ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

11 • 02 • 2013

Noslēdzies pirmais Vilciņa kausa posms

Saistītā informācija

Sestdien Siguldā Olimpiskā centra „Sigulda” trasē norisinājās pirmā kārta bērnu kalnu slēpošanas sacensībām „Vilciņa kauss 2013” – Fans blalva, kuru organizēja sporta klubs „Ziemeļpols” un tā trenere Gunta Gasūna. Uz sacensībām bija ieradušies ļoti kupls dalībnieku skaits - 115 jaunie kalnu slēpotāji no vairāk nekā desmit sporta klubiem.

Šogad ziema iestājās daudz agrāk nekā pērn un, neskatoties uz pāris atkušņiem, sniegs kalnu slēpošanas trasēs ir saglabājies no decembra vidus, tādēļ bērni varēja daudz vairāk patrenēties nekā pagājušajā sezonā, un tas uzreiz arī atsaucās uz dalībnieku skaitu, kas šoreiz divas reizes pārsniedza pagājušā gada pirmā posma startējušo, turklāt tika pārsniegts simts, kas nevienu reizi netika sasniegts pagājušajā gadā. Piecdesmit četras meitenes un sešdesmit viens puisis piecās vecuma grupās katram dzimumam izgāja uz starta sestdienas pusdienslaikā, kad gaisa temperatūra bija tikai nulle grādu. Vecākā grupa bija 2003.gada dzimušie, bet pašā jaunākajā grupā startēja divas meitenes, kuras dzimušas 2009.gadā un kurām šogad paliks tikai četri gadi. Vislielākā konkurence bija puišiem 2005.gadā dzimušajiem, kur piedalījās 15 jauno kalnu slēpotāju. Sacensības atbalstīja Olimpiskais centrs „Sigulda”, Latvijas Slēpošanas savienība, „FANS prosport”, biedrība „A2”, ceļojumu aģentūra „Cruise lines” un 1188.

Bērnu grupas tāpat kā pagājušā gada noslēdzošajā posmā tika dalītas par katru dzimšanas gadu atsevišķi, izņemot pašu jaunāko, kur startēja 2007.gadā dzimušie un jaunāki. Visi veica divus braucienus – vienu milzu slalomā, otru slalomā, un laiks tika summēts. Neatkarīgi no tā, kā bija veicies pirmajā braucienā, pat ja arī nefinišēja vai saņēma diskvalifikāciju, pilnīgi visi bērni tika pielaisti pie otrā brauciena. Ne vienmēr lielāks vecums nozīmē, ka vairāk gadi pavadīti kalnu slēpošanā. Reizēm 8 vai 9 gadus jaunie trenējas tikai gadu, bet piecgadīgie un sešgadīgie jau otro vai pat trešo. Meiteņu grupā būtu jāizceļ vienu no māsām Saļņikovām (SK „Panterea/SSS”) – Elza, kura ir strauji progresējusi salīdzinājumā ar pagājušo sezonu. Viņa ne tikai pārliecinoši uzvarēja 2006.gadā dzimušo meiteņu grupā, bet uzrādīja arī labāko laiku no visām meiteņu grupām abu braucienu summā – 1:14,04 (par viņu ātrāk nobrauca tikai divi puiši, pirmo divu vietu ieguvēji 2003.gada dzimušo grupā – aut. piez.). Vistuvāk Elzai bija 2005.gadā dzimušo meiteņu grupas uzvarētājā un kluba biedrene Patrīcija Ansonska, atpaliekot 0,78 sekundes, un 2004.gadā dzimušo meiteņu grupas uzvarētāja Helēna Ērenpreisa no sporta kluba „Pantera” (+1,04 sekundes).  Pirmo braucienu milzu slalomā visātrāk veica Elza Saļņikova – 34,58 sekundēs, bet otrajā braucienā slalomā vislabāko laiku uzrādīja Beatrise Jekšēvica no SK „Virsotne”, kura vienīgā nobrauca ātrāk par 39 sekundēm – 38,57 sekundes un kurai kopsummā otrā vieta 2004.gadā dzimušo meiteņu grupā. Šoreiz daudz pieticīgāku laiku uzrādīja 2003.gadā dzimušo grupas uzvarētāja Madara Vinklere no SK „Apex”, kas, ņemot vērā pārējās jaunākās grupas, dotu tikai 7.vietu.

Puišiem gan bija pretēji, jo labākos laikus uzrādīja vecākie, proti, 2003.gadā dzimušie. Visātrāk divus braucienus veica šīs grupas uzvarētājs Gustavs Davidovičs no SK „Kore” – 1:12,34, par pussekundi apsteidzot Kristoferu Gulbi no SK „Snowfeel”, kurš bija absolūti ātrākais otrajā braucienā (33,57 sekundes), bet trešais labākais laiks bija 2004.gadā dzimušo grupas uzvarētājam Gustavam Valpēterim no SK „Kore” – 1:14,25, bet vēl par trešdaļu sekundes lēnāks bija 2006.gādā dzimušo grupas uzvarētājs Rūdolfs Beķeris no SK „Ziemeļpols”. Ļoti labi pirmo braucienu veica 2005.gadā dzimušo grupas uzvarētājs Artemijs Terlanovs no SK „Ziemeļpols”, uzrādot no visām grupām otro laiku (35,13 sekundes) un tikai par septiņām sekundes simtdaļām piekāpjoties Gustavam Davidovičam. 

Pašās jaunākajās grupās, kur dažiem tās bija pirmās sacensības, uzvarēja Marta Bērziņa no SK „Pantera” un Nils Trapāns no SK „Virsotne”. 

Pilnīgi visi dalībnieki saņēma diplomus un balviņas, bet pirmie seši katrā grupā arī medaļas.

Nākošais posms Vilciņa kausam, kas sauksies „Fischer kauss”, paredzēts jau šo sestdien turpat Olimpiskā centra „Sigulda” trasē un rīkos SK „Pantera”.

1 Komentāri

Labu pasākumu Guntai izdevies noorganizēt.

12 • 02 • 2013 / 12:01
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv