ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 01 • 2011

„Priekuļi loppet 2011” otrajā posmā labākie Dumbris un Cēderštrēma

Vakar Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē norisinājās distanču slēpošanas seriāla „Priekuļi loppet 2011”otrais posms, kurā labākos rezultātus uzrādīja bijušie biatlonisti. Vīriem labākais bija Kaspars Dumbris, bet dāmām Ieva Cēderštrēma.

Tikko kā brīvdienās Priekuļos noslēdzās Latvijas čempionāta pirmais posms un FIS sacensības, bet pagāja tikai divas dienas un FIS sertificētajā trasē atkal valdīja sacensību gars, jo tur norisinājās otrais posms distanču slēpošanas seriālam „Priekuļi loppet 2011”, ko organizē „Cēsu Olimpiskais centrs" sadarbībā ar biedrību "Rollertour". „Priekuļi loppet”, kas norisinās jau otro gadu, no pārējām slēpošanas sacensībām atšķiras ar to, ka šeit noteiktā kontrollaikā, proti pusotrā stundā, jācenšas noslēpot pēc iespējas garāka distance, kas tiek noteikta pēc veiktajiem apļiem. Kad ir pagājusi pusotra stunda, tad tiek rēķināti pilnībā veiktie apļi (apļa garums 2km) un laiks, kurā tie veikti, kas tad ir izšķirošais faktors, ja vairāki dalībnieki ir veikuši vienādu distanci jeb apļus. Sacensības notiek slidsolī un ar masu startu.

Otrajā posmā piedalījās 112 dalībnieki, kas ir par trim vairāk nekā pirmajā. Vīriešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Kaspars Dumbris, kas 30km noslēpoja 1:27:17.0. Par 46 sekundēm lēnāk tādu pašu distanci veica vēl viens biatlonists Jānis Zvaigznītis, bet vēl par minūti lēnāks bija Andris Rozītis. Iekļaujoties pusotrā stundā, 30km distanci noslēpot izdevās pieciem dalībniekiem. Nestartēja pirmā posma uzvarētājs Andris Kivlenieks un otrās vietas ieguvējs Oļegs Andrejevs, un tā kā Kaspars Dumbris pirmajā posmā bija trešais, tas viņš kopvērtējumā ir izvirzījies vadībā. Sieviešu konkurencē pirmā posma uzvarētājai Lienei Kalējai šoreiz nācās piekāpties Ievai Cēderštrēmai. Abas veica 24km, bet Ieva par pusotru minūti ātrāk. Trešā bija Mārīte Knēta, kas pirmajā posmā uzrādīja otro rezultātu. Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Liene Kalēja. Ģimeņu ieskaitē labākā bija Dumbru ģimene, kuras sastāvā slēpoja arī trases saimnieks Gunārs Dumbris. Kopvērtējumā viņi pārsvaru par otrā vietā esošo Kokinu ģimeni palielināja un tagad tas sasniedz jau 14km. 

Otrajā posmā visi dalībnieki kopā noslēpoja 2480km. Sacensību jaunākais dalībnieks bija astoņgadīgais Artis Strazdiņš, kas noslēpoja 10km (pirmajā posmā startēja Elza Niklasa, kura vēl iet bērnu dārzā, noslēpojot 2km), bet vecākais dalībnieks, 72 gadus vecais Jānis Šķēps, veica 18km, apliecinot, ka šo distanču slēpošanas seriālu ir iecienījuši visdažādākā vecuma pārstāji, kā arī atšķirīga meistarības līmeņa, sākot ar augstas klases meistariem un beidzot ar vienkāršiem slēpošanas entuziastiem, no kuriem daži tikai pāris reizes savā mūžā ir slēpojuši. „Priekuļi loppet 2011” trešais posms norisināsies nākošo trešdien, 26.janvārī, turpat Priekuļu trasē. Vairāk informācijas var atrast kalendārā.

4 Komentāri

Interesantas sacensības.Gan vīriem, gan dāmām sīksta cīņa par labāko trijnieku.
priekuli
20 • 01 • 2011 / 16:42
Visi tā aizrāvušies ar karstām diskusijām pie raksta par latviešu startu PK Otepē, ka Priekuļu loppet atstāts novārtā.......:)
???
21 • 01 • 2011 / 09:33
vajag pagaidīt, kad RR kaut k ierakstīs :)
hmmm
21 • 01 • 2011 / 11:53
Loti labi organizeetas sacensibas - ir verts no Rigas braukt !!!
Edgars
22 • 01 • 2011 / 08:04
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv