ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 03 • 2016

Latvijas čempionātā un FIS sprintā Madonā uzvar I.Paškovska un M.Vaičulis

Latvijas čempionātā trešajā posmā un FIS sacensībās sprintā brīvajā stilā 41 dalībnieka vidū vīriešiem uzvaru izcīnīja lietuvietis Modestas Vaičulis, aiz sevis uzreiz atstājot labāko no mūsējiem Raimo Vīgantu, bet sievietēm no 16 dalībniecēm ātrākā bija Inga Paškovska, kas aiz sevis atstāja Lietuvas pārstāvi Mariju Kaznačenko.

Sestdien ar sprintu brīvajā stilā Madonas slēpošanas trasē “Smecersils” sākās Latvijas čempionāta trešais posms distanču slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar biedrību ‘A-Madona”. Latvijas čempionāta posmi allaž ir atklātās sacensības, kur startē arī citu valstu slēpotāji, protams, netiekot vērtēti valsts čempionāta ietvaros. Pēdējos gados, kad Latvijas čempionāta posmi ir FIS statusā, tad jo īpaši ir likumsakarīga kaimiņvalstu pārstāvju, reizēm arī citu valstu kā Kanādas vai Brazīlijas slēpotāju, piedalīšanās mūsu čempionāta posmos.

Lai arī šoreiz viesu bija ļoti maz, tomēr mūsējiem bija jāiespringst, lai viņus pārspētu. Ziemeļu kaimiņus tomēr beigās nepārstāvēja neviens dalībnieks, jo sākotnēji pietiektais Kristians Kolls nestartēja. Tikmēr lietuviešu rindās bija šosezon atzīstamus rezultātus Pasaules kausa posmos sprintā uzrādījušais Modestas Vaičulis, kā arī nupat pasaules junioru čempionātā ne tik veiksmīgi nostartējušais Stepans Terentrjevs un Marija Kaznačenko, kurai Pasaules čempionātā U23 grupā Rumānijā bija ļoti vāji rezultāti.

Lietuvas pārstāve Kaznačenko tad arī bija vienīgā ārzemniece, kas konkurēja ar mūsu slēpotājām, savukārt vīriešu konkurencē uz starta izgāja pieci spēcīgi Lietuvas slēpotāji, no kuriem četri tika pusfinālā. Ja dāmām visas 16 kvalifikācijā startējušās dalībnieces tika ceturtdaļfinālā, tad vīriešiem, lai tiktu ceturtdaļfinālā trīsdesmitniekā, kvalifikācijas slēpojumā bija jāpacīnās, jo 11 lēnākiem no 41 dalībnieka sacensības tā arī beidzās ar kvalifikāciju.

Vīriešiem finālā Baltijas valstis bija sadalījušās līdzīgi, jo sešiniekā iekļuva trīs Latvijas un trīs Lietuvas pārstāvji. Lai arī trijniekā mēs bijām vairākumā, tomēr uzvaru svinēja galvenais favorīts M.Vaičulis no Lietuvas, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu un uzvaru Latvijas čempionātā madonietis Raimo Vīgants pārspēja biatlonistu no Alūksnes Ingu Deksni. Ja Raimo vienlaikus bija labākais vecākajā jauniešu grupā U18, tad Ingus ieguva pirmo vietu U20 grupā. Ceturtais palika kvalifikācijas uzvarētājs Stepans Terentjevs no Lietuvas, kas aiz sevis uzreiz atstāja savu tautieti Tautvidu Stroliu, bet fināla sešinieku noslēdza Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Vladislavs Ņedaivodins, bet tūdaļ aiz fināla palika LČ uzvarētājs 15km brīvā stila distancē Jānis Šņoriņš, kamēr klasiskā stila sprinta uzvarētāju Ingmaru Briedi  šoreiz sagaidīja daudz spēcīgāka konkurence, kā rezultātā nācās ieņemt 7.vietu, kas arī nav slikts rezultāts pie šāda sastāva. Jāatzīmē arī pusfinālā iekļuvušais un 12.vietā ierindojušais otrs labākais V18 jeb U18 grupas pārstāvis Alvis Šķēps.

Sievietēm finālā, kur iekļuva četras labākās, no kurām trīs bija mūsējās, bet viena Lietuvas pārstāve, cīņa par uzvaru bija vēl līdzīgāka. Tāpat kā klasiskā sprintā pirms trim nedēļām arī šeit pirmās divas bija Ingas, tikai mainītā secībā. Lai arī viņa kvalifikācijā uzrādīja ceturto laiku, finālā slēpju maiņa nāca par labu, un pie uzvaras tika Inga Paškovska, kura pēc ne visai labiem rezultātiem šajā sezonā izcīnīja otro zeltu Latvijas čempionātos savā karjerā. Otro vietu ieguva Kaznačenko, bet trešajā vietā ierindojās Inga Dauškāne, savukārt finālā noslēdzošajā vietā ierindojās trešā no mūsējām Anda Muižniece. Pārējām nebija īsti izredžu tikt finālā, līdz ar to pusfināli nesanāca interesanti. Uzreiz aiz fināla piektā bija labākā S18 pārstāve Vineta Pētersone, bet 7.vietā ierindojās labākā S20 grupas pārstāve Kitija Auziņa.

Mārtiņa Niklasa komentārs. „Ja salīdzina jau aizvadītās Latvijas čempionāta sacensības, tad šodien bija tā reize, ka čempionāta medaļu izcīnīšanai sportistiem bija jāpatērē vismazāk enerģijas kilovatu (kW) tieši vai vismazāk kilokalorijas (kcal) netieši. Par to bija parūpējušie laika apstākļu pavēlnieks mākoņos un trases meistars Artis uz zemes. Trase bija tik ātra, ka daļai dalībnieku nobraucienos un finiša taisnē kājas netika līdzi slēpēm. Salīdzinoši īsās un dinamiskās trases (500m – jauniešiem un 1.1.km un 1.7km vecāko grupu dalībniekiem) veicināja sacensību dalībnieku azartu un spriedzi tiesnešiem uz finiša līnijas.” 

Svētdien paredzētas stafetes.

Ivars Bācis

3 Komentāri

Indulim Jaak Mae Cup labs starts un attiecīgi rezultāts 10km klasikā 27:52 5.vieta 57 sek. zaudē uzvarētājam Petuhovam no Krievijs un 64 FIS punkti nopelnīti. Ingmāram 12.vieta 31:40 un 177 FIS punkti. Pamaz dalībnieku .

06 • 03 • 2016 / 15:11
Meitām Albu pat punktu nav...

07 • 03 • 2016 / 19:42
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv