ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

13 • 03 • 2013

Noslēgušās Vilciņa kausa Burusports balvas sacensības

Saistītā informācija

9.marta rīts jau pats par sevi solīja, ka būs skaista diena, lai to pavadītu uz sniega! Kalns ideāls – pat sacensību trasi mazajiem braucējiem vēlāk nevajadzēja mainīt, jo tā līdz pat pēdējam sacensību dalībniekam bija perfekta! Īsts starts no sacensību telts – kā lielajiem sportistiem – un Burusporta Balva jeb Vilciņa kausa noslēdzošais, 4.etaps varēja sākties!

Sacensību dienā uz starta kopā ar Vilciņu stājās 108 dalībnieki 10 grupās, no kuriem dažiem, lai arī sezonas beigas, šīs bija pirmās īstās sacensības. Milzu slaloms divās trasēs bija pieveicams gandrīz katram – tikai 3 bērnus piemeklēja ķibeles vienā no trasēm, pārējie spēja uzrādīt visnotaļ sportiskus rezultātus.

Jaunākās grupas meitenēm, kā jau ierasts, uzvaras laurus plūca Marta Bērziņa (Pantera), aiz sevis atstājot kluba biedreni Grietu Lucāni un Alisi Ceriņu no ASI-Ski box, bet puišiem tikpat nepārspēts jau 4 posmus cīnījās Nils Neo Trapāns (Virsotne), uzrādot ātrākus rezultātus nekā Pauls Peteris Prancāns un Markuss Graudiņš (abi Pantera). Jaunākajā grupā kopā startēja 13 bērni, kam lielais Kaķīškalns nelikās par grūtu esam.

Nākamajā grupā puišiem arī uzvarētājs Rūdolfs Beķeris (Ziemeļpols) pierādīja, ka ne velti uzvarējis iepriekšējās 3 kārtas – arī Kaķīškalnā Rūdis bija ātrākais. Otro vietu izcīnīja Adrians Masaļskis (Pantera), uzrādot sezonas labāko varējumu, bet trešais – Ričards Hovalko (Ziemeļpols). Meitenēm šoreiz cits kalns lika pamainīt līderes – pie uzvaras tika Frīda Saļņikova, aiz sevis atstājot kluba draudzenes un māsu – otrā Elza Saļņikova, bet trešā Laura Ciagune. Šī vecuma grupa pulcēja 19 dalībniekus.

Pirmklasnieku jeb D3 grupa pulcēja visvairāk dalībnieku – 34. Meitenēm izvērtās intriģējoša cīņa, kas beidzās ar Elzas Bleideles (ziemeļpols) uzvaru posmā, kas deva dubultuzvaru – izcīnīta pirmā vieta arī kopvērtējumā kopā ar Patrīciju Ansonsku, kurai šoreiz trešā vieta, bet uz pjedestāla blakus nostājās Paula Putniņa (Pantera). Puišiem cīņa tikpat spraiga un pie uzvaras pirmoreiz tika Bruno Ģermanis (Snowfeel), tādējādi paceļoties kopvērtējumā uz augsto otro vietu, otro vietu sev sagādāja Patriks Pone (Ziemeļpols), bet trešo –Fevraponts Barinovs (Snowfeel). Žēl, bet ķibeles startā šoreiz piemeklēja grupas līderi Artemiju Terlanovu, lai gan iepriekš divreiz uzvarot Artemijs uzvaru kopvērtējumā jau sev bija nodrošinājis!

D2 jeb 2004.gadā dzimušo grupā pirmo uzvaru Vilciņa kausā šosezon kā mājiniece savā trasē svinēja Samanta Līcīte (Rīgas Favorīts), liekot piekāpties iepriekš nepārspētajai Helēnai Ērenpreisai (Pantera), bet trešo vietu izcīnīja Diāna Elizabete Daukšte (Virsotne). Puišiem pie uzvaras tika viens no brāļiem Valpēteriem – šoreiz Gustavs (Kore), pārspējot panteriešus Kristianu Jāni Krastiņu un Niku Zemīti, Gustava brālim Reinim šoreiz mainītas lomas salīdzinot ar iepriekšejo kārtu – 4.vieta, bet noturēta otrā vieta kopvērtējumā šajā puišu grupā aiz brāļa! Trijnieku kopvērtējumā noslēdz Niks. Šī vecuma grupa šoreiz pulcēja 21 censoni.

Vilciņa kausa vērtējumā pašiem vecākajiem – trešklasniekiem skolā pienākusi atvadu reize Vilciņa kausam – nākamgad viņi jau startēs Latvija kausā kopā ar lielākiem sportistiem! Jau trešo uzvaru pēc kārtas un līdz ar to arī uzvaru kopvērtējumā svinēja Paula Lucāne (Pantera) un Kristofers Gulbis (Snowfeel), otrajās vietās atstājot Dārtu Stepiņu (Ziemeļpols) un Viktoru Kokinu (ASI-Ski box), bet trešajās – Madaru Vinkleri (Apex) un Tomu Ķelderi (Rīgas Favorīts). Vecākajā grupā uz starta izgāja 19 sportisti. Kā jau ierasts, Kristofers uzrādīja ātrākos laikus abās trasēs, bet meitenēm pati naskākā bija Elza Bleidele no D3 grupas. Viņiem piepulcējās vēl 9 puiši un 9 meitenes Burusporta Lielās Balvas izlozei – SL un GS slēpēm, kur šoreiz veiksme smaidīja Madarai Vinklerei, saņemot HEAD SL slēpes, bet puišiem Kristoferam Gulbim tika HEAD GS slēpes. Lai viņiem labi sokas nākamsezon ar šīm veiksmīgajām slēpēm!

Šoreiz Vilciņa kausa posmu rīkoja sporta kluba „Rīgas Favorīts” ļaudis, vislielāko atbalstu saņemot no veikaliem „Burusports” – nodrošinot dāsnās balvas un palīdzot noorganizēt šos krāšņos mačus bērniem. Liels paldies visiem, kas palīdzēja kādā no soļiem – biedrībai A2 – par precīzo darbību sekretariātā ar laika kontroli, lieliskajai komentētājai Antrai Birzulei, fotogrāfam Aigaram Truhinam, kā arī visiem aktīvajiem kluba „Rīgas Favorīts” biedriem, kas ļāva pacelt Vilciņa kausa organizācijas latiņu tik augstā līmenī, veicot rekordīsā laikā visu sacensību gaitu.

Paldies visu klubu treneriem par dalību sacensībās! Tiekamies nākamajā Vilciņu kausā nu jau nākamsezon!

Vita Ciesniece

HEAD VILCINS.jpg

1 Komentāri

Vita! Paldies par rakstiņu un lieliskam sacensībām! Bērni tiešām ir malači - brauca par "baiso"Kaķiškalnu un nemaz par to neuztraucās!
15 • 03 • 2013 / 15:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv