ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

01 • 01 • 2013

Sniega trūkuma dēļ slēgtas vairākas slēpošanas trases; īpašnieki cer uz salu

Siltie laikapstākļi kaitē slēpošanas prieku nodrošinātājiem - vairākas slēpošanas trases sniega trūkuma dēļ šodien slēgtas, savukārt tās, kas strādā, arī cer uz sala atgriešanos, informēja kalnu īpašnieki.

Neskatoties uz ne pārāk labvēlīgiem laikapstākļiem, no aptaujātajām trasēm šodien strādā "Žagarkalns", "Kaķīškalns" un "Jēkaba grava", bet "Lemberga hūte" un "Ērgļu kalns" nestrādā.

Kā norādīja strādājošo slēpošanas trašu pārstāvji, šodien sniega segas biezums vēl ir pieļaujamajā normā, proti, aptuveni 30 līdz 40 centimetri. Ja tā nebūtu, tad trases noteikti šodien nestrādātu.

Slēpošanas trašu pārstāvji arī atzīmēja, kamēr sals nebūs sasniedzis vismaz mīnus četrus grādus, neesot jēga darbināt sniega pūtējus.

Runājot par apmeklētāju daudzumu, strādājošo trašu pārstāvji teica, ka šodien to skaits esot mazāks nekā brīvdienās iepriekš, jo vairākiem apmeklētājiem rīt, 2.janvārī, tomēr beigšoties atvaļinājums un būs jāatgriežas darbos.

Attiecībā uz sinoptiķu prognozēm "Žagarkalna" un "Kaķīškalna" pārstāvji teica, ka līdz tuvākajam salam viņu trasēs sniegs būs pietiekošā daudzumā, lai turpinātu strādāt, bet "Jēkaba gravas" pārstāvji šaubījās, vai tuvākajās dienās sniega segas biezums būs pietiekamā daudzumā, lai atsāktu strādāt.

Jau ziņots, ka lielākā sniega sega patlaban ir Alūksnē un Ainažos.

Tāpat ziņots, ka sinoptiķi prognozē, ka līdz pat 5.janvārim gaisa temperatūra lielākoties būs robežās no nulles līdz plus pieciem grādiem.

Avots: delfi.lv (oriģināli lasāms: http://www.delfi.lv/news/national/novadi/sniega-trukuma-del-slegtas-vairakas-sleposanas-trases-ipasnieki-cer-uz-salu.d?id=42937618)

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv