā grupā meitenēm un puišiem bija arī vairāki 2007. un 2008.gadā dzimušie, kā arī pāris vēl jaunāki dalībnieki. Un no šiem, kas pēc vecuma bija vieni no jaunākajiem, noteikti jāizceļ divi 2008.gadā dzimušie – meitenēm 11.vietu ieguvusī Martīne Djatkoviča no Krāslavas, kas 1km noskrēja 4;25 un no trīs gadus vecākās uzvarētājas atpalika 35 sekundes, kā arī puišiem 10.vietā finišējušais Rūdolfs Raudziņš (CPSS), kas 1km noskrēja 4:00 un trīs gadus vecākajam uzvarētājam piekāpās 24 sekundes.

Sievietēm veterānu grupās ātrāko laiku gluži kā ziemā uz slēpēm uzrādīja Ļubova Pavļukova (Daugavpils), noskrienot 3km 14:19, bet otra ātrākā bija madoniete Ilona Pupavse. Trešo laiku uzrādīja ātrākā un jaunākā S45 grupas pārstāve Inga Ziediņa (Aizkraukle), kurai 20 sekundes piekāpās pagājušā gada šīs grupas uzvarētāja Aija Rogāle. Trešās vietas abas grupās tika Rācenājam – Renātei S35, bet Zinaīdai, kura bija 25 un vairāk gadus vecāka par pirmajām divām, S45 grupā.

Vīriešiem V40 grupā pagājušā gada uzvarētāju Uldi Lapu otrajā vietā atstāja Helmuts Polis, kurš Uldi bija apskrējis arī iepriekš. Trešā vieta vecākajam trijniekā iekļuvušajam Jurim Grodnim, kurš uzvarētājam zaudēja trīs ar pusi minūtes. Interesanta izvērtās cīņa par uzvaru V55 grupā, kur savu titulu tikai knapi nosargāja vecākais no dalībniekiem Leons Šeškens (AC Sports), par 2,5 sekundēm apsteidzot Aivaru Žugri (Preiļi). Aivars startēja pusminūti aiz Leonu, un, kad finišēja, pat bez rezultāta uzzināšanas bija skaidrs, ka abus šķirs pavisam maz. Vēl vienu godalgu Preiļiem nopelnīja trešajā vietā finišējušais Leonīds Valdonis.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv