ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 03 • 2013

Onskulim punktu rekords, Zvejnieks 51.vietā PK posmā slalomā

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās Libānā slaloma disciplīnā otro vietu izcīnījis un punktu rekordu – 27 FIS punkti – uzstādījis SK „Pantera” pārstāvis un Latvijas izlases dalībnieks Mārtiņš Onskulis. Tikmēr Pasaules kausa posmā Kranjska Gorā (Slovēnija) slalomā 51.vietu ieguvis Kristaps Zvejnieks.

Pēdējās divas nedēļas, piedaloties FIS sacensībās kalnu slēpošanā un uzrādot labus rezultātus, Āzijā pabijis Mārtiņš Onskulis. Februāra beigās viņš startēja trijās slaloma sacensībās Irānā, bet marta otrās nedēļas nogalē trijās sacensībās – divās milzu slaloma un vienās slaloma – Libānā. Pirmajā sacensību dienā Irānā slalomā izdevās sasniegt visaugstāko vietu un uzrādīt arī vislabākos punktus. Mārtiņš izcīnīja otro vietu un ieguva 39 FIS punktus, kas uz to brīdi bija viņa labākais sasniegums. Šajā sacensībās piedalījās 22 sportisti, un bez latvieša un mājniekiem irāņiem startēja arī ungārs. Pēc pirmā brauciena Onskulis bija līderpozīcijās, otro vietu apsteidzot par 0,17 sekundēm. Otrajā braucienā mūsu sportists uzrādīja trešo laiku, un tas viņu divu braucienu summā atbīdīja uz otro vietu, par divām sekundes desmitdaļām piekāpjoties irānim Mohamaddam Kia-Darbandsari,  kurš savu valsti pārstāvēja šogad pasaules čempionātā Šladmingā Austrijā, milzu slaloma disciplīnā ierindojoties pieklājīgajā 48.vietā.

Irānā jau startēja vairāk dalībnieku, kuru skaits tuvojās piecdesmit, un arī vairāk valstis bija pārstāvētas – pavisam kopā 12 valstis, ieskaitot arī tādas kalnu slēpošanā spēcīgas valstis kā Francija un Slovēnija. Pirmajās divās sacensībās Māritņš iekļuva trijniekā. Milzu slalomā viņš abos braucienos uzrādīja trešo laiku un arī kopā viņam sanāca trešā vieta, palaižot priekšā to pašu irāni un uzvarētāju no Čehijas, kuram piekāpās par 1,27 sekundēm un tika pie 44 FIS punktiem. Nākošā dienā slalomā pēc pirmā brauciena Mārtiņš atradās 4.vietā, bet ar otro laiku otrajā braucienā spēja pakāpties uz otro vietu arī divu braucienu summā, trešo reizi karjerā tiekot trijniekā FIS sacensībās un tikai nieka 0,07 sekundes viņam pietrūka līdz pirmajai uzvarai. Taču priecāties varēja par citu faktu, proti, Onskulis sasniedza labāko rezultātu karjerā punktu izteiksmē – 27 FIS punkti. Viņš ir trešais no šobrīd aktīvi startējošajiem Latvijas kalnu slēpotājiem, kuriem ir izdevies iegūt mazāk par 30 FIS punktiem (vēl ir Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna – aut.piez.).

Tikmēr Pasaules kausa posmā Slovēnijā 79 dalībnieku vidū Kristaps Zvejnieks ieguva 51.vietu. Laika apstākļi bija nepateicīgi, jo temperatūra bija dažus grādus plusos un mazliet lija, apgrūtinot pēdējiem startējošajiem trasi, arī Kristapam, kuram bija 75.numurs. Pirmo braucienu viņš veica 59,10 sekundēs, no labākā laika uzrādītāja, par gadu vecākā francūža Alekša Pinturo, atpalika samērā daudz - 8,31 sekundi, kas deva 51.vietu, 0,7 sekundes un vienu vietu aiz bulgāra Georgijeva, kas startēja aiz Kristapa. Finišu pirmajā braucienā sasniedza 54 dalībnieki. Tas bija ceturtais starts pasaules kausa posmos šajā sezonā un trešais slalomā. Dienu iepriekš Kristaps nesasniedza finišu milzu slalomā, bet vakar Eiropas kausā slalomā arī neveiksmīgs pirmais brauciens un rezultātā izstāšanās.

Mārtiņš Onskulis
><br /> Mārtiņš > </p>

2 Komentāri

Patiess prieks par Mārtiņu. Ja kas,arī viņam sākums "Baiļos",kur tagad bērnu sports iznīdēts līdz saknei....un visi bez vainas vainīgie!!!!
13 • 03 • 2013 / 09:12
Jūtam līdzi ikvienam latviešu startam, it sevišķi starptautiskās sacensībās. Gribam saņemt precīzu informāciju- tātad Zvejnieks pirmajā trasē uzrādīja 51.rezultātu, nevis PK posmā. Kalnu slēpošanā taču vietas dala pēc 2 braucienu veikšanas...
Ilze
13 • 03 • 2013 / 21:16
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv