ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 1m/s

LSF Ziņojumi

18 • 09 • 2014

Pasaules Sniega dienas aktīvisti izpelnās atzinību un dāvanas no FIS

Saistītā informācija

Šā gada sākumā no 17.-19.janvārim, bet dažās vietās sniega trūkuma dēļ arī citos datumos, trešo reizi pēc kārtas visā pasaulē un arī Latvijā norisinājās daudz un dažādi pasākumi, kas bija veltīti Pasaules sniega dienai un kuru motīvs bija – vediet bērnus uz sniegu. Šādu ideju par ikgadēju sniega festivālu ir radījusi Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS), lai bērni un viņu vecāki varētu iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega, un arī nākotnē turpinātu nodarboties ar ziemas aktivitātēm.

Šogad kopā ar Latvijas Slēpošanas savienību (LSS) un Latvijas Olimpisko komiteju Sniega dienas pasākumus organizēja gan pašvaldības, gan arī skolas, tāpēc pirmo reizi trīs gadu laikā aktivitātes nenotika tikai Siguldā, bet gan daudzās Latvijas vietās. Un, pateicoties tieši pašvaldību un skolu atsaucībai, aktivitātei un izdomai, šogad, par spīti bezsniega apstākļiem, Sniega dienas pasākumi kopumā norisinājās vairāk nekā 30 novados, kopskaitā 50 vietās visā Latvijas teritorijā, iesaistot šajās ziemas aktivitātes ap 15 000 bērnu. 

Un kā beigās izrādījās, Latvija no ļoti daudzām valstīm aktivitāšu un norišu vietu ziņā ieņēma otro vietu pasaulē, priekšā palaižot tikai ziemas sportu lielvalsti Norvēģiju. Tāpēc ir liels prieks, un vēlreiz var apsveikt tos, kas izrādīja iniciatīvu Sniega dienas pasākumiem un kas ļoti daudziem sarūpēja svētkus un lieliskas izjūtas. 

Protams, tik apjomīgu ziemas aktivitāšu organizēšanu un popularizēšanu pamanīja arī Starptautiskā Slēpošanas federācija. Un ne tikai pamanīja, bet arī novērtēja, pateicībā dāvinot vairākas ar ziemas sportu saistītas lietas (http://world-snow-day.com/cmsfiles/audi_world_snow_day_toolkit_-_specifications.pdf):

  • speciālas teltis-starta mājas,
  • vārtus kalnu slēpošanas trasei, 
  • vārtu karogus,
  • dalībnieku starta numurus
  • finiša vārtus.

Šis inventārs ar Latvijas Slēpošanas savienības starpniecību tiks nogādātas čaklākajiem ziemas aktivitāšu organizētājiem. Cerams, ka šādas dāvanas no FIS saglabās motivāciju arī turpmāk būt tikpat aktīviem, kā arī motivēs citus iesaistīties Pasaules sniega dienas pasākumu rīkošanā savā novadā vai skolā.
 

 

World Snow Day

2 Komentāri

Super. Tad tik nākošgad atkal aktīvi jādarbojas :)

19 • 09 • 2014 / 09:23
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv